Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgverzekering en studeren in het buitenland

Tijdens het studeren in het buitenland is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Wat als u in het buitenland een behandeling nodig heeft, krijgt u deze zorg dan vergoed uit uw Nederlandse zorgverzekering? En heeft u nog wel recht op een Nederlandse zorgverzekering in het buitenland?

zorgverzekering studie buitenland

 

Zorgverzekering studie buitenland

Als u korter dan één jaar in het buitenland verblijft om te studeren en niet werkt naast uw studie, dan verandert er niets aan uw verzekeringsplicht. U blijft in dit geval gewoon verzekerd met uw Nederlandse zorgverzekering. Dit recht vervalt op het moment dat u inkomen ontvangt in het buitenland. 


 

Werken en studeren in het buitenland

Besluit u om naast uw studie in het buitenland een bijbaan te nemen in het buitenland? Dan bent u niet meer verzekerd volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw). Het is belangrijk dat u in dit geval zelf een zorgverzekering afsluit in het land van bestemming.

  • Sluit een zorgverzekering af in het land waar u gaat wonen.
  • Zeg uw zorgverzekering bij ons op. Wij zullen uw zorgverzekering beëindigen per de datum dat u niet meer in Nederland woont. U kunt uw zorgverzekering opzeggen door contact op te nemen met onze klantenservice.

 

Zorgverzekering stage buitenland

Als u stage gaat lopen in het buitenland, dan kan dit gevolgen hebben voor uw verzekeringsplicht. Misschien dat u een vergoeding ontvangt van het stagebedrijf en ziet de lokale overheid uw werkzaamheden als arbeid. Op het moment dat uw stage in het buitenland als werk gezien wordt, dan kunt u geen Nederlandse zorgverzekering aanhouden. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) kunt u direct zien wat geldt voor uw situatie.


 

Zorgtoeslag en studeren in het buitenland

U heeft alleen recht op zorgtoeslag als u in Nederland verzekeringsplichtig blijft volgens de Wet langdurige zorg (Wlz). Bent u tijdens het studeren in het buitenland niet meer verzekerd met een Nederlandse zorgverzekering? Dan kunt u ook geen zorgtoeslag meer ontvangen en moet u de zorgtoeslag stopzetten. Om te weten of u recht blijft houden op zorgtoeslag als u stage gaat lopen of studeren in het buitenland, kunt u contact opnemen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB). 


 

Zorgverzekering van UnitedConsumers

Blijft u verzekeringsplichtig tijdens uw studie in het buitenland? Dan is het belangrijk dat u een zorgverzekering afsluit. Wij bieden verschillende basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen aan met korting.

Door de ruime keuze in zorgverzekeringen kiest u altijd een pakket dat bij u past, tegen de meest voordelige premie. Zo houdt u meer over voor leuke dingen in uw leven! Dat wilt u toch ook?

Zorgverzekering 2022


Uw geboortedatum:
 


Zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


Ook interessant voor u
 

zorgverzekering buitenland

Wat vergoedt mijn verzekering in het buitenland?

> Lees meer

 

zorgverzekering verplicht

Waarom is een zorgverzekering eigenlijk verplicht in Nederland?

> Lees meer

 

verschil natura en restitutie

Wat zijn de kosten van bepaalde behandelingen de tandarts?

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven