Tochtstrips besparen energie

Heeft u in de winter ook last van een koude tocht door uw huis? Dat is vervelend, want u stookt natuurlijk niet voor niets. Helaas kan veel warmte uw huis ontsnappen via het dak of de muren, maar ook via kleine kieren en naden langs de deur of het raam. Het helpt dus niet om uw thermostaat weer een graad hoger te zetten, dat kost alleen maar energie. Met tochtstrips valt vaak al veel warmteverlies te verhelpen. Zo hoeft u minder te stoken en dat scheelt energie.

Wil u nog meer besparen op energie? Kies dan voor energie met korting.

Direct besparen

Naden en kieren in huis

Op verschillende plekken in huis kan gemakkelijk tocht ontstaan. De meest voorkomende plaatsen waar naden en kieren zitten zijn:

  • De meterkast
  • De brievenbus
  • In de nok van het dak
  • De onderkant van de buitendeuren
  • Kozijnen en de sluitingen van ramen
  • Plaatsen waar leidingen binnenkomen

Door naden en kieren te dichten, kan een gemiddeld huishouden al zo’n € 50,00 per jaar aan energie besparen. Het loont dus de moeite om deze plekken na te lopen en te investeren in een aantal kleine maatregelen voor isolatie zoals tochtstrips of kit.

Voorkom tocht met tochtstrips en kit

Plaats een borstel in de opening voor de brievenbus in uw voordeur om tocht te voorkomen. Voor de meeste plekken in het huis zijn tochtstrips geschikt. U kunt ze eenvoudig zelf op maat knippen of zagen en met spijkers of lijm te bevestigen. Voor slecht bereikbare plaatsen gebruikt u kit of schuim. Speciaal voor de badkamer is er ook waterdichte kit, de zogenaamde siliconenkit. Deze hecht zich gemakkelijk en is bestand tegen vocht.

Bespaar op energie: meer informatie over isolatie

Er is dus al veel wat u zelf kunt doen om de warmte binnen te houden en thuis energie te besparen. Lees onze bespaartips of bekijk meer mogelijkheden van isolatiemateriaal:

Ventilatie
Dakisolatie
Dubbel glas
Vloerisolatie
Radiatorfolie
Isolatie subsidie
Spouwmuurisolatie