Meestgestelde vragen zorgverzekering 2020

Aan het einde van het jaar kunt u weer overstappen van zorgverzekering. Bent u al via UnitedConsumers verzekerd? Of bent u van plan via UnitedConsumers uw zorgverzekering af te sluiten? Ongeacht uw situatie, zult u vast een aantal vragen voor ons hebben. Geen probleem! Op deze pagina geven wij u graag alvast antwoord op de meest gestelde vragen.

Meest gestelde vragen 2020

vergrootglas

Wat is het UnitedConsumers Zorgcollectief? 


Wij, UnitedConsumers, zijn een zorgcollectief en werken samen met zorgverzekeraar VGZ. Collectief verzekeren kan in veel gevallen bijvoorbeeld via uw werkgever of sportvereniging. Bij ons zorgcollectief is iedereen welkom! Omdat we duizenden zorgverzekeringen tegelijk afsluiten, krijgen inkoopvoordeel van VGZ. En dat voordeel geven wij aan u terug in de vorm van korting. Zo bent u uitstekend verzekerd, tegen een aantrekkelijk premie én de hoogste korting!

UC duim

Hoeveel korting krijg ik op mijn VGZ zorgverzekering?


Er zijn twee soorten kortingen die gegeven worden op de VGZ basisverzekering. De hoogte van uw korting leggen wij hieronder uit.

U behoudt een VGZ aanvullende verzekering

Heeft u een VGZ Aanvullend Goed, Aanvullend Beter of Aanvullend best verzekering via UnitedConsumers afgesloten? In 2020 krijgt u 4% korting op uw VGZ basisverzekering. 

U kiest een UnitedConsumers aanvullende verzekering

Per 2020 start UnitedConsumers met een eigen lijn aanvullende verzekeringen. Sluit u uw VGZ basisverzekering voor komend jaar af via UnitedConsumers of stapt u over naar onze eigen lijn aanvullende verzekeringen? Dan geven wij u de maximale korting van 5% op uw VGZ basisverzekering. Op onze aanvullende verzekering geven wij daarnaast 15% korting. Houdt het voordeel dan op? Absoluut niet! Bij elke aanvullende verzekering krijgt u een gratis tandongevallenverzekering.

U geeft uw pakketwijziging eenvoudig door in Mijn UnitedConsumers

UC korting

Ik spaar ineens minder korting, hoe komt dat?


Tot en met 2019 konden wij u 10% korting geven op de VGZ zorgverzekering. De overheid heeft bepaald dat collectieven vanaf 2020 maximaal 5% collectiviteitskorting op de basisverzekering mogen geven. Als zorgcollectief dienen wij ons aan deze regel te houden. Niet getreurd; vanaf 2020 krijgt u van ons de maximale korting van 5% op de VGZ basisverzekering. Daarnaast krijgt u 15% korting op onze UC ZorgZeker en UC TandZeker pakketten! 

UC korting polisblad

Waarom zie ik de korting niet terug op mijn polisblad?


Het klopt dat u de korting van UnitedConsumers niet op uw VGZ polis terugvindt. De premie van uw zorgverzekering wordt voor VGZ geïncasseerd. De korting? Die storten wij voor u in uw persoonlijke bespaartegoed. Daarom ziet u de korting van UnitedConsumers niet terug op uw VGZ polisoverzicht of facturen.

UC korting

Hoe werkt het UnitedConsumers bespaartegoed?


De korting die u van ons krijgt, storten wij iedere maand in uw persoonlijk bespaartegoed. U betaalt de volledige premie aan VGZ en krijgt van ons de korting teruggestort in uw bespaartegoed. U kunt uw korting inzien in Mijn UnitedConsumers. U kunt uw gespaarde korting vervolgens uit laten betalen. Vraagt u de korting vóór de 10e van de maand aan? Dan wordt het bedrag in dezelfde maand nog op uw bankrekening gestort. 

Naturapolis restitutiepolis

Wat is het verschil tussen een restitutiepolis en naturapolis?


Bij een naturapolis wordt zorg bij een gecontracteerde zorgverlener 100% vergoed. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan wordt 70% tot 80% van het marktconforme tarief vergoed. Kiest u voor een restitutiepolis? Dan wordt zowel bij een gecontracteerde zorgverlener, als niet-gecontracteerde zorgvelerner, 100% vergoed. 

Kiest u voor een gecontracteerde zorgverlener? Dan bent u gegarandeerd van goede zorg en voorkomt u dat u zelf moet bijbetalen. Benieuwd of uw zorgverlener een overeenkomst heeft met VGZ? Raadpleeg dan onze Zorgzoeker

Betaalwijze zorgverzekering

Waarom kan ik geen andere betaalwijze kiezen? 


UnitedConsumers kiest ervoor een betalingswijze te gebruiken die voor iedereen gelijk is. Daarom kunt u via ons zorgcollectief enkel middels een maandelijkse automatische incasso uw zorgpremie betalen. Zo kunnen wij de kosten laag houden, waardoor wij u meer korting kunnen bieden!

Wij regelen uw overstap

Regelen jullie mijn overstap?


Het enige wat u hoeft te doen, is vóór 31 december een zorgverzekering bij UnitedConsumers af te sluiten. U ontvangt vervolgens een bevestiging van uw huidige zorgverzekeraar dat uw zorgverzekering per 1 januari 2020 bij UnitedConsumers afgesloten is.

Heeft u een betaalachterstand bij uw huidige zorgverzekeraar? Dan is overstappen helaas niet mogelijk. Wilt u toch overstappen? Dan raden wij u aan de betaalachterstand zo spoedig mogelijk te voldoen. 

Vragen?

Staat uw vraag er niet tussen? 


Raadpleeg onze uitgebreide FAQ pagina voor het antwoord op alle vragen rondom zorgverzekeringen. Heeft u een specifieke vraag en advies nodig van onze zorgadviseurs? Wij staan voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 en 21:00 uur en op zaterdag van 08:30 tot 17:00 uur. U kunt ons bereiken op 040 235 05 60. Wij helpen u graag!


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage