Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar ben je naar op zoek?

Het nieuwe iOS 17 en alle iOS versies op een rij

iOS is het besturingssysteem van Apple en meerdere keren per jaar worden er kleine iOS updates uitgebracht. Ook brengt Apple ieder jaar een nieuwe iOS versie uit. Benieuwd naar het nieuwe iOS 17, de laatste iOS versie? Wij zetten de iOS updates voor je op een rij! 

iOS versies


 

Wat is iOS?

iOS is het besturingssysteem dat Apple speciaal heeft ontwikkeld voor zijn apparaten, zoals de iPhone, de iPad en de iPod. Ook de Apple Watch maakt gebruik van iOS. Doordat iOS exclusief van Apple is, wordt het niet gebruikt door andere smartphonemerken. Toch is overstappen naar iOS vanaf bijvoorbeeld een Android toestel, enorm makkelijk.


 

Bekijk alle iPhone aanbiedingen


 

Laatste iOS update installeren

Het is fijn om je iPhone software up-to-date te houden. iOS updates houden namelijk je iPhone veilig, ze zorgen dat je telefoon beter presteert en ze bevatten handige nieuwe functies die je misschien wilt gebruiken.

Installeren nieuwe iOS versie: 5 stappen

Hoe doe je dat, de nieuwe iOS versie installeren? Dat is zo geregeld! Meestal kost dit maar een paar minuten. Als het om een grote iOS update gaat, kan het iets langer duren. Zo zet je de laatste iOS versie op jouw iPhone:

Stap 1: Ga naar 'Instellingen’
Stap 2: Selecteer ‘Algemeen’
Stap 3: Kies voor ‘Software-update’
Stap 4: Kies voor ‘Downloaden’
Stap 5: Tik op ‘Installeren’

Na deze laatste stap voert je iPhone de nieuwe iOS update uit. Daarna start je telefoon automatisch op en kun je jouw iPhone weer gebruiken. 

Tip: in het menu 'Software-update' (stap 3) kun je ook een automatische update instellen. Zodra er dan een nieuwe iOS update beschikbaar is, installeert je iPhone deze vanzelf. Je iPhone moet dan wel 's nachts aan de oplader liggen en met wifi verbonden zijn.   


 

iOS 17 en oudere iOS updates op een rij

De laatste iOS update is iOS 17. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt met de nieuwe iOS versie, of wil je weten welke iOS updates er eerder zijn uitgekomen? We zetten alle iOS updates voor je op een rij!

De iOS 17 update is sinds 18 september 2023 te downloaden. Met de nieuwe iOS versie krijg je meer mogelijkheden om je iPhone persoonlijker te maken en profiteer je van allerlei nieuwe functies die jouw iPhone-ervaring nóg beter maken. Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies:

Maak jouw telefoontjes persoonlijker

De iOS 17 update maakt je iPhone nóg slimmer en persoonlijker. Met contactposters bepaal je wat de ander ziet als je ze belt. Maak jouw contactposter helemaal zoals jij wilt, bijvoorbeeld met een mooie foto of een opvallend lettertype. 

Makkelijk contactgegevens delen met Airdrop

Met de verbeterde Airdrop-functie in de nieuwe iOS 17 wordt contactgegevens delen een makkelijk klusje. Houd jouw iPhone simpelweg in de buurt van een andere iPhone of Apple Watch, en Airdrop doet de rest!

Verbeterde spellingscontrole

iOS 17 bevat ook een verbetering van de automatische spellingscontrole. Maak je een spellings- of typefoutje, dan krijg je automatisch een suggestie om het woord te verbeteren. Ook vult het Toetsenbord jouw lopende zin aan met een voorspelling. Handig!

Ook nieuw in iOS 17

 • Check in: laat automatisch weten als je veilig bent thuisgekomen.
 • Maak van al jouw foto's een Live Sticker.
 • Nieuwe stand-by modus met allerlei nieuwe mogelijkheden.
 • Nieuwe Dagboek-app om alle bijzondere momenten bij te houden.
 • Laat jouw muziek horen met SharePlay in de auto.

Kan ik updaten naar iOS 17?

Apple staat bekend om zijn jarenlange software-updates. Maar aan alles komt een einde. Je hebt minimaal een iPhone XS, iPhone XR, iPhone SE (2020) of een nieuwer model nodig om het nieuwe iOS 17 te installeren. Oudere iPhones worden niet ondersteund.

De eerste versies van iOS; iOS 1, 2 en 3, heetten eigenlijk iPhone OS. In 2010, met iOS 4, werd de iPhone OS omgedoopt tot iOS. Dit was een vrij logische keuze, omdat het iOS besturingssysteem niet alleen op de iPhone draait, maar ook op de iPod touch en de iPad.

Sindsdien is er jaarlijks in september of oktober een nieuwe iOS versie uitgekomen. Dit zijn alle iOS updates (vanaf 2011) op een rij:

 • 2011: iOS 5.
 • 2012: iOS 6.
 • 2013: iOS 7.
 • 2014: iOS 8.
 • 2015: iOS 9.
 • 2016: iOS 10.
 • 2017: iOS 11.
 • 2018: iOS 12.
 • 2019: iOS 13.
 • 2020: iOS 14.
 • 2021: iOS 15.
 • 2022: iOS 16.
 • 2023: iOS 17 (laatste versie).

 

De beste iPhones

Heb je een oude iPhone of een Android telefoon? Dan ben je misschien wel op zoek naar een nieuwe iPhone. Wij hebben de beste iPhones van dit moment voor je op een rijtje gezet. Uiteraard zijn de iPhones die wij geselecteerd hebben klaar voor de nieuwste iOS update!

Bekijk de beste iPhones


Ook interessant
 

android

Android 14 en oudere Android versies op een rij

> Lees meer

 

Alcohol verkeer

Van Android naar iOS? Zo stap je over op iOS

> Lees meer

 

Verkeersboetes 2020

Beste iPhone top 10: welke iPhone is het beste?

> Lees meer

 

Blog homepage