Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Jongeren en studenten zorgverzekering in 4 stappen!

Een studenten of jongeren zorgverzekering zo goedkoop mogelijk afsluiten is fijn, want jongeren kunnen hun geld wel aan leukere dingen uitgeven. Maar wat is de beste jongeren en studenten zorgverzekering? Wij helpen u daar graag bij!

zorgverzekering studenten

 

zorgadvies

Jongeren zorgverzekering of studenten zorgverzekering in 4 stappen

Voor jongeren en studenten is een zorgverzekering kiezen toch wel een grote stap naar het volwassen worden. Alles is nieuw en misschien zijn dit de eerste vaste lasten die u heeft. Gelukkig is het afsluiten van een jongeren zorgverzekering of zorgverzekering voor studenten makkelijker dan het lijkt.

 

En met onze 4 stappen weet u zeker dat u de beste zorgverzekering kiest!

Stap 1: Kies voor een goedkope basisverzekering

Voor iedereen in Nederland is een basisverzekering vanaf 18 jaar verplicht. Hier komt u dus helaas niet onderuit. Het voordeel van de basisverzekering is dat deze alle nodige basiszorg vergoedt, zoals een bezoek aan de huisarts, EHBO, psychologische zorg en medicijnen. Als u geen andere zorgkosten verwacht dan deze basiszorg, dan heeft u waarschijnlijk ruim voldoende aan een basisverzekering.

U mag zelf kiezen welke basisverzekering u afsluit. U heeft hierbij de keuze tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Een naturapolis is goedkoper dan een restitutiepolis, en is daarom een ideale jongeren zorgverzekering.

Stap 2: Wel of geen aanvullende verzekering

Een aanvullende zorgverzekering sluit u af als extra optie bij uw basis jongeren verzekering. Een aanvullende verzekering kost maandelijks extra zorgpremie. Als u nooit naar de tandarts of fysiotherapeut hoeft, dan is het afsluiten van een aanvullende verzekering niet nodig. Het zou namelijk zonde zijn als u premie betaalt voor zorg die u niet nodig heeft! 

Let wel op dat in sommige gevallen een aanvullende verzekering juist geld kan schelen. Bijvoorbeeld als u verwacht veel fysiotherapie behandelingen, tandzorg of alternatieve zorg nodig te hebben. Fysiobehandelingen of andere aanvullende zorg zelf betalen is vaak duurder. Het afsluiten van een goedkope aanvullende verzekering is in dat geval verstandiger.

Stap 3: Wel of geen vrijwillig eigen risico

Jaarlijks wordt er een verplicht eigen risico vastgesteld door de overheid. Dit is een bedrag dat u zelf moet betalen voordat u een vergoeding uit de basisverzekering krijgt. De komende jaren blijft deze vaststaan op € 385,-. Helaas is dit ook iets waar u niet onderuit kunt.

Maar maakt u eigenlijk nooit gebruik van het eigen risico? Dan kunt u deze vrijwillig verhogen tot maximaal € 885,-. Wat is het voordeel daar dan van? Een maandelijkse korting op de premie! Als u dus geen eigen risico gebruikt, bent u goedkoper uit!

Wanneer u het vrijwillig eigen risico maximaal verhoogt, moet u de eerste € 885,- euro aan zorgkosten zelf betalen. Heeft u daar genoeg eigen geld voor? Dan is het verhogen van het eigen risico mogelijk interessant. Heeft u hier niet voldoende eigen geld voor? Dan kunt u het vrijwillig eigen risico beter niet verhogen.

Stap 4: Zorgtoeslag studenten en jongeren 

Jongeren en studenten hebben vaak niet zo'n hoog inkomen en vermogen. Als u vanaf uw 18e ineens maandelijks zorgpremie moet betalen, kan dat een behoorlijke hap uit uw maandelijks budget zijn. Om u daarmee tegemoet te komen, biedt de overheid de zorgtoeslag: een maandelijks bedrag dat u helpt de kosten van de basisverzekering te dekken. 

Weten of u recht heeft op zorgtoeslag? Voor jongeren en studenten met een zorgverzekering maakt het niet uit of ze thuis wonen of uitwonend zijn. Of u recht heeft op zorgtoeslag is namelijk afhankelijk van uw (gezamenlijk) inkomen en vermogen.


 

check

Jongeren of studenten zorgverzekering kiezen

Nu u weet welke opties u heeft voor een jongeren of studenten zorgverzekering, is het verstandig om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. De beste zorgverzekering voor u als jongere of student is een zorgverzekering die aansluit op de zorgbehoeften. Dit verschilt dus per persoon.

Schrijf daarom voor uzelf op welke soorten zorg u nodig heeft en kies een verzekering die aan uw behoeften voldoet. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent!


 

zorg

De beste zorgverzekering voor jongeren afsluiten

Een jongeren zorgverzekering of zorgverzekering voor studenten hoeft niet duur te zijn. Bij UnitedConsumers vinden we het belangrijk dat u goed verzekerd bent, tegen de beste premie! Daarom krijgt u altijd 5% korting op onze basisverzekeringen. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!


USP's

UC Basis Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 70% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 114,85 per maand

 

UC Ruime Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 80% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 118,23 per maand

 

UC Eigen Keuze

Restitutiepolis

UC door VGZ


vink Eigen keuze in zorgverleners
vink 100% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 125,59 per maand


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage