Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Naturapolis of restitutiepolis?

Natura of restitutie; wat is de beste keuze voor u? Goede vraag! Daarom leggen we de verschillen tussen een naturapolis en restitutiepolis graag aan u uit. Bovendien helpen wij u graag bij het kiezen van de juiste basiszorgverzekering voor uw situatie.

Verschil natura restitutie


 

Verschil restitutiepolis en naturapolis

Het verschil tussen een restitutiepolis en naturapolis zit hem in de keuzevrijheid in zorgverleners. Bij een restitutiepolis en naturapolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners.

Indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract, dan zit er een verschil in de vergoeding die u krijgt bij een restitutiepolis en een naturapolis. Bij een restitutiepolis krijgt u 100% van het marktconforme tarief vergoed en bij een naturapolis krijgt u slechts een deel van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed (vaak tussen de 60% en 80%).


 

Naturapolis: ruime keuze in zorgverleners

De naturapolis, of naturaverzekering, verzekert u van zorg in natura. Dit is dan ook de letterlijke betekenis van 'naturapolis'. Met een naturapolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u slechts een deel van het gemiddelde gecontracteerd tarief vergoed (vaak tussen de 60% en 80%).


 

Restitutiepolis: vrije keuze in zorgverleners

De restitutiepolis, of restitutieverzekering, betekent letterlijk 'teruggave'. En dat is precies wat er gebeurt bij een restitutiepolis. Met een restitutiepolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u 100% van het marktconforme tarief vergoed. 


 

Combinatiepolis: natura- en restitutie in één

Naast de naturapolis of restitutiepolis bieden verschillende zorgverzekeraars ook een combinatiepolis aan. Met een combinatiepolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Als u gaat naar een zorgverlener zonder contract krijgt u een deel van de zorgkosten vergoed op naturabasis en een deel van de zorgkosten op restitutiebasis. Daarom wordt de combinatiepolis ook wel gezien als een combinatie van de naturapolis en restitutiepolis.


 

Naturapolis of combinatiepolis kiezen

Welke zorgverzekering u kiest, hangt af van uw zorgbehoeften. Daarom is het slim om uw zorgbehoeften van tevoren op een rijtje te zetten. Bij ons kiest u voor een naturapolis of combinatiepolis als basisverzekering.

Stap nu over en bespaar
op uw zorgverzekering

Direct overstappen

Uw zorgverzekering in 2024

Stap nu over en bespaar
op uw zorgverzekering

Direct overstappen

commerciele banner zorg

Ook interessant voor u
 

basisverzekering vergoeding

Wat vergoedt de basisverzekering?

Lees meer

 

Soorten zorgverzekeringen

Welke soorten zorgverzekeringen zijn er?

Lees meer

 

Energie besparen

Verschil tussen het eigen risico en eigen bijdrage

> Lees meer

 

Blog homepage