Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Waarom kiezen voor een tandartsverzekering?

Een tandartsverzekering is verstandig voor wie veel tandzorg nodig heeft, want de kosten van de tandarts kunnen aardig oplopen! Maar waarom kiest u voor een tandartsverzekering? En wat is de beste tandartsverzekering voor u?

Wlke tandartsverzekering banner

 

Tandartsverzekering afsluiten halverwege het jaar

Veranderen van tandartsverzekering kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 1 januari? Een tandartsverzekering afsluiten halverwege het jaar kan in de volgende gevallen:

Tandartsverzekering afsluiten


 

Waarom een tandartsverzekering afsluiten?

Voor kinderen onder de 18 jaar wordt de reguliere zorg van de tandarts vergoed vanuit de basisverzekering. Maar personen van 18 jaar en ouder krijgen deze kosten niet meer zomaar vergoed. Heeft u na uw 18e verjaardag tandzorg nodig, of heeft u of uw kind een beugel nodig? Dan is een tandartsverzekering een uitstekende keuze!

Stel uw tandarts vragen

Wees altijd kritisch op de behandelingen en de werkwijze van uw tandarts. Uiteraard gaat u ervan uit dat uw tandarts u de beste adviezen geeft. Maar om onnodige kosten te vermijden, is het belangrijk dat u vragen stelt. Vraag daarom gerust aan uw tandarts waarom een foto of een bepaalde behandeling nodig is.

Spreek ook met uw tandarts af dat u vooraf graag een kostenoverzicht ontvangt. Zo voorkomt u onverwachte hoge rekeningen. Bent u er vervolgens nog steeds van overtuigd dat een tandartsverzekering verstandig is? Dan doet u er goed aan een af te sluiten!  


 

Losse tandartsverzekering

Een tandverzekering is een uitbreiding van uw basisverzekering. Dit betekent dat u altijd een basisverzekering nodig heeft, voordat u een tandverzekering af kunt sluiten. Een losse tandartsverzekering afsluiten is daarom niet mogelijk. Naast een tandartsverzekering heeft u tevens de mogelijkheid om ook een aanvullende verzekering af te sluiten voor extra zekerheid.


 

Tandartsverzekering vergoeding

Een tandartsverzekering biedt een volledige vergoeding voor jaarlijkse of halfjaarlijkse controle. Overige behandelingen worden vaak voor een groot gedeelte vergoed. Dit betekent dat u in sommige gevallen een rekening thuisgestuurd krijgt. Een tandartsverzekering biedt een vergoeding voor de volgende behandelingen:

 
Halfjaarlijkse of jaarlijkse controle bij de tandarts (C11).
 
Foto’s (X-codes).
 
Preventieve mondzorg en gebitsreiniging (M-codes).
 
Diagnostiek (C-codes).
 
Wortelkanaalbehandelingen (E-codes).
 
Verdovingen (A- en B-codes).
 
Tandvleesbehandelingen (T-codes).
 
Gedeeltelijke protheses (P-codes).
 
Chirurgische ingrepen (H-codes).
 
Kronen, bruggen en opbouw (R-codes).
 
Vullingen (V-codes).
 
Kaakgewrichtsbehandelingen (G-codes).
 
Consulten (C13).
 
Implantaten in een kaak waarin nog tanden zitten (J-codes).

Orthodontie

Of orthodontie wordt vergoed, verschilt per tandartsverzekering en verzekeraar. De tandartsverzekering TandZeker 500 van UnitedConsumers door VGZ biedt een vergoeding voor orthodontie voor uw kind(eren) tot 18 jaar. De vergoeding geldt per kind.  

Tandartsverzekering en wachttijd

Houd er rekening mee dat op bepaalde grote behandelingen, zoals orthodontie, kronen, bruggen en implantaten een wachttijd kan zitten. Dit betekent dat u eerst een periode verzekerd dient te zijn, voor u gebruik kunt maken van de vergoeding. 


 

Wat is de beste tandartsverzekering?

De beste tandartsverzekering kiest u door uw zorgbehoeften op een rij te zetten. Gaat u bijvoorbeeld een of twee keer per jaar voor een controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering niet noodzakelijk, en bent u goedkoper uit wanneer u de controle zelf betaalt. 

Maar verwacht u grotere behandelingen aan uw gebit, zoals gebitsreiniging door de mondhygiëniste of het plaatsen van een brug of kroon? Dan is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. De beste tandartsverzekering is het pakket dat het grootste deel van uw tandzorg vergoedt.

Tip: zet de te verwachten tandartszorgkosten op een rij en vergelijk dit met de premie per jaar van tandartsverzekering. Zo berekent u eenvoudig of u goedkoper uit bent met of zonder een tandartsverzekering. Wilt u weten wat een tandartsbehandeling kost? 

Tandartskosten op een rij


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage

Terug naar boven