Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Naturapolis of restitutiepolis? Verschil restitutie en naturapolis

Natura of restitutie; wat is de beste keuze voor u? Goede vraag! Daarom leggen we de verschillen tussen een naturapolis en restitutiepolis graag aan u uit. Met onze keuzehulp helpen wij u bovendien bij het kiezen van de juiste basiszorgverzekering voor uw situatie.

Verschil natura restitutie

 

Verschil restitutiepolis en naturapolis

Het verschil tussen een restitutiepolis en naturapolis zit hem in de keuzevrijheid in zorgverleners. Bij een restitutiepolis en naturapolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners.

Indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract, dan zit er een verschil in de vergoeding die u krijgt bij een restitutiepolis en een naturapolis. Bij een restitutiepolis krijgt u 100% van het marktconforme tarief vergoed en bij een naturapolis krijgt u slechts een deel van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed (vaak tussen de 70% en 80%).


 

Naturapolis: ruime keuze in zorgverleners

De naturapolis, of naturaverzekering, verzekert u van zorg in natura. Dit is dan ook de letterlijke betekenis van 'naturapolis'. Met een naturapolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u slechts een deel van het gemiddelde gecontracteerd tarief vergoed (vaak tussen de 70% en 80%).


 

Restitutiepolis: vrije keuze in zorgverleners

De restitutiepolis, of restitutieverzekering, betekent letterlijk 'teruggave'. En dat is precies wat er gebeurt bij een restitutiepolis. Met een restitutiepolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u 100% van het marktconforme tarief vergoed. 


 

Naturapolis of restitutiepolis afsluiten

Veranderen van zorgverzekering betekent in feite wisselen van zorgverzekeraar en dát kan slechts enkele weken per jaar, namelijk vanaf 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven vanaf 12 november tot en met 31 januari. Wilt u een naturapolis of restitutiepolis afsluiten na 1 januari? Halverwege het jaar een goedkope restitutiepolis of naturapolis afsluiten kan indien:

Zorgverzekering afsluiten


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage

Terug naar boven