Contact
Mijn UnitedConsumers

Jongeren zorgverzekering: kies een zorgverzekering voor jongeren

Een studenten of jongeren zorgverzekering zo goedkoop mogelijk afsluiten is fijn, want jongeren kunnen hun geld wel aan leukere dingen uitgeven. Maar wat is de beste jongeren en studenten zorgverzekering? Wij helpen u daar graag bij!

zorgverzekering studenten

 

Jongeren zorgverzekering of goedkope studenten zorgverzekering kiezen

Voor jongeren en studenten is een zorgverzekering kiezen toch wel een grote stap naar het volwassen worden. Alles is nieuw en misschien zijn dit de eerste vaste lasten die u heeft. Gelukkig is het afsluiten van een jongeren zorgverzekering of zorgverzekering voor studenten makkelijker dan het lijkt. En met onze 4 stappen weet u zeker dat u de beste en goedkoopste zorgverzekering kiest!


 

Goede jongeren zorgverzekering

Jongeren hebben vaak weinig gezondheidszorg nodig. In veel gevallen is het daarom genoeg dat jongeren enkel een basis zorgverzekering afsluiten. Vanuit de basisverzekering wordt de belangrijkste zorg vergoed, zoals: een bezoek aan de huisartsEHBOpsychologische zorg en medicijnen.

U mag zelf kiezen welke basisverzekering u afsluit. U heeft hierbij de keuze tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Een naturapolis is goedkoper dan een restitutiepolis, en is daarom een ideale jongeren zorgverzekering.

De basisverzekering is voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht. Heeft u meer zorg nodig dan vanuit de basisverzekering vergoed wordt? Dan kunt u de basisverzekering uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering.


 

Aanvullende zorgverzekering voor jongeren

Een aanvullende zorgverzekering sluit u af als extra optie bij uw basisverzekering. Vanuit een aanvullende verzekering wordt zorg zoals fysiotherapie behandelingentandzorg of alternatieve zorg. Fysiobehandelingen of andere aanvullende zorg zelf betalen is vaak duurder. Het afsluiten van een goedkope aanvullende verzekering is in dat geval verstandiger.


 

Vrijwillig eigen risico verhogen bij jongeren zorgverzekering

Jaarlijks wordt er een verplicht eigen risico vastgesteld door de overheid. Dit is een bedrag dat u zelf moet betalen voordat u een vergoeding uit de basisverzekering krijgt. De komende jaren blijft deze vaststaan op € 385,-. Helaas is dit ook iets waar u niet onderuit kunt.

Maar maakt u eigenlijk nooit gebruik van het eigen risico? Dan kunt u deze vrijwillig verhogen tot maximaal € 885,-. Wat is het voordeel daar dan van? Een maandelijkse korting op de premie! Als u dus geen eigen risico gebruikt, bent u goedkoper uit!

Wanneer u het vrijwillig eigen risico maximaal verhoogt, moet u de eerste € 885,- euro aan zorgkosten zelf betalen. Heeft u daar genoeg eigen geld voor? Dan is het verhogen van het eigen risico mogelijk interessant. Heeft u hier niet voldoende eigen geld voor? Dan kunt u het vrijwillig eigen risico beter niet verhogen.


 

Zorgtoeslag studenten en jongeren zorgverzekering

Jongeren en studenten hebben vaak niet zo'n hoog inkomen en vermogen. Als u vanaf uw 18e ineens maandelijks zorgpremie moet betalen, kan dat een behoorlijke hap uit uw maandelijks budget zijn. Om u daarmee tegemoet te komen, biedt de overheid de zorgtoeslag: een maandelijks bedrag dat u helpt de kosten van de basisverzekering te dekken. 

Weten of u recht heeft op zorgtoeslag? Voor jongeren en studenten met een zorgverzekering maakt het niet uit of ze thuis wonen of uitwonend zijn. Of u recht heeft op zorgtoeslag is namelijk afhankelijk van uw (gezamenlijk) inkomen en vermogen.


 

De beste zorgverzekering voor jongeren afsluiten

Een jongeren zorgverzekering of zorgverzekering voor studenten afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. De goedkoopste basisverzekering is de UC Basis Keuze. Met een ruime keuze in zorgverleners, is dit een uitstekende zorgverzekering voor jongeren. Liever een hogere vergoeding bij zorgverleners zonder contract? Dan is de UC Ruime Keuze een goede zorgverzekering voor jongeren. Helemaal zelf bepalen naar welke zorgverlener u gaat voor de maximale vergoeding? Dan is de UC Eigen Keuze de beste zorgverzekering voor jongeren.

UnitedConsumers door VGZ collectief


Goedkoopste zorgverzekering

UC Bewuste Keuze
Naturapolis


 

 • Voldoende keuze in zorgverleners  vraagteken
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 65% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

 

€ 114,90 per maand

Meer over UC Bewuste Keuze

 

 UnitedConsumers door VGZ collectief


Uitgebreide zorgverzekering

UC Ruime Keuze
Naturapolis


 

 • Ruime keuze in zorgverleners

   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

incl. 5% korting per maand

€ 126,02 per maand

Meer over UC Ruime Keuze

 

UnitedConsumers door VGZ collectief


Complete zorgverzekering

UC Eigen Keuze
Restitutiepolis


 

 • Vrije keuze in zorgverleners

   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van het marktconform tarief

 

incl. 5% korting per maand

€ 135,28 per maand

Meer over UC Eigen Keuze


Zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


Ook interessant voor u
 

jongeren zorgverzekering

Wat vergoedt de basisverzekering?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Zo werkt het vrijwillig eigen risico
 

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Verschil tussen een natura- en restitutiepolis

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven