Waar bent u naar op zoek?

Reis apps: 11 onmisbare vakantie apps

Reis apps zijn bijna onmisbaar wanneer u op vakantie gaat. Zo heeft u namelijk altijd alle informatie bij de hand die u nodig heeft op uw bestemming. Met deze 11 handige reisapps gaat u voorbereid op vakantie en haalt u er het maximale uit!

 

1. Douane reisapp

Met deze reis app heeft uw vakantiebestemming geen geheimen meer. De douane reisapp geeft antwoord op allerlei vragen die u heeft over namaakproducten, etenswaren, dieren, planten en ga zo maar door. Wat mag wel en wat mag niet? Alle regels staan in de Douane reisapp.

Met de Douane reisapp weet u of u dat ene mooie schelpje op het strand mee mag nemen naar huis. Ook weet u met de douane reisapp wat u moet doen als u met medicijnen naar het land van bestemming af gaat reizen en of u hier een medisch paspoort of medische verklaring voor aan moet vragen.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Douane reisapp

 

2. TripAdvisor

Ontdek alle verborgen parels met de app van TripAdvisor. Voer uw bestemming en verblijfsduur in op de app en ontdek wat u allemaal kunt beleven. Heeft u zin om eropuit te gaan? Deze reis app staat vol tips voor bezienswaardigheden, dagtrips en andere leuke uitjes.

Na een dag vol activiteiten heeft TripAdvisor ook genoeg suggesties voor leuke restaurants. Filter op het soort keuken en de prijsklasse en vind het beste restaurant in de buurt. 

De app is zó compleet dat u er zelfs vliegtickets en hotels kunt boeken. Al met al een onmisbare reis app tijdens uw vakantie.

Beschikbaar voor iOS en Android.

TripAdvisor
 

3. Google Maps

Met de auto, het openbaar vervoer, de fiets of te voet: Google Maps zorgt ervoor dat u op uw bestemming komt. Een hele handige reisapp dus! 

U kunt de route helemaal naar wens aanpassen. Plan bijvoorbeeld een tussenstop in bij het dichtsbijzijnde benzinestation, pinautomaat of restaurant. 

Vertragingen, wegwerkzaamheden en omleidingen worden automatisch bijgewerkt. Extra leuk is de streetview modus van Google Maps. Slenter virtueel door de onbekende straten en krijg een indruk hoe uw eindbestemming eruit ziet.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Google Maps

 

4. WeatherPro

De naam zegt het al: deze app is een echte pro in weersvoorspellingen. Er zijn talloze weerapps op de markt die prima werken, maar WeatherPro is één van de meest nauwkeurige weerapps.

Bekijk de voorspelling en blijf op de hoogte van actuele weersveranderingen. Blijft het een zonnige dag of moet u schuilen voor een bui? 

De app geeft daarnaast waarschuwingen aan, zoals: extreme hitte, strenge vorst of zware windstoten. U wordt niet meer verrast door het weer met deze vakantie app! 

Beschikbaar voor iOS en Android.

WeatherPro

 

5. Skype

Met Skype kunt u gratis bellen naar andere Skype gebruikers. Zorg wel dat u gebruikmaakt van wifi, zodat u niet verrast wordt door een hoge telefoonrekening.

Even zwaaien naar opa en oma? Geen probleem! Met Skype kunt u namelijk videobellen met elkaar. Laat het thuisfront zien op welke prachtige plek u bent.

Met Skype kunt u ook bellen naar vaste en mobiele nummers. Houd er rekening mee dat u hier wel Skypetegoed voor nodig heeft.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Skype

 

6. AroundMe

AroundMe geeft suggesties op basis van uw locatie. Staat u midden in een grote, onbekende stad en bent u op zoek naar een leuk koffiezaakje? Klik dan op het icoon in de AroundMe app. U krijgt suggesties van - jawel - koffiezaken bij u in de buurt.

Deze reis app is ook handig voor onverwachtse situaties. Het kan altijd gebeuren dat u met spoed op zoek bent naar een apotheek of een benzinestation. In zulke gevallen is deze vakantie app de perfecte uitkomst.

Beschikbaar voor iOS en Android.

AroundMe

 

7. Valuta+

Binnen Europa betaalt u met de Euro, maar buiten Europa betaalt u met andere valuta. Soms lijkt het alsof iets heel veel geld kost, terwijl het juist enorm goedkoop is en vice versa. Met de Valuta+ reis app kunt u checken of u niet teveel betaalt voor hetgeen dat u koopt.

U kunt verschillende valuta op uw dashboard zetten en direct rekenen met deze valuta. Een onmisbare reis app voor uw vakantie!

Beschikbaar voor iOS en Android.

Valuta+

 

8. Moovit

De nummer één reis app op het gebied van openbaar vervoer. Voer uw bestemming in en zie direct welk openbaar vervoer in de buurt is.

Extra leuk aan deze app is dat deze de vertrektijden en prijs van het openbaar vervoer real-time aangeeft. Daarnaast geeft de app ook eventuele vertragingen aan. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Een groot pluspunt aan deze reis app is dat deze aangeeft wanneer u uit moet stappen. Rest u nog één ding tijdens de rit: genieten van het uitzicht.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Moovit

 

9. Google Translate

Vreemd land, vreemde taal. U kunt vrijwel overal prima uit de voeten met Engels, maar misschien vindt u het juist leuk om de lokale taal te begrijpen. Google Translate is daar een uitstekende reis app voor. 

Google heeft een leuke functie ingebouwd om het nóg makkelijker te maken. Met de app kunt u afbeeldingen vertalen. U opent de camera via de Google Translate app en richt deze op de afbeelding of geschreven tekst. Download eerst de taal in de app voordat u de functie gebruikt, anders werkt het niet.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Translate

 

10. Uber

Bent u niet zo'n fan van het openbaar vervoer of heeft u na een hele dag wandelen geen zin meer om nog een stap verder te zetten? Ga dan voor gemak en bestel een Uber via uw smartphone. U voert uw naam, telefoonnummer, mailadres en creditcardgegevens in en kunt een Uber boeken.

Een Uber bestellen is al een beleving opzich. U ziet het profiel van uw chauffeur, waar hij rijdt, hoelaat hij op uw locatie is en wat de rit kost. De betaling wordt automatisch geregeld en achteraf kunt u via de app fooi geven en de chauffeur beoordelen. 

Let op: Uber is niet overal beschikbaar. Check dit vantevoren op de site, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. 

Beschikbaar voor iOS en Android.

Uber

 

11. PackPoint

De vakantiepret - of stress - begint vaak bij het inpakken van de koffer. Bent u iemand die weleens wat vergeet in te pakken? Dat overkomt u niet meer met de PackPoint reis app.

Voer uw bestemming in, uw verblijfsduur en selecteer de activiteiten die u gaat ondernemen. Deze ultieme vakantie app zorgt vervolgens voor een inpaklijst. Staan er zaken in de lijst die u niet nodig heeft? Dan kunt u deze gemakkelijk verwijderen. Heeft u iets van de lijst ingepakt? Vink deze af, zodat u het overzicht blijft houden. 

Beschikbaar voor iOS en Android.

PackPoint

Roaming in het buitenland

U wilt niet dat uw telefoonrekening stijgt door het gebruik van reis apps op vakantie. Goed voorbereid op reis betekent ook inzicht hebben in de kosten voor roaming in het buitenland. 

 Alles over dataroaming


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage