Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Naturapolis of restitutiepolis? Verschil restitutie en natura

Natura of restitutie; wat is de beste keuze voor u? Goede vraag! Daarom leggen we de verschillen tussen een naturapolis en restitutiepolis graag aan u uit. Met onze keuzehulp helpen wij u bovendien bij het kiezen van de juiste basiszorgverzekering voor uw situatie.

Verschil natura restitutie

 

Restitutie of natura

De naturapolis en restitutiepolis zijn beide basisverzekeringen. Vanuit de restitutiepolis en naturapolis wordt dus dezelfde zorg vergoed. Het verschil tussen een natura of restitutiepolis zit hem in de keuzevrijheid die u heeft.


 

Naturapolis: ruime keuze in zorgverleners

De naturapolis, of naturaverzekering, verzekert u van zorg in natura. Dit is dan ook de letterlijke betekenis van 'naturapolis'. Met een naturapolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u slechts een deel van de zorgkosten vergoed.


 

Restitutiepolis: vrije keuze in zorgverleners

De restitutiepolis, of restitutieverzekering, is één van de zorgverzekeringen die u kunt afsluiten via UnitedConsumers. Restitutie betekent letterlijk 'teruggave'. En dat is precies wat er gebeurt bij een restitutiepolis. De restitutiepolis vergoedt namelijk 100% van de basiszorg die u nodig heeft, ongeacht of uw verzekeraar wel of geen contract heeft met de betreffende zorgverlener.


 

Kiezen voor natura of restitutie

Natura of restitutie: welke polis past het beste bij u? Beantwoord onderstaande vragen en kom er direct achter wat de beste zorgverzekering voor u is!

 

Vraag:

Wilt u uit elke zorgverlener kunnen kiezen, zonder dat u bij hoeft te betalen?

Ja, dat wil ik

Nee, dat wil ik niet


Restitutie of natura: wat past bij mij?

U vindt een keuze maken tussen restitutie en natura lastig, maar weet ook niet zo goed welke aanvullende verzekeringen u moet kiezen. Geen probleem. Wij geven u graag advies welke polis het beste bij u past.

Zorgverzekering advies


Naturapolis of restitutiepolis afsluiten

Veranderen van zorgverzekering betekent in feite wisselen van zorgverzekeraar en dát kan slechts enkele weken per jaar, namelijk vanaf 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven vanaf 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan indien:

Zorgverzekering afsluiten


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage