Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar ben je naar op zoek?

Zo stap je over van iOS naar Android

Wat is de snelste en makkelijkste manier om van iOS naar Android over te stappen? Goede vraag! Gelukkig is het overzetten van je contacten, foto's, apps en chatberichten van iOS naar Android geen moeilijk klusje. Wij helpen je!

van iOS naar Android


 

Gegevens overzetten van iOS naar Android

Al je contacten, agendapunten, foto’s en video’s moeten natuurlijk van iOS naar Android overgezet worden. Dit is makkelijker dan het lijkt! Je hebt hiervoor alleen de Google Drive-app en een Google account nodig. Zorg ook dat je iPhone en je nieuwe Android telefoon goed zijn opgeladen, voordat je begint. Zo zet je jouw gegevens over van iOS naar Android in 6 stappen:

Stap 1. Download Google Drive en log in met een Google account of maak een account aan.
Stap 2. Open het menu. Deze vind je links bovenaan en open je door op de drie horizontale streepjes te tikken. Ga vervolgens naar: 'Instellingen > Back-up'.
Stap 3. Selecteer de bestanden die je over wilt zetten. en start de back-up. Een back-up maken kost tijd: afhankelijk van hoeveel gegevens je overzet, kan dit minuten tot een paar uur duren. Leg de telefoon aan de oplader en maak gebruik van wifi.
Stap 4. Zodra de back-up op de iPhone gemaakt is, kun je de back-up van iOS naar Android overzetten. Ga hiervoor naar de instellingen op je nieuwe Android telefoon en druk op 'Accounts'.
Stap 5. Log in op het Google account waarmee je de back up hebt gemaakt. Kies de gegevens die je over wilt zetten van iOS naar Android en druk op 'Account Synchroniseren'.
Stap 6. De gegevens worden overgezet. Nu ben je overgestapt van iOS naar Android en klaar om je nieuwe toestel te gebruiken!

Goed om te weten: als je jouw oude telefoon wilt verkopen, kun je de iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen. Op die manier kan de nieuwe eigenaar niets met jouw gegevens. 


 

Apps overzetten van iOS naar Android

Voor het overzetten van je apps van iOS naar Android is er helaas geen snelle manier. Je moet alle apps dus zelf opnieuw downloaden. Gelukkig staan veel apps uit de App Store, zoals WhatsApp en Facebook, ook in de Google Play Store. Kun je een app niet vinden? Ga dan op zoek naar een vergelijkbare app in de Play Store. 


 

Whatsapp overzetten van iOS naar Android

Wil je graag jouw mediabestanden en chatgeschiedenis op Whatsapp overzetten van iOS naar Android? Dit is mogelijk door je oude iPhone en nieuwe Android telefoon aan elkaar te koppelen. Hiervoor heb je een Lightning naar USB-C kabel nodig. Naast jouw Whatsapp-gegevens zet je zo ook je notities, sms-berichten, muziek en apps (mits ze gratis zijn in de Google Play Store) over.

Van iOS naar Android met een kabel

Volg deze 7 stappen om je gegevens van Whatsapp van iOS naar Android over te zetten:

Stap 1.  Zorg dat op beide toestellen de software is bijgewerkt naar de laatste update en dat de nieuwste versie van Whatsapp is geïnstalleerd.
Stap 2. Koppel beide toestellen met een Lightning naar USB-C kabel.
Stap 3. Ontgrendel de iPhone. Tik op 'Vertrouw'.
Stap 4. Open Whatsapp op je iPhone. Navigeer naar: 'Instellingen > Chats > Verplaats chats naar Android'.
Stap 5. Druk op 'Start'. Volg de verdere instructies op je scherm.
Stap 6. Open nu Whatsapp op je nieuwe Android telefoon. Voer je eigen telefoonnummer in.
Stap 7. Voltooi de instructies op je scherm. De chats worden nu overgezet op je nieuwe telefoon. 


 

iOS naar Android: even wennen

Android werkt anders dan iOS, waardoor het even wennen is als je van iOS naar Android gaat. Werken met een andere cloud, geen App Store meer, apps hebben een ander design en zelfs emoji’s zien er anders uit op een Android toestel. Geef jezelf even de tijd om te wennen aan het besturingssysteem en je vindt snel genoeg je weg. Dat wennen geldt natuurlijk ook wanneer je overstapt van Android naar iOS.

Van iPhone naar Android telefoon

Wil je overstappen van iOS naar Android, maar heb je nog geen smartphone gekozen? Bij ons vind je een ruime keuze in Android modellen, met of zonder abonnement. 

Bekijk de beste Android toestellen


Ook interessant
 

Energie besparen

Overstappen van Android naar iOS: zo werkt het

> Lees meer

 

fabrieksinstellingen android vs. ios

Wat is een betere keuze: Android of iOS?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Dit zijn de beste Android telefoons van dit moment!

> Lees meer

 

Blog homepage