Contact
Mijn UnitedConsumers

Soorten zorgverzekeringen

Zorgverzekeraars bieden verschillende zorgverzekeringen aan. Je kunt jezelf daardoor op meerdere manieren verzekeren tegen zorgkosten. Wat is het verschil tussen de verschillende zorgverzekeringen? En welke soort zorgverzekering past bij mij? Wij helpen je graag!

soorten zorgverzekering


 

Welke soorten zorgverzekeringen zijn er?

Vanaf 18-jarige leeftijd is het verplicht in Nederland om minstens een basisverzekering af te sluiten. Je hebt hierbij keuze uit een van de vier soorten zorgverzekeringen, namelijk:

Soorten zorgpolissen: keuze in zorgverleners

Alle zorgpolissen vergoeden dezelfde zorg, maar de hoogte van de vergoeding verschilt per soort zorgverzekering. Bij welke zorgverlener kun je terecht voor een volledige vergoeding? Dat is afhankelijk van jouw soort zorgverzekering. Tip: je vindt jouw zorgverlener gemakkelijk in de UnitedConsumers Zorgzoeker.

Vind een zorgverlener


 
 

Budgetpolis

Een budgetpolis is in de basis een naturapolis waarbij je kunt kiezen uit een selectief aantal zorgverleners. Hierdoor betaal je minder zorgpremie. Daarom wordt deze naturaverzekering ook wel budgetpolis of selectieve polis genoemd. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je een gedeelte van jouw zorgkosten vergoed.

Goedkope budgetverzekering via UnitedConsumers

Onze naturapolis Bewuste Keuze wordt ook wel een 'budgetpolis' genoemd, omdat dit de goedkoopste naturaverzekering uit ons aanbod is. Zo ben je voordelig verzekerd tegen goede voorwaarden!

UnitedConsumers door VGZ
Bewuste Keuze
€ 138,95 per maand


 • Voldoende keuze in zorgverleners vraagteken
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract

 


 
 

Naturapolis

Bij een naturapolis, oftewel een naturaverzekering, vergoedt de zorgverzekeraar de zorg uit de basisverzekering alleen volledig als de zorgverzekeraar en de zorgverlener een contract met elkaar hebben. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan betaalt de zorgverzekeraar slechts een deel van je zorgkosten. Hoe hoog dit gedeelte is, kun je terugvinden in je polis.

Voordelige naturapolis via UnitedConsumers

Kies bijvoorbeeld voor onze naturapolis Basis Keuze. Met deze naturapolis als basisverzekering heb je altijd ruime keuze in zorgverleners en profiteer je van een voordelige premie.

UnitedConsumers door VGZ
Basis Keuze
€ 139,95 per maand


 • Ruime keuze in zorgverleners
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract

 

> Bekijk ook onze naturapolis Ruime Keuze

 
 

Restitutiepolis

Bij een restitutiepolis krijg je zorg volledig vergoed op basis van het marktconform tarief. Ook als de zorgverlener geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Soms moet je de rekening van de zorgverlener wel eerst zelf betalen, maar je kunt de rekening vervolgens declareren bij je zorgverzekeraar. Als de zorgkosten hoger zijn dan het marktconform tarief, dan kan je zorgverzekeraar ervoor kiezen om slechts een deel te vergoeden.

Goed om te weten: bij ons is het niet mogelijk om een restitutiepolis af te sluiten. Wel kun je kiezen voor een combinatiepolis: zo heb je alsnog een uitgebreide keuze in zorgverleners!


 
 

Combinatiepolis

Een combinatiepolis is een basisverzekering en is een combinatie tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Dit houdt in dat je voor de meeste zorgverleners een uitgebreide keuze hebt. Toch kan het met een combinatiepolis gebeuren dat je moet bijbetalen voor zorg bij een bepaalde zorgverlener. Het is dus verstandig om altijd goed te kijken of je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met de zorgverlener van jouw keuze. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan!

Combinatie zorgverzekering via UnitedConsumers

Met onze combinatiepolis Eigen Keuze heb je een uitgebreide keuze in zorgverleners. Zo weet je zeker dat jij uitstekend verzekerd bent tegen een voordelige premie!

UnitedConsumers door VGZ
Eigen Keuze
€ 158,65 per maand


 • Uitgebreide keuze in zorgverleners
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 90% tot 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken

 


 

Verschillende aanvullende verzekeringen

Sommige mensen hebben meer zorg nodig dan een ander. Je kunt namelijk ook kiezen voor een extra pakket die aanvullende zorg vergoedt, bijvoorbeeld tandartskosten of fysiotherapie. Naast de verschillen in basisverzekeringen, zijn er ook verschillende soorten aanvullende verzekeringen.

Bekijk alle soorten aanvullende verzekeringen 
> Bekijk alle soorten tandartsverzekeringen 


 

Welke soort zorgverzekering past bij mij?

Welke soort zorgverzekering bij jou past, hangt af van je zorgwensen en -behoeften. Uit elke basisverzekering wordt dezelfde zorg vergoed, maar de keuzevrijheid in zorgverleners kan bepalend zijn voor welke zorgverzekering je kiest.

Vind je het lastig om te kiezen welke soort zorgverzekering bij jou past? Wij helpen je graag met ons Zorgadvies op maat. Zo ontdek je in slechts 3 minuten welke soort zorgverzekering past bij jouw persoonlijke situatie.


Ook interessant
 

basisverzekering vergoeding

Wat vergoedt de basisverzekering?

> Lees meer

 

natura restitutie of combinatie

Kies ik voor een natura, restitutie of combinatiepolis?

> Lees meer

 

verplicht

Waarom is een zorgverzekering verplicht?

> Lees meer

 

Blog homepage