Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Gasprijs: wat kost gas?

De prijs van gas per m³ wordt ook wel het verbruikstarief genoemd. Bij ons kiest u altijd voor een lage gasprijs met een mooie welkomstbonus.

Doordat u een lage gasprijs per m³ betaalt, houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven. Trek er lekker een dagje op uit of verwen uzelf met een mooi cadeau. U verdient het! 

Bereken mijn gasprijs

gasprijs unitedconsumers

Ga direct naar


 

Gasprijs: hoe is de gasprijs opgebouwd?

De tarieven van gas zijn opgebouwd uit verschillende kostenposten. U betaalt natuurlijk voor het gas dat u verbruikt, maar daarnaast betaalt u ook voor het netwerk waar u gebruik van maakt en staat u een deel af aan de overheid. Dit worden de netbeheerkosten en overheidsheffingen genoemd. Daarnaast is de gasprijs afhankelijk van waar u woont. Wij lichten het volgende aan u toe:


 

Wat kost gas?

Op de energierekening vindt u niet alleen de gasprijs en de kosten voor het verbruik van gas. Uw gasrekening is namelijk opgebouwd uit de variabele leveringskosten voor het verbruik (kosten gas per m³), de regiotoeslag, netbeheerkosten, overheidsheffingen en btw. 

 

De gemiddelde prijs gas per m³

Gasverbruik wordt uitgedrukt in m³ (kubieke meter). De gasprijs per m³ - hoeveel u dus aan leveringskosten betaalt aan uw energieleverancier - is grotendeels afhankelijk van hoeveel m³ u verbruikt. 

Een onderdeel van de leveringskosten is de regiotoeslag voor gas. Hoeveel regiotoeslag u betaalt, is afhankelijk van uw energieleverancier, uw verbruik en de regio waar u woont.

Stijgende gasprijs per m³

Momenteel kost gas veel geld, aangezien de gasprijs de afgelopen tijd flink gestegen is. Dit heeft te maken met een wereldwijd tekort aan aardgas, waardoor de prijs van gas per m³ automatisch toeneemt. Onze gasprijs is gebaseerd op de actuele marktprijs. In oktober 2021 staat onze gasprijs per m³ op € 1,15838.  


Gemiddelde tarieven gas per m³: gemiddeld tussen de € 0,60 en € 1,20


 

Netbeheerkosten en regiotoeslag

De netbeheerkosten worden ieder jaar opnieuw vastgesteld en zijn niet afhankelijk van uw verbruik. De hoogte van de netbeheerkosten wordt bepaald door uw netbeheerder. Een netbeheerder staat vast per regio, dus u kunt niet overstappen van netbeheerder.  


Netbeheerkosten: tussen de € 149,14 en de € 191,20 per jaar.
Kosten regiotoeslag: afhankelijk van energieleverancier. 


 

Overheidsheffingen en BTW

Een laatste onderdeel van de gasprijs zijn overheidsheffingen. Overheidsheffingen bestaan uit energiebelasting, de ODE en BTW. De belastingen en heffingen worden door uw leverancier overgedragen aan de overheid. Hoeveel u aan per m³ gas aan overheidsheffingen betaalt, is afhankelijk van uw gasverbruik. 


BTW: 21%
Energiebelasting: € 0,42176 per m³
Opslag Duurzame Energie (ODE): € 0,10297 per m³


Gasprijs van UnitedConsumers

De gasprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte m3 gas. Wij zijn één van de goedkoopste gasleveranciers in Nederland. Iedere maand vergelijken wij de gastarieven van grote energiemaatschappijen. Zo weet u dus dat u altijd voor goedkoop gas kiest.

Gasprijs vergelijken  
  oktober-'21
UnitedConsumers
> Kies direct
€ 1,15838
Bovenstaande gasprijs geldt voor een 1-jarig energiecontract met vaste tarieven gas.

Voordelen van goedkoop gas via UnitedConsumers

Wij vinden het belangrijk dat u de beste gasprijs én de beste service krijgt. Daarom profiteert u van de volgende voordelen:

  • Goedkoop gas.
  • Altijd een mooie welkomst- of overstapbonus.
  • Direct een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.

 

voordelen gas unitedconsumers

Start met besparen


gasprijs m3 vergelijken

Kosten gas per m³ vergelijken

U heeft de keuze uit een vast of variabel tarief. Met een vast tarief weet u zeker dat de gasprijs gedurende de looptijd van het contract vaststaat. Met een variabel tarief kunnen de gasprijzen stijgen, maar natuurlijk ook dalen. Het is daarom slim om gas te vergelijken. Zo weet u zeker dat u een contract kiest dat aansluit op uw wensen.

Gas vergelijken 


Onwikkeling gasprijs door de jaren heen

De gasprijs wijzigt regelmatig. Wij vergelijken maandelijks de energietarieven van grote energiemaatschappijen in Nederland. Op basis van de actuele marktpijzen bepalen wij onze eigen energieprijs. Bekijk hieronder de ontwikkeling van de gasprijs door de jaren heen. 


 

Lage gasprijs per m³ afsluiten

Bij het afsluiten van goedkoop gas maakt u een keuze in het soort tarief (vast of variabel) en de looptijd van uw energiecontract. Welk contract past het beste bij uw situatie? Bekijk hieronder ons aanbod in goedkoop gas en start vandaag nog met besparen. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn gastarief


Veelgestelde vragen over gas

Gas is een fossiele brandstof, en is door een natuurlijk proces van druk en warmte zo'n 300 miljoen jaar geleden ontstaan. Dat het een fossiele brandstof is, wil ook zeggen dat gas ooit op zal raken. In Nederlandse woningen wordt gas voornamelijk gebruikt voor: 

  • Het verwarmen van uw woning.
  • Het verwarmen van water.
  • Koken.

Meer over gas

Gas is duurder dan stroom, voornamelijk omdat de overheid hoge heffingen heeft ingevoerd voor gas. Met het oog op het milieu is het namelijk de bedoeling dat we met zijn allen minder gas gaan verbruiken in Nederland. Daarom worden er hoge overheidsheffingen gehanteerd voor het gebruik van gas. Deze overheidsheffingen zorgen ervoor dat er een hoge gasprijs ontstaat. De overheidsheffingen bestaan uit de energiebelasting, ODE en BTW.

Gas besparen is makkelijker dan u denkt. U kunt letten op uw gasverbruik in huis, maar ook energiebesparende maatregelen treffen. Besparen op uw gasverbruik betekent immers een lagere energierekening. Dat is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Bent u benieuwd hoe u kunt besparen op gas? Wij helpen u graag met onze tips!

Besparen op gasverbruik


Veelgestelde vragen over gas van UnitedConsumers

Wij zijn een consumentencollectief en kopen groot in. Hierdoor kunnen we een lage gasprijs afspreken met onze inkooppartners. Zo kiest u altijd voor goedkoop gas!

Bekijk mijn aanbod

kalender uc

Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag voor goedkoop gas soepel verloopt. Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvangt u de leveringsovereenkomst per e-mail. Vanaf dat moment heeft u 14 dagen bedenktijd en kunt u kosteloos annuleren.
 

papier en pen

Wij zeggen uw contract voor u op. Daarbij houden we rekening met de door u gewenste startdatum. Ontvangt u een opzegboete van uw huidige leverancier? Dan vergoeden wij deze in de meeste gevallen voor u. Bekijk hiervoor uw productvoorwaarden.
 

envelop mail pen

Rond de start van de levering van uw gas ontvangt u een e-mail voor het doorgeven van uw meterstanden. Zo weten wij vanaf welke meterstand uw gasverbruik start. Heeft u een slimme meter? Dan worden de standen automatisch uitgelezen.
 

spaarvarken rechts

Het is zover, de levering is gestart! Vanaf nu ontvangt u goedkoop gas en/of stroom en start u met besparen op uw energierekening. Ook kunt u eenvoudig via Mijn UnitedConsumers uw energiezaken regelen.

Heeft u de sleutels van uw nieuwe woning al ontvangen en een brief gekregen van uw netbeheerder om zo snel mogelijk uw energie te regelen? Of wordt uw huis eerder opgeleverd dan verwacht? Dan heeft u met spoed energie nodig.

Neemt u dan contact op met onze klantenservice. Wij beoordelen uw situatie en kijken naar de mogelijkheden.

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven