Zelf uw verwarming repareren

Geeft de CV-ketel een storing? Of worden de radiator maar gedeeltelijk warm? U kunt zelf veel doen om de verwarming te repareren of te onderhouden. Er hoeft dus niet altijd een monteur aan te pas te komen als uw CV-ketel op storing staat. Bovendien kunt u met een goed onderhouden CV-ketel gemakkelijk besparen op energie.

Storingen zelf oplossen

Komt er geen warm water uit de kraan, maar doet de verwarming het wel gewoon? Er zijn veel storingen die u eenvoudig zelf kunt oplossen. Controleer altijd eerst of de radiatoren open staan, de thermostaat goed is ingesteld en of de CV-ketel voldoende stroom krijgt. Bij oudere ketels kijkt u ook altijd even of de waakvlam nog brandt en de gaskraan open is. Kunt u geen problemen ontdekken, maar blijft de storing?

  • Begin altijd eerst met het herstarten van de CV-installatie. Gebruik de reset-knop (op moderne machines), zet het apparaat eens helemaal uit en weer aan of trek de stekker er even uit.
  • Als de storing aanhoudt, kijk dan of er een storing wordt weergegeven in het display en raadpleeg de handleiding om te zien welke storingscodes van toepassing zijn en welke oplossingen worden geadviseerd.

CV-ketel bijvullen of verwarming ontluchten

  • Blijft er een tikkend geluid bij de leidingen vandaan komen? Of blijft de CV-ketel constant borrelen? Dan zit er te veel lucht in de leidingen. Ook dit kunt u eenvoudig zelf oplossen door de verwarming te ontluchten.
  • Controleer de waterdruk op het display of de manometer. Is de waterdruk gedaald tot onder 1 bar? Dan is het tijd om de CV-ketel bij te vullen.

Energie besparen: investeer in verwarming

Met de juiste investering in verwarming, kunt u veel besparen op energie. Dit begint bij de keuze voor een CV-ketel met een hoog rendement.