Van iOS naar Android

Of het nu op basis van prijs, design of juist op aanraden van je omgeving is: je hebt een nieuwe keuze gemaakt. En niet zo maar een. Je stapt over van Apple naar Android. Een hele verandering, want Android werkt anders dan je gewend bent. Hoe zet je al jouw gegevens over van iOS naar Android?

van iOS naar Android

Van iCloud naar Google Drive

Al jouw contacten, agendapunten, foto’s en video’s moeten natuurlijk op het Android toestel overgezet worden. Dit is makkelijker dan het lijkt. De twee dingen die je hiervoor nodig hebt, zijn iCloud en Google Drive: 

  • Download Google Drive en log in met een Google account of maak een account aan.
  • Ga naar: 'Menu > Instellingen > Back-up'.
  • Selecteer alle bestanden en start de back-up.

Een back-up maken kost tijd. Leg de telefoon aan de oplader en maak gebruik van wifi. Zodra de back-up op de iPhone gemaakt is, zet je deze op de volgende manier over op het Android toestel:

  • Open Google Drive op het Android toestel en log in met jouw account.
  • Ga naar: 'Instellingen > Accounts'.
  • Kies het account en synchroniseer de gegevens.
  • De gegevens worden overgezet.

Apps overzetten van iOS naar Android

De App Store is verleden tijd met een Android toestel. Met een Android toestel download je apps in de Google Play Store. Alle aangekochte apps van de iPhone zijn verdwenen op het Android toestel. Je moet alle apps dus opnieuw downloaden. Gelukkig staan veel apps, zoals WhatsApp en Facebook, ook in de Google Play Store. Kun je een app niet vinden? Ga dan op zoek naar een vergelijkbare app als alternatief. De Play Store heeft meer apps dan de App Store, dus er is keuze genoeg. 

Veilig downloaden

De Play Store heeft meer apps dan de App Store. Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar download niet zomaar elke app. De Play Store laat bijna alle ontwikkelaars toe en hierdoor is het risico op virussen groter. Google checkt elke dag op virussen, maar wees gewaarschuwd en maak gebruik van je gezonde verstand. Lijkt een app te mooi om waar te zijn? Dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Van Apple naar Android: even wennen

Android werkt anders dan iOS, waardoor het even wennen is. Werken met een andere cloud, geen App Store meer, apps hebben een ander design en zelfs emoji’s zien er anders uit op een Android toestel. Geef jezelf even de tijd om te wennen aan het besturingssysteem en je vindt snel genoeg je weg. Dat wennen geldt natuurlijk ook wanneer je overstapt van Android naar iOS.

iMessage uitzetten

In de Android wereld bestaat iMessage niet. Schakel deze functie uit op de iPhone, voordat je het Android toestel in gebruik neemt. Staat iMessage nog aan? Dan komen sms berichten van andere iPhone bezitters niet aan op jouw Android toestel. Apple ziet namelijk dat jouw 06-nummer nog actief is op een iPhone. Zo schakel je iMessage uit: 'Instellingen > Berichten > Zet iMessage uit'. 

Wil je overstappen van iOS naar Android, maar heb je nog geen smartphone gekozen? Bij ons vind je een ruime keuze in Android modellen, met of zonder abonnement.

Bekijk alle Android toestellen

Blog homepage