Dé 11 onmisbare reis apps

Het is tijd voor een break - je gaat genieten van een welverdiende vakantie. Even ontsnappen aan de dagelijkse routine: daar heb je natuurlijk hartstikke veel zin in. Met deze 11 handige reisapps ga jij voorbereid op vakantie en haal je er het maximale uit!

1. Douane reisapp

Met deze reis app heeft jouw vakantiebestemming geen geheimen meer. De douane reisapp geeft antwoord op allerlei vragen die je hebt over namaakproducten, etenswaren, dieren, planten en ga zo maar door. Wat mag wel en wat mag niet? Alle regels staan in deze reis app.

Met deze vakantie app weet je of je dat ene mooie schelpje op het strand mee mag nemen naar huis. Ook weet je wat je moet doen als je met medicijnen naar het land van bestemming af gaat reizen en of je hier een medisch paspoort of medische verklaring voor aan moet vragen.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Douane reisapp

2. TripAdvisor

Ontdek alle verborgen parels met de app van TripAdvisor. Voer je bestemming en verblijfsduur in op de app en ontdek wat je allemaal kunt beleven. Heb je zin om eropuit te gaan? De app staat vol tips voor bezienswaardigheden, dagtrips en andere leuke uitjes.

Na een dag vol activiteiten heeft TripAdvisor ook genoeg suggesties voor leuke restaurants. Filter op het soort keuken en de prijsklasse en vind het beste restaurant in de buurt. 

De app is zó compleet dat je er zelfs vliegtickets en hotels kunt boeken. Al met al een onmisbare reis app tijdens jouw vakantie.

Beschikbaar voor iOS en Android.

TripAdvisor

3. Google Maps

Met de auto, het openbaar vervoer, de fiets of te voet: Google Maps zorgt ervoor dat jij op jouw bestemming komt. 

Je kunt de route helemaal naar wens aanpassen. Plan bijvoorbeeld een tussenstop in bij het dichtsbijzijnde benzinestation, pinautomaat of restaurant. 

Vertragingen, wegwerkzaamheden en omleidingen worden automatisch bijgewerkt. Extra leuk is de streetview modus van Google Maps. Slenter virtueel door de onbekende straten en krijg een indruk hoe jouw eindbestemming eruit ziet.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Google Maps

4. WeatherPro

De naam zegt het al: deze app is een echte pro in weersvoorspellingen. Er zijn talloze weerapps op de markt die prima werken, maar WeatherPro is één van de meest nauwkeurige weerapps.

Bekijk de voorspelling en blijf op de hoogte van actuele weersveranderingen. Blijft het een zonnige dag of moet je schuilen voor een bui? 

De app geeft daarnaast waarschuwingen aan, zoals: extreme hitte, strenge vorst of zware windstoten. Jij wordt niet meer verrast door het weer met deze vakantie app! 

Beschikbaar voor iOS en Android.

WeatherPro

5. Skype

Met Skype kun je gratis bellen naar andere Skype gebruikers. Zorg wel dat je gebruik maakt van wifi, zodat je niet verrast wordt door een hoge telefoonrekening.

Even zwaaien naar opa en oma? Geen probleem! Met Skype kun je namelijk videobellen met elkaar. Laat het thuisfront zien op welke prachtige plek je bent.

Met Skype kun je ook bellen naar vaste en mobiele nummers. Houd er rekening mee dat je hier wel Skypetegoed voor nodig hebt.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Skype

6. AroundMe

AroundMe geeft suggesties op basis van jouw locatie. Sta je midden in een grote, onbekende stad en ben je op zoek naar een leuk koffiezaakje? Klik dan op het icoon in de AroundMe app. Je krijgt suggesties van - jawel - koffiezaken bij jou in de buurt.

De app is ook handig voor onverwachtse situaties. Het kan altijd gebeuren dat je met spoed op zoek bent naar een apotheek of een benzinestation. In zulke gevallen is deze vakantie app de perfecte uitkomst.

Beschikbaar voor iOS en Android.

AroundMe

7. Valuta+

Binnen Europa betaal je met de Euro, maar buiten Europa betaal je met andere valuta. Soms lijkt het alsof iets heel veel geld kost, terwijl het juist enorm goedkoop is en vice versa. Met de Valuta+ app kun je checken of je niet teveel betaalt voor hetgeen dat je koopt.

Je kunt verschillende valuta op je dashboard zetten en direct rekenen met deze valuta. Handig toch?!

Beschikbaar voor iOS en Android.

Valuta+

8. Moovit

De nummer één reis app op het gebied van openbaar vervoer. Voer je bestemming in en zie direct welk openbaar vervoer in de buurt is.

Extra leuk aan deze app is dat deze de vertrektijden en prijs van het openbaar vervoer real-time aangeeft. Daarnaast geeft de app ook eventuele vertragingen aan. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Een groot pluspunt aan de app is dat deze aangeeft wanneer je uit moet stappen. Rest je nog één ding tijdens de rit: genieten van het uitzicht.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Moovit

9. Google Translate

Vreemd land, vreemde taal. Je kunt vrijwel overal prima uit de voeten met Engels, maar misschien vind je het juist leuk om de lokale taal te begrijpen. Google Translate is daar een uitstekende app voor. 

Google heeft een leuke functie ingebouwd om het nóg makkelijker te maken. Met de app kun je afbeeldingen vertalen. Je opent de camera via de Google Translate app en richt deze op de afbeelding of geschreven tekst. Download eerst de taal in de app voordat je de functie gebruikt, anders werkt het niet.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Translate

10. Uber

Ben je niet zo'n fan van het openbaar vervoer of heb je na een hele dag wandelen geen zin meer om nog een stap verder te zetten? Ga dan voor gemak en bestel een Uber via je smartphone. Je voert je naam, telefoonnummer, mailadres en creditcardgegevens in en kunt een Uber boeken.

Een Uber bestellen is al een beleving opzich. Je ziet het profiel van jouw chauffeur, waar hij rijdt, hoelaat hij op jouw locatie is en wat de rit kost. De betaling wordt automatisch geregeld en achteraf kun je via de app fooi geven en de chauffeur beoordelen. 

Let op: Uber is niet overal beschikbaar. Check dit vantevoren op de site, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Beschikbaar voor iOS en Android.

Uber

11. PackPoint

De vakantiepret - of stress - begint vaak bij het inpakken van de koffer. Ben je iemand die weleens wat vergeet in te pakken? Dat overkomt jou niet meer met de PackPoint app.

Voer je bestemming in, je verblijfsduur en selecteer de activiteiten die je gaat ondernemen. De app zorgt vervolgens voor een inpaklijst. Staan er zaken in de lijst die je niet nodig hebt? Dan kun je deze gemakkelijk verwijderen. Heb je iets van de lijst ingepakt? Vink deze af, zodat je het overzicht blijft houden. 

Beschikbaar voor iOS en Android.

PackPoint

 

Roaming in het buitenland

Je wil niet dat je telefoonrekening stijgt door het gebruik van apps op vakantie. Goed voorbereid op reis betekent ook inzicht hebben in de kosten voor roaming in het buitenland. 

 Alles over dataroaming

Blog homepage