Contact
Mijn UnitedConsumers

Waarom kiezen voor een tandartsverzekering?

Een tandartsverzekering is verstandig voor wie veel tandzorg nodig heeft, want de kosten van de tandarts kunnen aardig oplopen! Maar waarom kiest u voor een tandartsverzekering? En wat is de beste tandartsverzekering voor u?

Wlke tandartsverzekering banner

 

Waarom een tandartsverzekering afsluiten?

Voor kinderen onder de 18 jaar wordt de reguliere zorg van de tandarts vergoed vanuit de basisverzekering. Maar personen van 18 jaar en ouder krijgen deze kosten niet meer zomaar vergoed. Heeft u na uw 18e verjaardag tandzorg nodig, of heeft u of uw kind een beugel nodig? Dan is een tandartsverzekering een uitstekende keuze!

Stel uw tandarts vragen

Wees altijd kritisch op de behandelingen en de werkwijze van uw tandarts. Uiteraard gaat u ervan uit dat uw tandarts u de beste adviezen geeft. Maar om onnodige kosten te vermijden, is het belangrijk dat u vragen stelt. Vraag daarom gerust aan uw tandarts waarom een foto of een bepaalde behandeling nodig is.

Spreek ook met uw tandarts af dat u vooraf graag een kostenoverzicht ontvangt. Zo voorkomt u onverwachte hoge rekeningen. Bent u er vervolgens nog steeds van overtuigd dat een tandartsverzekering verstandig is? Dan doet u er goed aan een af te sluiten!  


 

Losse tandartsverzekering

Een tandverzekering is een uitbreiding van uw basisverzekering. Dit betekent dat u altijd een basisverzekering nodig heeft, voordat u een tandverzekering af kunt sluiten. Een losse tandartsverzekering afsluiten is daarom niet mogelijk. Naast een tandartsverzekering heeft u tevens de mogelijkheid om ook een aanvullende verzekering af te sluiten voor extra zekerheid.


 

Tandartsverzekering vergoeding

Een tandartsverzekering biedt een volledige vergoeding voor jaarlijkse of halfjaarlijkse controle. Overige behandelingen worden vaak voor een groot gedeelte vergoed. Dit betekent dat u in sommige gevallen een rekening thuisgestuurd krijgt. Een tandartsverzekering biedt een vergoeding voor de volgende behandelingen:

 
Halfjaarlijkse of jaarlijkse controle bij de tandarts (C11).
 
Foto’s (X-codes).
 
Preventieve mondzorg en gebitsreiniging (M-codes).
 
Diagnostiek (C-codes).
 
Wortelkanaalbehandelingen (E-codes).
 
Verdovingen (A- en B-codes).
 
Tandvleesbehandelingen (T-codes).
 
Gedeeltelijke protheses (P-codes).
 
Chirurgische ingrepen (H-codes).
 
Kronen, bruggen en opbouw (R-codes).
 
Vullingen (V-codes).
 
Kaakgewrichtsbehandelingen (G-codes).
 
Consulten (C13).
 
Implantaten in een kaak waarin nog tanden zitten (J-codes).

Orthodontie

Of orthodontie wordt vergoed, verschilt per tandartsverzekering en verzekeraar. De tandartsverzekering TandZeker 500 van UnitedConsumers door VGZ biedt een vergoeding voor orthodontie voor uw kind(eren) tot 18 jaar. De vergoeding geldt per kind.  

Tandartsverzekering en wachttijd

Houd er rekening mee dat op bepaalde grote behandelingen, zoals orthodontie, kronen, bruggen en implantaten een wachttijd kan zitten. Dit betekent dat u eerst een periode verzekerd dient te zijn, voor u gebruik kunt maken van de vergoeding. 


 

Wat is de beste tandartsverzekering?

De beste tandartsverzekering kiest u door uw zorgbehoeften op een rij te zetten. Gaat u bijvoorbeeld een of twee keer per jaar voor een controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering niet noodzakelijk, en bent u goedkoper uit wanneer u de controle zelf betaalt. 

Maar verwacht u grotere behandelingen aan uw gebit, zoals gebitsreiniging door de mondhygiëniste of het plaatsen van een brug of kroon? Dan is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. De beste tandartsverzekering is het pakket dat het grootste deel van uw tandzorg vergoedt.

Tip: zet de te verwachten tandartszorgkosten op een rij en vergelijk dit met de premie per jaar van tandartsverzekering. Zo berekent u eenvoudig of u goedkoper uit bent met of zonder een tandartsverzekering. Wilt u weten wat een tandartsbehandeling kost? 

Tandartskosten op een rij


 

Tandartsverzekering afsluiten

Wij bieden twee voordelige tandartsverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen. Bovendien ontvangt u altijd 20% korting op een gekozen tandartsverzekering + een gratis tandongevallenverzekering. Zo bent u gratis beter verzekerd en houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven.

 

USP's


Tandzeker 250
Tandartsverzekering
€ 14,10 per maand


 • Incl. 20% korting + gratis tandongevallenverzekering
   
 • Periodieke controle
  100% vergoeding
   
 • Tandartskosten € 250,- per jaar

 

Kies TandZeker 250


In combinatie met: UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.


Meer over deze tandartsverzekering

 

USP's


TandZeker 500
Tandartsverzekering
€ 24,50 per maand


 • Incl. 20% korting + gratis tandongevallenverzekering
   
 • Periodieke controle
  100% vergoeding
   
 • Tandartskosten € 500,- per jaar
   
 • Orthodontie tot 18 jaar
  80% vergoeding tot max. € 1.000,- na 1 jaar wachttijd

 

Kies TandZeker 500


In combinatie met: UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.


Meer over deze tandartsverzekering

 

Tandartsverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een tandartsverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Tandartsverzekering afsluiten


Ook interessant voor u
 

jongeren zorgverzekering

Wat vergoedt de basisverzekering?

> Lees meer

 

Alcohol verkeer

Kosten tandarts: welke tandartskosten zijn er?

> Lees meer

 

Verkeersboetes 2020

Gaatjes voorkomen: 5 tips voor een gezond gebit

> Lees meer

 

Blog homepage