Energie besparen in huis

In huis gebruiken we veel energie: als we de kachel laten branden, als we tv kijken, om te koken en als we ’s avonds het licht aandoen. Hoeveel energie u verbruikt hangt af van het soort woning dat u heeft, hoe groot uw huishouden is en hoe zuinig u met energie omgaat. Wat uw energieverbruik ook is, iedereen kan thuis energie besparen. En dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Energieverbruik in en om het huis

U staat vast niet altijd bij stil hoeveel energie de elektrische apparaten in uw woning verbruiken, of hoeveel energie het kost om water te verwarmen. Iedere maand betaalt u de energierekening en aan het eind van het jaar ziet u hoeveel stroom en gas u verbruikt heeft. Met de energie bespaartips voor in en om het huis zorgt u ervoor dat de volgende rekening flink lager uitkomt.

Thuis energie besparen

  • In de woonkamer hebben we gemiddeld 14 elektrische apparaten staan. Blijft het lampje van uw tv ook altijd aan? Bespaar door apparaten helemaal uit te zetten in plaats van op stand-by
  • De keuken staat vol met elektrische apparaten. Gebruikt u ze allemaal zo efficiënt mogelijk? Laat diepgevroren voedsel ontdooien in de koelkast. De kou die vrijkomst helpt bij het koelen en dat scheelt een hoop energie.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht in de slaapkamer. Dit is niet alleen gezonder om in te slapen, maar frisse lucht wordt ook sneller warm. En dat scheelt uiteindelijk weer in de stookkosten.
  • Op zolder hebben veel mensen de wasmachine en droger staan. U bespaart € 80,-  tot € 100,- euro per jaar wanneer u de was laat drogen aan de lijn in plaats van in de droger.
  • In de badkamer denkt u misschien niet meteen aan energie besparen. Maar wist u dat een minuut korter douchen warm water en dus energie bespaart?
  • In de werkkamer staan computers en worden telefoons opgeladen. Laat u de stekkers ook altijd in het stopcontact zitten?
  • Verlichting in de tuin geeft een gezellig en veilig gevoel. Gebruik een tijdschakelaar of sensor, zo kunt u eenvoudig energie besparen.

Energie besparen begint met een goedkope energieleverancier. Bij UnitedConsumers Energie krijgt u altijd korting op de tarieven van uw regioleverancier.

Direct besparen

Meer informatie over energie besparen

Subsidie voor energiebesparende maatregelen
Energie besparen op verwarming
Energie besparen met isolatie
Energiebesparende gadgets
Energie keurmerken
Energie bespaartips