Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar bent u naar op zoek?

Van iOS naar Android: zo stapt u over van iOS naar Android

Van iOS naar Android; dat is wel even wennen. Android is een ander besturingssysteem dan iOS en werkt dus anders. U wilt uw gegevens op uw iPhone natuurlijk overzetten op uw nieuwe Android toestel, maar hoe doet u dat? Wij helpen u bij de overstap van iOS naar Android!

van iOS naar Android

 

Gegevens overzetten van iOS naar Android

Al uw contacten, agendapunten, foto’s en video’s moeten natuurlijk van iOS naar Android overgezet worden. Dit is makkelijker dan het lijkt. U heeft hiervoor de Google Drive-app en een Google account nodig.

Overstappen van iOS naar Android: 6 stappen 

Om uw persoonlijke gegevens van iOS naar Android over te zetten, volgt u de volgende stappen.

Stap 1. Download Google Drive en log in met een Google account of maak een account aan.
Stap 2. Open het menu. Deze vind je links bovenaan en opent u door op de drie horizontale streepjes te tikken. Ga vervolgens naar: 'Instellingen > Back-up'.
Stap 3. Selecteer de bestanden die u over wilt zetten. en start de back-up. Een back-up maken kost tijd: afhankelijk van hoeveel gegevens u overzet, kan dit minuten tot een paar uur duren. Leg de telefoon aan de oplader en maak gebruik van wifi.
Stap 4. Zodra de back-up op de iPhone gemaakt is, kunt u de back-up van iOS naar Android overzetten. Ga hiervoor naar de instellingen op uw nieuwe Android telefoon en druk op 'Accounts'.
Stap 5. Log in op het Google account waarmee u de back up heeft gemaakt. Kies de gegevens die u over wilt zetten van iOS naar Android en druk op 'Account Synchroniseren'.
Stap 6. De gegevens worden overgezet. Nu bent u overgestapt van iOS naar Android en klaar om uw nieuwe toestel te gebruiken!

Goed om te weten: als u uw oude telefoon wilt verkopen, kunt u de iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen. Op die manier kan de nieuwe eigenaar niets met uw gegevens. 


 

Apps overzetten van iOS naar Android

De App Store is verleden tijd met een Android toestel. Met een Android toestel downloadt u apps in de Google Play Store. Alle aangekochte apps van de iPhone zijn verdwenen op het Android toestel. U moet alle apps dus opnieuw downloaden. Gelukkig staan veel apps, zoals WhatsApp en Facebook, ook in de Google Play Store. Kunt u een app niet vinden? Ga dan op zoek naar een vergelijkbare app als alternatief. De Play Store heeft meer apps dan de App Store, dus er is keuze genoeg. 

Veilig downloaden

De Play Store heeft meer apps dan de App Store. Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar download niet zomaar elke app. De Play Store laat bijna alle ontwikkelaars toe en hierdoor is het risico op virussen groter. Google checkt elke dag op virussen, maar wees gewaarschuwd en maak gebruik van uw gezonde verstand. Lijkt een app te mooi om waar te zijn? Dan is dat waarschijnlijk ook zo.


 

Whatsapp overzetten van iOS naar Android

Wilt u graag uw mediabestanden en chatgeschiedenis op Whatsapp overzetten van iOS naar Android? Dit is mogelijk door uw oude iPhone en nieuwe Android telefoon aan elkaar te koppelen. Hiervoor heeft u een Lightning naar USB-C kabel nodig. Naast uw Whatsapp-gegevens zet u zo ook uw notities, sms-berichten, muziek en apps (mits ze gratis zijn in de Google Play Store) over. 

Van iOS naar Android met een kabel

Volg deze 7 stappen om uw gegevens van Whatsapp van iOS naar Android over te zetten:

Stap 1. Zorg dat op beide toestellen de software is bijgewerkt naar de laatste update en dat de nieuwste versie van Whatsapp is geïnstalleerd.
Stap 2. Koppel beide toestellen met een Lightning naar USB-C kabel.
Stap 3. Ontgrendel de iPhone. Tik op 
'Vertrouw'.
Stap 4. Open Whatsapp op uw iPhone. Navigeer naar: 'Instellingen > Chats > Verplaats chats naar Android'.

Stap 5. Druk op 'Start'. Volg de verdere instructies op uw scherm.
Stap 6. Open nu Whatsapp op uw nieuwe Android telefoon. Voer uw eigen telefoonnummer in.
Stap 7. Voltooi de instructies op uw scherm. De chats worden nu overgezet op uw nieuwe telefoon. 


 

iOS naar Android: even wennen

Android werkt anders dan iOS, waardoor het even wennen is als u van iOS naar Android gaat. Werken met een andere cloud, geen App Store meer, apps hebben een ander design en zelfs emoji’s zien er anders uit op een Android toestel. Geef uzelf even de tijd om te wennen aan het besturingssysteem en u vindt snel genoeg uw weg. Dat wennen geldt natuurlijk ook wanneer u overstapt van Android naar iOS.

iMessage uitzetten

In de Android wereld bestaat iMessage niet. Schakel deze functie uit op de iPhone, voordat u het Android toestel in gebruik neemt. Staat iMessage nog aan? Dan komen sms berichten van andere iPhone bezitters niet aan op uw Android toestel. Apple ziet namelijk dat uw 06-nummer nog actief is op een iPhone. Zo schakelt u iMessage uit: 'Instellingen > Berichten > Zet iMessage uit'. 

Wilt u overstappen van iOS naar Android, maar heeft u nog geen smartphone gekozen? Bij ons vindt u een ruime keuze in Android modellen, met of zonder abonnement.

Bekijk alle Android toestellen


Ook interessant voor u
 

Energie besparen

Overstappen van Android naar iOS: zo werkt het

> Lees meer

 

fabrieksinstellingen samsung

Harde reset Samsung: zo doet u dat in 5 stappen

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Dit zijn de beste Android telefoons van dit moment!

> Lees meer

 

Blog homepage