Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Waarom kiezen voor een tandartsverzekering?

Een tandartsverzekering is verstandig voor wie veel tandzorg nodig heeft, want de kosten van de tandarts kunnen aardig oplopen! Maar waarom kiest u voor een tandartsverzekering? En wat is de beste tandartsverzekering voor u?

Wlke tandartsverzekering banner

 

Waarom een tandartsverzekering kiezen?

Voor kinderen onder de 18 jaar wordt de reguliere zorg van de tandarts vergoed vanuit de basisverzekering. Maar personen van 18 jaar en ouder krijgen deze kosten niet meer zomaar vergoed. Heeft u na uw 18e verjaardag tandzorg nodig, of heeft u of uw kind een beugel nodig? Dan is een tandartsverzekering een uitstekende keuze!


 

Tandartsverzekering vergoeding

Een tandartsverzekering biedt een volledige vergoeding voor jaarlijkse of halfjaarlijkse controle. Overige behandelingen worden vaak voor een groot gedeelte vergoed. Dit betekent dat u in sommige gevallen een rekening thuisgestuurd krijgt. Een tandartsverzekering biedt een vergoeding voor de volgende behandelingen:

 
Halfjaarlijkse of jaarlijkse controle bij de tandarts (C11).
 
Foto’s (X-codes).
 
Preventieve mondzorg en gebitsreiniging (M-codes).
 
Diagnostiek (C-codes).
 
Wortelkanaalbehandelingen (E-codes).
 
Verdovingen (A- en B-codes).
 
Tandvleesbehandelingen (T-codes).
 
Gedeeltelijke protheses (P-codes).
 
Chirurgische ingrepen (H-codes).
 
Kronen, bruggen en opbouw (R-codes).
 
Vullingen (V-codes).
 
Kaakgewrichtsbehandelingen (G-codes).
 
Consulten (C13).
 
Implantaten in een kaak waarin nog tanden zitten (J-codes).

Orthodontie

Of orthodontie wordt vergoed, verschilt per tandartsverzekering en verzekeraar. De tandartsverzekering TandZeker 500 van UnitedConsumers door VGZ biedt een vergoeding voor orthodontie voor uw kind(eren) tot 18 jaar. De vergoeding geldt per kind.  

Tandartsverzekering en wachttijd

Houd er rekening mee dat op bepaalde grote behandelingen, zoals orthodontie, kronen, bruggen en implantaten een wachttijd kan zitten. Dit betekent dat u eerst een periode verzekerd dient te zijn, voor u gebruik kunt maken van de vergoeding. 


 

Wat is de beste tandartsverzekering voor mij?

De beste tandartsverzekering kiest u door uw zorgbehoeften op een rij te zetten. Gaat u bijvoorbeeld een of twee keer per jaar voor een controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering niet noodzakelijk, en bent u goedkoper uit wanneer u de controle zelf betaalt. 

Maar verwacht u grotere behandelingen aan uw gebit, zoals gebitsreiniging door de mondhygiëniste of het plaatsen van een brug of kroon? Dan is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. De beste tandartsverzekering is het pakket dat het grootste deel van uw tandzorg vergoedt.

Tip: zet de te verwachten tandartszorgkosten op een rij en vergelijk dit met de premie per jaar van tandartsverzekering. Zo berekent u eenvoudig of u goedkoper uit bent met of zonder een tandartsverzekering. Wilt u weten wat een tandartsbehandeling kost? 

Tandartskosten


 

Tandartsverzekering van UnitedConsumers

Een tandartsverzekering is verstandig voor wie denkt extra zorg nodig te hebben aan de tanden. Heeft u een tandartsverzekering nodig? Bekijk dan eens de tandartsverzekeringen van UnitedConsumers door VGZ.

Op onze tandartsverzekeringen krijgt u 15% korting, en bovendien krijgt u er een gratis tandongevallen verzekering bij. Zo bent u uitstekend verzekerd én houdt u meer over voor een leuker leven!


 

USP's

 
 

Tandartsverzekering UC TandZeker 250

UC door VGZ


vink Periodieke controle: 100% vergoed
vink Tandartskosten: max. € 250


 

€ 13,38 per maand

 

Tandartsverzekering UC TandZeker 500

UC door VGZ


vink Periodieke controle: 100% vergoed
vink Tandartskosten: max. € 500
vink Orthodontie jonger dan 18 jaar: 80% tot max. € 1.000 na 1 jaar wachttijd
 

€ 22,87 per maand

 

Aanbevolen voor u


 

Blog homepage