Contact
Mijn UnitedConsumers

Stroometiket: waar komt mijn stroom vandaan?

Wij zijn verplicht om ieder jaar duidelijkheid te geven over de herkomst van de stroom die wij leveren. Hiervoor is het stroometiket in het leven geroepen. Achteraf kan pas bepaald worden uit welke energiebronnen onze stroom is opgewekt, dus daarom ziet u het stroometiket van 2021Welke gegevens staan op het stroometiket en wat is de herkomst van de stroom van UnitedConsumers?


Het stroometiket

Op het stroometiket vindt u de volgende informatie:

  • De brandstofmix (type energiebron).
  • Percentage opgewekte groene stroom.
  • Milieu consequenties (CO2 en radioactief afval).

Land van herkomst

Om u meer inzicht te geven in de herkomst van uw duurzame energie, worden de landen van herkomst op het stroometiket vermeld. Nu de vraag naar duurzame energie in ons land steeds groter wordt, willen wij dit ook kunnen leveren. Daarom kopen wij onze duurzame energie in Europa in. Dit doen wij door GvO’s (Garanties van Oorsprong) in te kopen.


Ons stroometiket: 100% windenergie

Als energieleverancier maakt ook UnitedConsumers ieder jaar een stroometiket. Hierop kunt u precies terugvinden welke energiebronnen wij gebruiken, waar onze groene stroom vandaan komt en welke consequenties onze stroomproductie voor het milieu heeft. In onderstaande afbeelding ziet u waar onze groene stroom in 2021 werd geproduceerd. 

Stroometiket 100% windenergie UnitedConsumers

Stroometiket 2021 UnitedConsumers ENGIE Nederland*
Wind 100% 21,9%
Water 0% 5,5%
Biomassa 0% 0,6%
Zon 0% 5,6%
Aardgas 0% 66,4%
Kolen 0% 0%
Kern 0% 0%
Milieu consequenties
CO2 (g/kWh) 0 264
Radioactief afval (g/kWh) 0 0

*Voor de inkoop van energie heeft UnitedConsumers Energie een duurzame relatie met ENGIE Nederland Retail. ENGIE is een belangrijke speler op de internationale energiemarkt en een betrouwbare partner van UnitedConsumers. Tot 1 januari 2016 was ENGIE in Nederland actief onder de naam Electrabel. UnitedConsumers Energie levert aan al haar klanten alleen stroom uit hernieuwbare energiebronnen.

Mijn stroometiket

Benieuwd waar uw stroom vandaan komt? U bekijkt uw persoonlijke stroometiket in Mijn UnitedConsumers.


Energie vergelijken

Met het stroometiket kunt u eenvoudig de stroom van verschillende energieleveranciers vergelijken. U kunt zo in één oogopslag zien welke energiebronnen de leverancier gebruikt, waar de stroom vandaan komt en hoe groot de milieugevolgen van deze energieleverancier zijn. Om deze reden moeten alle energieleveranciers de informatie op dezelfde wijze aanbieden.

Terug naar boven