Energiebespaarlening voor energiezuinige woning

Heeft u een eigen huis? Dan kunt u een aantrekkelijke lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen in uw woning. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds. Deze lening is ook beschikbaar voor Vereniging van Eigenaren (VvE).

Waar kan ik een energiebespaarlening aanvragen?

Bent u eigenaar van een woning, dan kunt u via de website van het Nationaal Energiebespaarfonds een lening aanvragen. De lening moet minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- bedragen. Afhankelijk van de hoogte van de lening is de looptijd 7, 10 of 15 jaar. U betaalt de gehele looptijd een vaste rente.

Welke investeringen mag ik met de Energiebespaarlening financieren?

U kunt verschillende investeringen financieren met de Energiebespaarlening. Bijvoorbeeld de aanschaf van een HR-ketel of zonneboiler, het isoleren van uw woning of de aanschaf van zonnepanelen. Hieronder vindt u een aantal maatregelen die u met de Energiebespaarlening kunt financieren. Kijk voor een volledig overzicht op www.ikinvesteerslim.nl/maatregelen.

Hoeveel rente betaal ik voor een Energiebespaarlening?

De rente voor een lening met een looptijd van 7 jaar bedraagt 2,2 procent. Een lening met een looptijd van 10 jaar heeft een rentepercentage van 2,5 procent en van 15 jaar 2,9 procent. Het bestuur van het Nationaal Energiebespaarfonds kan de rentepercentages aanpassen. Kijk daarom voor de actuele rentepercentages van de Energiebespaarlening op www.energiebespaarlening.nl/rente.

Energiebespaarlening voor VvE's

Bent u een Vereniging van Eigenaren en bestaat uw complex uit minimaal 10 appartementen? Dan kunt u gebruik maken van de VvE Energiebespaarlening. U kunt de VvE Energiebespaarlening afsluiten voor minimaal € 25.000,- en maximaal € 5.000.000,- (met een maximum van € 25.000,- per appartement). Kijk voor de voorwaarden op www.ikinvesteerslim.nl/vve.

Hoeveel energie kan ik besparen?

De hoeveelheid energie die u bespaart, is afhankelijk van de maatregelen die u treft. Wilt u ook besparen op de energie die u wél gebruikt, kies dan voor een goedkope energieleverancier. Bij UnitedConsumers profiteert u altijd van 100% Europese windenergie, tegen 10% korting op het gemiddelde tarief van de tien grootste energieleveranciers van Nederland. Wat voor energiecontract u ook kiest, u ontvangt altijd een welkomstbonus van € 20,00. Dat is eenvoudig energie besparen en de korting kan zelfs nog oplopen tot € 270,00 in drie jaar. Geen gedoe, wel de korting.

Meer subsidie voor energiebesparende maatregelen

Naast de Energiebespaarlening zijn er nog andere mogelijkheden om subsidie voor energiebesparende maatregelen te krijgen:

Subsidie voor zonnepanelen
Energiebesparingskrediet
Landelijke subsidie
Lokale subsidie

> Energie bespaartips