Energie besparen: 10 tips voor thuis

Of we nu ’s ochtends een kop koffie zetten of in de winter ons huis willen verwarmen; het gaat vaak ongemerkt, maar we houden ons allemaal dagelijks bezig met energie. Pas aan het eind van het jaar, als we de energierekening krijgen, realiseren we ons wat het allemaal kost. UnitedConsumers, in het kort UC, helpt u graag met besparen op energie. Dat is immers goed voor het milieu. En voor uw energierekening. Het leven is tenslotte al duur genoeg. U verdient meer.

Kleine moeite, grote besparing

Met wat oplettendheid en de UnitedConsumers energie bespaartips kunt u overal in huis energie besparen. Wij denken graag met u mee, daarom hebben we de handigste bespaartips alvast voor u op een rij gezet. Uw energierekening verlagen wordt zo kinderspel.

Top 10 beste energie bespaartips voor winter en zomer op een rij!

1. Vervang gloeilampen door spaarlampen
Led-lampen en spaarlampen verbruiken minder energie. Kies voor energiezuinige lampen of bekijk onze tips om te besparen op verlichting.

2. Controleer de instellingen van uw thermostaat
Als het kouder wordt, wilt u de verwarming weer gebruiken. Een goed programma voor uw thermostaat is onderdeel van het plan om uw huis winterklaar te maken.

3. Zorg voor een goed onderhouden cv-ketel
Een goed onderhouden cv-ketel zorgt voor minder energieverbruik. De 10 tips voor verwarming helpen u verder om zuinig om te gaan met de warmte in huis.

4. Gebruik een waterbesparende douchekop
Hetzelfde comfort, maar minder water. Een waterbesparende douchekop is een van de vele mogelijkheden om te besparen op warm water

5. Plaats uw vriezer of koelkast op een koele plaats
Op een koele plaats hoeft uw koelkast of vriezer minder hard te werken om de juiste temperatuur te behouden. Dit en meer tips voor koelen en vriezen helpen u om energie te besparen in huis.

6. Kies voor energiezuinige apparaten met het energielabel
U kunt veel besparen op elektrische apparaten. Met de aanschaf van nieuwe apparaten kan het energielabel helpen een energiezuinige keus te maken.

Top 10 beste energie bespaartips

7. Was op een lage temperatuur
Wassen op 60 graden is tegenwoordig echt niet meer nodig. U kunt tientallen euro’s per jaar besparen met de juiste was- en droogprogramma’s.

8. Zuinige keukenapparatuur
In de keuken staan veel elektronische apparaten en die verbruiken allemaal stroom. U kunt energie besparen in de keuken met bijvoorbeeld een energiezuinige kookplaat: koken op gas is nu nog ietsje goedkoper dan koken op elektriciteit. Het is natuurlijk ook belangrijk om goed te kijken naar het energielabel van uw nieuwe koelkast of oven. 

9. Kies voor oplaadbare batterijen
Probeer ‘doorladen’ te voorkomen. Als de batterij is opgeladen, haal dan de stekker uit het stopcontact. Dit is beter voor de batterijen en voor uw energieverbruik.

10. Een ventilator in de zomer en energiezuinige kerstverlichting
Verwarming in de winter of een ventilator in de zomer. Ieder seizoen gebruikt u weer andere apparaten, maar ze gebruiken allemaal energie. Wij helpen u graag energie besparen met onze seizoenstips.