Foto bewerken apps: onze 10 beste foto apps

Smartphonecamera's zijn tegenwoordig zo geavanceerd, dat een mooie foto maken geen enkel probleem is. Toch wilt u foto's soms bewerken om deze nét wat mooier te maken. Aan aanbod geen gebrek, maar wat zijn de beste fotobewerking apps? Wij delen onze top 10 foto apps!

Foto bewerken app

Foto bewerken app

Aan gratis foto bewerk apps geen gebrek tegenwoordig! Bent u op zoek naar een foto bewerken app voor Samsung (Android) of wilt u een foto bewerken op de iPhone? In de App Store en de Google Play Store kunt u enorm veel verschillende fotobewerking apps vinden. Waardoor u misschien door de bomen het bos niet meer ziet.

U wilt natuurlijk de beste foto bewerk app op uw telefoon, maar wat is een goede app om foto's te bewerken? Wij hebben een top 10 samengesteld met onze favoriete foto bewerken apps.

1. Instagram

Instagram, wie kent het niet?! Een razendpopulaire foto app die onze harten heeft veroverd. In de loop der jaren heeft Instagram flink uitgebreid met nieuwe bewerkingsmogelijkheden voor foto en video. Het is een fotografie en foto bewerken app in één. Plaats filters over foto's of pas de helderheid en het contrast aan om uw plaatje mooier te maken.

Liever een unieke video? Via Instagram Stories kunt u een boomerang, superzoom filmpje of een video met focus maken. Verwerk een GIF in uw Instagram verhaal en personaliseer foto's en video's. 

Instagram is beschikbaar voor iOS en Android.

Instagram 1
Instagram 2

2. Photoshop Express

Photoshop alleen voor de professional? Echt niet! Photoshop Express is beschikbaar in de App Store of Google Play Store en deze foto app is supersimpel en nog gratis ook. Photoshop Express is een makkelijke en uitgebreide foto bewerken app die u zo onder de knie heeft.

Met Photoshop Express kunt u niet alleen collage’s maken, maar foto’s ook perfectioneren. Verwijder oneffenheden, corrigeer rode ogen of pas de kleurtoon aan.

Een afbeelding transformeren? Dat kan! Met de keuze uit ruim 45 opvallende effecten, heeft u de regie over elke afbeelding. Voeg bijvoorbeeld regendruppels toe, of laat uw foto opvallen met extra zonnestralen. Met Photoshop Express gaat een nieuwe wereld open!

Photoshop Express is beschikbaar voor iOS en Android.

Photoshop Express 1
Photoshop Express 2

3. Photoshop Fix

Naast Photoshop Express is er ook de fotobewerking app Photoshop Fix. Maak foto's warmer, laat ze uitvloeien, retoucheer, pas het contrast aan en kies zelf de helderheid.

Wat de Photoshop Fix app - naar onze mening - tot een van de beste foto bewerk apps maakt, is dat specifieke gebieden bewerkt kunnen worden. Wilt u details zoals de ogen en kin aanpassen? Het kan allemaal met deze foto app. Speel met de mogelijkheden van de app en word een echte foto editor met de Photoshop Fix app.

Photoshop Fix is beschikbaar voor iOS en Android.

Photoshop Fix 1
Photoshop Fix 2

4. PIP Camera

Zoekt u een app om foto's te bewerken waar u uw creativiteit de vrije loop kunt laten? Dan is PIP Camera een uitstekende keuze. Kies uit een van de honderen - prachtige - templates met stijvolle designs. 

Met PIP Camera kunt u artistieke effecten toevoegen aan uw foto's met bijzondere templates. Leg bijvoorbeeld heerlijk eten onder een vergrootglas, tover foto's om naar schilderijen, maak collages en ga zo maar door.

PIP Camera is beschikbaar voor iOS en Android.

PIP 1
PIP 2

5. Prisma

Zijn schilderkwasten noodzakelijk voor een prachtig portret? Niet met de foto app Prisma! U maakt met Prisma van elke foto een echt kunstwerk. Niet tevreden over een gemaakte selfie? Bewerk foto's met Prisma en tover deze om tot prachtige kunstwerken.

De foto app Prisma maakt gebruik van de stijlen van bekende kunstenaars. Op zoek naar inspiratie? U kunt deelnemen aan de community van Prisma. Ontdek prachtige creaties en raak geïnspireerd! 

Prisma is beschikbaar voor iOS en Android.

Prisma 1
Prisma 2

6. Typorama

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden, maar soms kan dat ene woordje nét de kers op de taart zijn. De Typorama foto bewerken app bevat talloze lettertypes en layouts, zodat er altijd een design is dat bij uw foto past. 

Maak uw creatie af met de diverse bewerkingsmogelijkheden, zoals filters en speciale effecten.

Typorama is beschikbaar voor iOS en Android.

Typorama 1
Typorama 2

7. Lidow

De foto app Lidow is een echte alleskunner. Snijd afbeeldingen bij op het formaat van social media kanalen, blur, spiegel, gebruik filters en pas de lensinstellingen aan.

Wilt u liever een foto spiegelen of een collage maken? Ook dat kan met Lidow!

Lidow is beschikbaar voor iOS en Android.

Lidow 1
Lidow 2

8. Airbrush

Een selfie gemaakt en benieuwd hoe u eruit ziet met verschillende soorten make-up? Dan is de fotobewerking app Airbrush een echte uitkomst! Vanaf de bank ziet u of rode lippenstift mooi staat, of donkere oogschaduw uw ogen beter uit doet komen en welke blush het beste kleurt bij uw huidskleur. Leuk om mee te experimenteren!

U kunt elke foto tot in detail perfectioneren. En heeft u een foto gemaakt waarvan u vindt dat u bijvoorbeeld te bleek bent? De app brengt de make-up subtiel aan en u bepaalt zelf de intensiteit. Zo wordt elke foto perfect!

Airbrush is beschikbaar voor iOS en Android.

Airbrush 1
Airbrush 2

9. PicsArt

Fotobewerking app PicsArt staat bekend om de vele features. Met PicsArt maakt u collages, gebruikt u templates en kunt u inspiratie opdoen door creaties van andere gebruikers te bekijken.

U kunt uw foto aanpassen met talloze effecten en er zijn duizenden combinaties mogelijk. Leuk om bijvoorbeeld een gepersonaliseerde verjaardagskaart, uitnodiging voor een bruiloft of aankondiging van een zwangerschap te maken. 

PicsArt is beschikbaar voor iOS en Android.

PicsArt 1
PicsArt 2

10. Pixlr

Met de foto bewerken app Pixlr maakt u van een gewone foto een spectaculair plaatje. Maak collages, bewerk foto's met bijzondere filters en kies uit diverse templates om van een gewone foto een unieke foto te maken.

Heeft u een gave collage gemaakt? U kunt er zelfs tekst aan toevoegen, zodat het écht een uniek plaatje wordt. Een foto liever veranderen in kunst? Deze foto app biedt genoeg filters waarmee u de foto omtovert tot een artistieke afbeelding. 

Pixlr is beschikbaar voor iOS en Android.

Pixlr 1
Pixlr 2

Foto bewerken op telefoon

Als u uw foto's wilt bewerken op uw telefoon, is een smartphone met een goede camera belangrijk. Bent u toe aan een nieuwe smartphone met abonnement of een los toestel? Of u nu op zoek bent naar een budget, kleine of juist de beste smartphone: wij hebben het voor u.

Blog homepage