Contact
Mijn UnitedConsumers

Waar bent u naar op zoek?

Puk code: waar vind ik mijn puk code?

De puk code heeft u nodig wanneer u drie keer een verkeerde pincode ingevoerd heeft en uw simkaart geblokkeerd is. Behoorlijk vervelend als dit gebeurt, maar wat is een puk code eigenlijk? En waar vind ik mijn puk code? Dat leggen wij aan u uit!

puk code


 

Wat is een puk code?

Of u nou een abonnement met toestel hebt, of een Sim Only abonnement; elke simkaart heeft een puk code. Puk staat voor ‘personal unblocking key’ en betekent vrij vertaald ‘persoonlijke ontgrendelcode’. Het is een unieke code die is gekoppeld aan uw simkaart. 


 

Puk code invoeren

De puk code wordt standaard bij uw simkaart geleverd. Bewaar deze code goed, want met de puk code kunt u de blokkering van de simkaart opheffen. De puk code bestaat uit acht cijfers en u krijgt negen pogingen om de juiste code in te voeren.


 

De pincode van uw simkaart

Uw simkaart is, naast de puk code, ook beveiligd met een pincode van vier cijfers. Het is aan te raden deze pincode te wijzigen in een nummer dat u goed kunt onthouden; bijvoorbeeld uw geboortejaar. Wanneer u uw telefoon uitzet, wordt deze code namelijk aan u gevraagd.

Na drie foutieve pogingen, wordt de simkaart geblokkeerd. Dit is natuurlijk bedoeld als beveiliging, zodat dieven niet zomaar in uw telefoon kunnen. Maar als uw simkaart is geblokkeerd, is dat gelukkig geen ramp! Hiervoor is namelijk de puk code in het leven geroepen. 


 

Waar vind ik mijn puk code?

Niet iedereen heeft altijd de puk code bij de hand. Bent u uw puk code kwijt? Probeer in dat geval niet zelf op goed geluk een code in te voeren, want na negen pogingen wordt uw simkaart definitief geblokkeerd. Het enige wat u dan kunt doen is een nieuwe simkaart aanvragen bij uw provider en hier betaalt u kosten voor. 


 

Puk code opvragen

Wilt u niet het risico lopen dat uw simkaar blokkeert? Dan kunt u de puk code opvragen bij uw mobiele provider. Wanneer u de puk code opvraagt bij de provider, zullen zij deze aan u doorgeven. Zo kunt u daarna weer zorgeloos genieten van uw smartphone!


Ook interessant voor u
 

Energie besparen

Hoe maak ik mijn smartphone simlockvrij?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Mobiele abonnementen vergelijken? Zo doet u dat!

> Lees meer

 

simkaart

Wat is een simkaart en wat houdt dualsim in?

> Lees meer

 

Blog homepage