Contact
Mijn UnitedConsumers

Naturapolis of restitutiepolis?

Natura of restitutie; wat is de beste keuze voor jou? Goede vraag! Daarom leggen we de verschillen tussen een naturapolis en restitutiepolis graag aan je uit. Bovendien helpen wij je graag bij het kiezen van de juiste basiszorgverzekering voor jouw situatie.

Verschil natura restitutie


 

Verschil restitutiepolis en naturapolis

Het verschil tussen een restitutiepolis en naturapolis zit hem in de keuzevrijheid in zorgverleners. Bij een restitutiepolis en naturapolis krijg je 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners.

Indien je kiest voor een zorgverlener zonder contract, dan zit er een verschil in de vergoeding die je krijgt bij een restitutiepolis en een naturapolis. Bij een restitutiepolis krijg je 100% van het marktconforme tarief vergoed en bij een naturapolis krijg je slechts een deel van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed (vaak tussen de 60% en 80%).


 

Naturapolis: ruime keuze in zorgverleners

De naturapolis, of naturaverzekering, verzekert je van zorg in natura. Dit is dan ook de letterlijke betekenis van 'naturapolis'. Met een naturapolis krijg je 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je slechts een deel van het gemiddelde gecontracteerd tarief vergoed (vaak tussen de 60% en 80%).


 

Restitutiepolis: vrije keuze in zorgverleners

De restitutiepolis, of restitutieverzekering, betekent letterlijk 'teruggave'. En dat is precies wat er gebeurt bij een restitutiepolis. Met een restitutiepolis krijg je 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je ook 100% van het marktconforme tarief vergoed. 


 

Combinatiepolis: natura- en restitutie in één

Naast de naturapolis of restitutiepolis bieden verschillende zorgverzekeraars ook een combinatiepolis aan. Met een combinatiepolis krijg je 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Als je gaat naar een zorgverlener zonder contract krijg je een deel van de zorgkosten vergoed op naturabasis en een deel van de zorgkosten op restitutiebasis. Daarom wordt de combinatiepolis ook wel gezien als een combinatie van de naturapolis en restitutiepolis.


 

Naturapolis of combinatiepolis kiezen

Welke zorgverzekering je kiest, hangt af van je zorgbehoeften. Daarom is het slim om je zorgbehoeften van tevoren op een rijtje te zetten. Bij ons kies je voor een naturapolis of combinatiepolis als basisverzekering.


Ook interessant
 

basisverzekering vergoeding

Wat vergoedt de basisverzekering?

Lees meer

 

Soorten zorgverzekeringen

Welke soorten zorgverzekeringen zijn er?

Lees meer

 

Energie besparen

Verschil tussen het eigen risico en eigen bijdrage

> Lees meer

 

Blog homepage