Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Jongeren zorgverzekering: kies een zorgverzekering voor jongeren

Een studenten of jongeren zorgverzekering zo goedkoop mogelijk afsluiten is fijn, want jongeren kunnen hun geld wel aan leukere dingen uitgeven. Maar wat is de beste jongeren en studenten zorgverzekering? Wij helpen u daar graag bij!

zorgverzekering studenten

 

Jongeren zorgverzekering of goedkope studenten zorgverzekering kiezen

Voor jongeren en studenten is een zorgverzekering kiezen toch wel een grote stap naar het volwassen worden. Alles is nieuw en misschien zijn dit de eerste vaste lasten die u heeft. Gelukkig is het afsluiten van een jongeren zorgverzekering of zorgverzekering voor studenten makkelijker dan het lijkt. En met onze 4 stappen weet u zeker dat u de beste zorgverzekering kiest!

 
 
 

 

Basis zorgverzekering voor jongeren

Voor iedereen in Nederland is een basisverzekering vanaf 18 jaar verplicht. Hier komt u dus helaas niet onderuit. Het voordeel van de basisverzekering is dat deze alle nodige basiszorg vergoedt, zoals een bezoek aan de huisarts, EHBO, psychologische zorg en medicijnen. Als u geen andere zorgkosten verwacht dan deze basiszorg, dan heeft u waarschijnlijk ruim voldoende aan een basisverzekering.

U mag zelf kiezen welke basisverzekering u afsluit. U heeft hierbij de keuze tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Een naturapolis is goedkoper dan een restitutiepolis, en is daarom een ideale jongeren zorgverzekering.


 

Aanvullende zorgverzekering voor jongeren

Een aanvullende zorgverzekering sluit u af als extra optie bij uw basis jongeren verzekering. Een aanvullende verzekering kost maandelijks extra zorgpremie. Als u nooit naar de tandarts of fysiotherapeut hoeft, dan is het afsluiten van een aanvullende verzekering niet nodig. Het zou namelijk zonde zijn als u premie betaalt voor zorg die u niet nodig heeft! 

Let wel op dat in sommige gevallen een aanvullende verzekering juist geld kan schelen. Bijvoorbeeld als u verwacht veel fysiotherapie behandelingen, tandzorg of alternatieve zorg nodig te hebben. Fysiobehandelingen of andere aanvullende zorg zelf betalen is vaak duurder. Het afsluiten van een goedkope aanvullende verzekering is in dat geval verstandiger.


 

Vrijwillig eigen risico verhogen bij jongeren zorgverzekering

Jaarlijks wordt er een verplicht eigen risico vastgesteld door de overheid. Dit is een bedrag dat u zelf moet betalen voordat u een vergoeding uit de basisverzekering krijgt. De komende jaren blijft deze vaststaan op € 385,-. Helaas is dit ook iets waar u niet onderuit kunt.

Maar maakt u eigenlijk nooit gebruik van het eigen risico? Dan kunt u deze vrijwillig verhogen tot maximaal € 885,-. Wat is het voordeel daar dan van? Een maandelijkse korting op de premie! Als u dus geen eigen risico gebruikt, bent u goedkoper uit!

Wanneer u het vrijwillig eigen risico maximaal verhoogt, moet u de eerste € 885,- euro aan zorgkosten zelf betalen. Heeft u daar genoeg eigen geld voor? Dan is het verhogen van het eigen risico mogelijk interessant. Heeft u hier niet voldoende eigen geld voor? Dan kunt u het vrijwillig eigen risico beter niet verhogen.


 

Zorgtoeslag studenten en jongeren zorgverzekering

Jongeren en studenten hebben vaak niet zo'n hoog inkomen en vermogen. Als u vanaf uw 18e ineens maandelijks zorgpremie moet betalen, kan dat een behoorlijke hap uit uw maandelijks budget zijn. Om u daarmee tegemoet te komen, biedt de overheid de zorgtoeslag: een maandelijks bedrag dat u helpt de kosten van de basisverzekering te dekken. 

Weten of u recht heeft op zorgtoeslag? Voor jongeren en studenten met een zorgverzekering maakt het niet uit of ze thuis wonen of uitwonend zijn. Of u recht heeft op zorgtoeslag is namelijk afhankelijk van uw (gezamenlijk) inkomen en vermogen.


 

De beste zorgverzekering voor jongeren afsluiten

Een jongeren zorgverzekering of zorgverzekering voor studenten afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage

Terug naar boven