Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar ben je naar op zoek?

Wat is een puk code en waar vind ik mijn puk code?

De puk code heb je nodig wanneer je drie keer een verkeerde pincode ingevoerd hebt en jouw simkaart geblokkeerd is. Behoorlijk vervelend als dit gebeurt, maar wat is een puk code eigenlijk? En waar vind ik mijn puk code? Dat leggen wij aan je uit!

puk code


 

Wat is een puk code?

Of je nou een abonnement met toestel hebt, of een sim only abonnement; elke simkaart heeft naast een pincode ook een puk code. Je puk code is een extra beveiliging voor je telefoon, op het moment dat je de pincode drie keer verkeerd invoert. Puk staat voor ‘Personal Unlock Key’, oftewel ‘persoonlijke ontgrendelcode’. Het is een unieke code die is gekoppeld aan je simkaart.


 

Puk code invoeren

De puk code wordt standaard bij je simkaart geleverd. De puk code bestaat uit acht cijfers en je krijgt negen pogingen om de juiste code in te voeren. Bewaar deze code goed, want met het invoeren van de puk code kun je de blokkering van de simkaart opheffen. Na het invoeren van je puk code is je telefoon ontgrendeld en kun je jouw iPhone of Android telefoon weer gebruiken.


 

Waar vind ik mijn puk code?

De puk code staat op de achterkant van de plastic 3-in-1-kaart waarin je jouw simkaart hebt gekregen. Heb je deze niet meer? Dan kun je jouw puk code ook vinden in de brief die je bij het ontvangen van jouw simkaart hebt gekregen. Daarnaast kun je de puk code vinden in jouw persoonlijke omgeving van je provider.

Let op: Ben je jouw puk code kwijt en kun je deze niet achterhalen? Probeer dan niet zelf op goed geluk een puk code in te voeren, want na negen pogingen wordt je simkaart definitief geblokkeerd. Het enige wat je in dit geval kunt doen is een nieuwe simkaart aanvragen bij je provider en hier betaal je kosten voor.


 

Puk code opvragen

Wil je niet het risico lopen dat jouw simkaart blokkeert? Dan kun je de puk code opvragen bij je mobiele provider. Wanneer je de puk code opvraagt bij de provider, zullen zij deze aan je doorgeven. Zo kun je daarna weer zorgeloos genieten van je smartphone!


Ook interessant
 

Energie besparen

Hoe maak ik mijn smartphone simlockvrij?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Mobiele abonnementen vergelijken? Zo doe je dat!

> Lees meer

 

simkaart

Wat is een simkaart en wat houdt dualsim in?

> Lees meer

 

Blog homepage