Top 10 gratis apps: Foto bewerken app voor uw smartphone

Voor een beetje fatsoenlijke fotobewerking hoeft u allang niet meer uw computer op te starten of een duur programma te kopen. Ook met een smartphone kunt u makkelijk uw foto's bewerken. Zo werkt u net die ene pukkel of die vervelende paal op de achtergrond weg en maakt u van uw simpele foto een kunstwerk. We zetten de tien beste apps voor u op een rijtje.

1. Instagram

Instagram is inmiddels een gouwe ouwe binnen de foto-apps, maar wint nog steeds aan populariteit. Wereldwijd zijn er 600 miljoen gebruikers maandelijks actief. Dat aantal is in twee jaar tijd verdubbeld en het groeit nog steeds. 300 miljoen mensen maken dagelijks gebruik van Instagram en er worden elke dag 95 miljoen foto’s en video’s geplaatst. Samen zijn die goed voor 4,2 miljard likes.

instagraminstagram-unitedconsumers

De mogelijkheden van Instagram zijn niet heel groot, maar dat maakt ze niet minder leuk. U hebt de keuze uit verschillende filters (die worden nog steeds uitgebreid) en u kunt aanpassingen doen zoals het contrast en de helderheid. Instagram wordt vaak gebruikt in combinatie met andere foto bewerking apps.

Instagram is beschikbaar voor iOS en Android.

2. Photoshop Express

Photoshop is er tegenwoordig ook voor de smartphone en hij is nog gratis ook. Foto’s bewerken was nog nooit zo makkelijk en uitgebreid. Met Photoshop Express kunt u niet alleen collage’s maken, maar foto’s ook repareren, de temperatuur aanpassen, oneffenheden verwijderen, rode ogen corrigeren en een vignet toepassen. Daarnaast kunt u kiezen uit meer dan 45 opvallende effecten. Photoshop Express biedt raw- en tiff-ondersteuning.

Photoshop-Unitedconsumersphotoshop-unitedconsumers

 

Photoshop Express is beschikbaar voor iOS en Android.

3. Photoshop Fix

Naast Photoshop Express is er ook nog Photoshop Fix. Met Photoshop Fix kunt u nog net iets gedetailleerder bewerken. Het is een krachtige, maar eenvoudige app om al uw foto’s te bewerken. Maak ze vloeiender, laat ze uitvloeien, retoucheer, pas het contrast aan en maak ze lichter. Wanneer u zich aanmeldt voor Adobe Creative Cloud kunt u uw foto’s op al uw apparaten eenvoudig synchroniseren.

photoshop-unitedconsumersphotoshop-unitedconsumers

 

Met Photoshop Fix kunt u ook een deel van de foto vervagen om het centrale onderwerp in de schijnwerpers te zetten. De app is beschikbaar op iOS en Android.

4. PIP Camera

Wilt u uw foto’s wat creatiever maken? Dan is PIP Camera een uitstekende app. Met PIP Camera heeft u een zogenaamde ‘pic-in-pic’-stand en geeft u elke foto een bijzondere uitstraling. Daarnaast kunt u collages maken en direct met de app foto’s schieten. Ook met PIP is het mogelijk om een kunstfilter te plaatsen.

PIPcamerapipcamera

 

PIP Camera is beschikbaar voor iOS en Android.

5. Prisma

Met Prisma maakt u van uw foto een echt kunstwerk. Hoe mislukt hij ook is, Prisma maakt er iets fantastisch van. Prisma maakt gebruik van de stijlen van bekende kunstenaars. Maak van je vakantiefoto’s echte Picasso’s of Munk's. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Sinds kort heeft Prisma ook een feed waarin u andere gebruikers kunt volgen.

prismaPrisma

 

Prisma is beschikbaar op iOS en Android.

6. Typorama

Wilt u een mooie visual maken? Typorama maakt van uw tekst en foto’s een mooi typografisch design. Kies een achtergrond, typ uw tekst en Typorama doet de rest. De app bevat talloze lettertypes en layouts. Wat met Photoshop uren duurt, doet Typorama in een paar minuten. Nul designskills nodig dus! U kunt de app zelfs gebruiken om flyers te maken of een achtergrond voor op uw telefoon. De app bevat 47 tekststijlen en meer dan honderd verschillende lettertypes. U kunt delen van de tekst verwijderen en filters gebruiken.

typoramatyporama

 

Typorama is beschikbaar op iOS.

7. Lidow

Met Lidow zijn de mogelijkheden eindeloos. Snijd uw afbeeldingen bij voor Instagram, blur, spiegel, gebruik filters en pas de lensinstellingen aan. Met color splash maakt u uw foto uniek en elke foto weer anders. Ook met deze app is het mogelijk om collages te maken en ze snel te delen op social media.

lidowlidow

 

Lidow is beschikbaar voor iOS en Android.

8. Aviary

Aviary is een makkelijke app om binnen een paar seconden prachtige foto’s te maken. De app bevat professionele filters, lijsten, retoucheerfuncties en stickers. U hebt de keuze uit 100 verschillende filters, dus geen enkele foto is ooit nog hetzelfde! Met deze app kunt u zelfs uw tanden witter maken. Trek een horizon recht en maak een Adobe ID om lid te worden van de Aviary-gemeenschap. Zo kunt u de creaties van andere gebruikers zien om er inspiratie aan op te doen.

aviaryaviary

 

Aviary is beschikbaar voor iOS en Android.

9. PicsArt

PicsArt is al 400 miljoen keer geïnstalleerd en staat bekend om zijn grote aantal tools. Met PicsArt maakt u collages, gebruikt u uw camera en kunt u inspiratie opdoen uit de creaties van andere gebruikers. U kunt uw foto aanpassen met talloze effecten, er zijn duizenden combinaties mogelijk.

PicsArtPicsArt

 

PicsArt is beschikbaar voor iOS en Android.

10. Posterlabs

Met Posterlabs maakt u van uw foto een spectaculaire poster. De app bevat honderden templates waarmee u snel een poster kunt maken. U hebt de keuze uit tijdschriftcovers, filmposters, advertenties en reisdocumenten. Op de posters kunt u tijd- en locatiestempels toevoegen en u hebt de keuze uit verschillende filters.

posterlabsposterlabs

 

Posterlabs is beschikbaar voor iOS en Android.

Is uw smartphone niet meer de jongste en kan hij niet meer alle apps draaien? Of bent u toe aan een exemplaar met een betere camera? Bij UnitedConsumers, in het kort UC, kunt u verschillende toestellen met elkaar vergelijken. Of u nu op zoek bent naar een budget smartphone of de beste smartphone: wij hebben het voor u in huis. Zo maakt u altijd de beste keuze. Goed voor elkaar.

Smartphone vergelijken