Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Energieverbruik berekenen

Bent u op zoek naar voordelige tarieven voor stroom en gas? Dan is het belangrijk om te weten wat uw energieverbruik is. Zo krijgt u een inschatting wat u met een nieuw contract bij een energieleverancier ongeveer gaat betalen voor uw energieverbruik. Op deze pagina helpen wij u bij het berekenen van uw energieverbruik. 

Energieverbruik berekenen

Met onze handige tool kunt u een inschatting maken van uw energieverbruik. Het gaat hierbij om een gemiddeld energieverbruik. Uw daadwerkelijke verbruik kan hoger of lager liggen. De inschatting voor het maandelijkse energieverbruik is gebaseerd op cijfers van Nibud

 

Stroomverbruik berekenen

Ondanks dat er heel wat factoren zijn om rekening mee te houden, is er wel een handigheidje om in te schatten hoeveel stroom u verbruikt. Hierbij gebruikt u het aantal mensen waarmee u in de woning woont als uitgangspunt. Hoe meer mensen in één huis wonen, hoe hoger uw stroomverbruik waarschijnlijk is. 

Gasverbruik berekenen

Bij het berekenen van het gasverbruik gaat het minder om het aantal personen die in de woning wonen, maar meer om de woning zelf. Het type en de grootte van de woning waarin u woont, heeft invloed op de hoogte van uw gasverbruik. Hoe groter de woning, hoe meer oppervlakte bijvoorbeeld verwarmd moet worden. Daarnaast heeft ook de mate van isolatie invloed op uw gasverbruik. Is de woning goed geïsoleerd? Dan heeft dit in veel gevallen een positief effect op het energieverbruik.

Energieverbruik apparaten berekenen

Maak een inschatting van de mate waarin u elektrische apparaten gebruikt. Denk niet alleen aan de huishoudelijke apparatuur, maar ook aan smartphones, tablets en gadgets die regelmatig opgeladen worden. Vaak geldt: hoe meer elektrische apparaten u in huis gebruikt, hoe hoger uw energieverbruik. Het energieverbruik van uw apparaten berekenen kan heel gemakkelijk door gebruik te maken van een Energieverbruiksmanager. Zo ziet u precies het energieverbruik van ieder apparaat in uw woning. 

Energieverbruik beperken

Als u iedere dag thuis bent, verbruikt u meer energie dan iemand die overdag veel weg is. En houdt u ervan om lang en warm te douchen of in bad te gaan? Dan zal uw energieverbruik ook hoger zijn. Uw energieverbruik beperken en besparen op uw energierekening is goed voor het milieu en uw portemonnee. Zo houdt u meer over voor een leuker leven.

Energie berekenen met korting

Als u uw energieverbruik heeft berekend, kunt u op zoek gaan naar de beste aanbiedingen voor stroom en gas. Wilt u uw energiekosten zo laag mogelijk houden? Kies dan voor de energie van UnitedConsumers en ontvang 10% korting op de gemiddelde landelijke energieprijs van de grootste energieleveranciers in Nederland. 

Bereken mijn korting