Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Gasprijs: wat kost gas?

De prijs van gas per m³ wordt ook wel het verbruikstarief genoemd. Bij ons kiest u voor een gasprijs die altijd 10% lager ligt dan het landelijk gemiddelde.

Doordat u doorlopend 10% voordeel krijgt op uw gasprijs per m³ houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven. Trek er lekker een dagje op uit of verwen uzelf met een mooi cadeau. U verdient het!

Bekijk mijn persoonlijke aanbod

gasprijs unitedconsumers

Ga direct naar


 

Gasprijs: hoe is de gasprijs opgebouwd?

De prijs van gas is opgebouwd uit verschillende kostenposten. U betaalt natuurlijk voor het gas dat u verbruikt, maar daarnaast betaalt u ook voor het netwerk waar u gebruik van maakt en staat u een deel af aan de overheid. Dit worden de netbeheerkosten en overheidsheffingen genoemd. Daarnaast is de gasprijs afhankelijk van waar u woont. Wij lichten het volgende aan u toe:


 

Wat kost gas?

Op de energierekening vindt u niet alleen de gasprijs en de kosten voor het verbruik van gas. Uw gasrekening is namelijk opgebouwd uit de variabele leveringskosten voor het verbruik (gasprijs per m³), de regiotoeslag, netbeheerkosten, overheidsheffingen en btw.

 

De gemiddelde prijs gas per m³

Gasverbruik wordt uitgedrukt in m³ (kubieke meter). De gasprijs per m³ - hoeveel u dus aan leveringskosten betaalt aan uw energieleverancier - is grotendeels afhankelijk van hoeveel m³ u verbruikt. 

Een onderdeel van de leveringskosten is de regiotoeslag voor gas. Hoeveel regiotoeslag u betaalt, is afhankelijk van uw energieleverancier, uw verbruik en de regio waar u woont. 


Gemiddelde prijs gas per m³: gemiddeld tussen de € 0,73 en € 0,82


 

Netbeheerkosten en regiotoeslag

De netbeheerkosten worden ieder jaar opnieuw vastgesteld en zijn niet afhankelijk van uw verbruik. De hoogte van de netbeheerkosten wordt bepaald door uw netbeheerder. Een netbeheerder staat vast per regio, dus u kunt niet overstappen van netbeheerder.  


Netbeheerkosten: tussen de € 149,14 en de € 191,20 per jaar.
Kosten regiotoeslag: afhankelijk van energieleverancier. 


 

Overheidsheffingen en BTW

Een laatste onderdeel van de gasprijs zijn overheidsheffingen. Overheidsheffingen bestaan uit energiebelasting, de ODE en BTW. De belastingen en heffingen worden door uw leverancier overgedragen aan de overheid. Hoeveel u aan per m³ gas aan overheidsheffingen betaalt, is afhankelijk van uw gasverbruik. 


BTW: 21%
Energiebelasting: € 0,42176 per m³
Opslag Duurzame Energie (ODE): € 0,10297 per m³


 

Gasprijs van UnitedConsumers

De gasprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte m3 gas. Wij zijn één van de goedkoopste gasleveranciers in Nederland. Iedere maand vergelijken wij de gasprijzen van de 10 grootste energiemaatschappijen en dit noemen we de Gemiddelde Landelijke Energieprijs (GLE). Onze gasprijs ligt altijd 10% lager dan het landelijk gemiddelde. Zo weet u dus dat u altijd voor goedkoop gas kiest.

Gasprijs  
  juli 2021
Gemiddelde Landelijke Energieprijs € 0,40483

UnitedConsumers
> Kies direct

€ 0,33457

Bovenstaande gasprijzen gelden voor een 1-jarig energiecontract met vaste prijs. Kiest u voor een 1-jarig variabel of 3-jarig vast energiecontract, dan zal de gasprijs iets anders uitvallen. Dit kunt u in onze energievergelijker makkelijk berekenen.

Voordelen van goedkoop gas via UnitedConsumers

Wij vinden het belangrijk dat u de beste gasprijs én de beste service krijgt. Daarom profiteert u van de volgende voordelen:

 • Direct een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.
 • Goedkoop gas: 10% lager dan het landelijk gemiddelde.
 • Altijd een mooie welkomst- of overstapbonus.

 

voordelen gas unitedconsumers

Start met besparen


gasprijs m3 vergelijken

Gasprijs per m³ vergelijken

U heeft de keuze uit een vast of variabel tarief. Met een vast tarief weet u zeker dat de gasprijs gedurende de looptijd van het contract vaststaat. Met een variabel tarief kunnen de gasprijzen stijgen, maar natuurlijk ook dalen. Het is daarom slim om gas te vergelijken. Zo weet u zeker dat u een contract kiest dat aansluit op uw wensen.

Gas vergelijken 


Onwikkeling gasprijs door de jaren heen

De gasprijs wijzigt regelmatig. Wij vergelijken maandelijks de energietarieven van de 10 grootste energiemaatschappijen in Nederland: de Gemiddelde Landelijke Energieprijs (GLE). Op basis daarvan bepalen wij onze eigen energieprijs, die altijd 10% lager ligt dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Bekijk hieronder de ontwikkeling van de gasprijs door de jaren heen. 


 

Lage gasprijs per m³ afsluiten

Bij het afsluiten van goedkoop gas maakt u een keuze in het soort tarief (vast of variabel) en de looptijd van uw energiecontract. Welk contract past het beste bij uw situatie? Bekijk hieronder ons aanbod in goedkoop gas en start vandaag nog met besparen. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

munten

Gasprijs per m³: altijd 10% lager dan het landelijk gemiddelde

Gasprijs

1 jaar vaste prijs


 • Gasprijs 10% lager dan de GLE
   
 • Een korte looptijd
   
 • Aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod

 

Gasprijs

3 jaar vaste prijs


 • Gasprijs 10% lager dan de GLE
   
 • 3 jaar geen verrassingen
   
 • Aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod

 

Gasprijs

1 jaar variabele prijs


 • Gasprijs 10% lager dan de GLE
   
 • Tarieven stijgen of dalen
   
 • Aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod


Veelgestelde vragen over gas

Gas is een fossiele brandstof, en is door een natuurlijk proces van druk en warmte zo'n 300 miljoen jaar geleden ontstaan. Dat het een fossiele brandstof is, wil ook zeggen dat gas ooit op zal raken. In Nederlandse woningen wordt gas voornamelijk gebruikt voor: 

 • Het verwarmen van uw woning.
 • Het verwarmen van water.
 • Koken.

Meer over gas

Gas is duurder dan stroom, voornamelijk omdat de overheid hoge heffingen heeft ingevoerd voor gas. Met het oog op het milieu is het namelijk de bedoeling dat we met zijn allen minder gas gaan verbruiken in Nederland. Daarom worden er hoge overheidsheffingen gehanteerd voor het gebruik van gas. Deze overheidsheffingen zorgen ervoor dat er een hoge gasprijs ontstaat. De overheidsheffingen bestaan uit de energiebelasting, ODE en BTW.

Gas besparen is makkelijker dan u denkt. U kunt letten op uw gasverbruik in huis, maar ook energiebesparende maatregelen treffen. Besparen op uw gasverbruik betekent immers een lagere energierekening. Dat is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Bent u benieuwd hoe u kunt besparen op gas? Wij helpen u graag met onze tips!

Besparen op gasverbruik


Veelgestelde vragen over gas van UnitedConsumers

Wij zijn een consumentencollectief en kopen groot in. Hierdoor kunnen we een gasprijs afspreken met onze inkooppartners die 10% lager ligt dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Het voordeel ontvangt u terug in de vorm van 10% korting op uw gasprijs. Doe er iets leuks mee!

Bekijk mijn aanbod

Wanneer u graag een lage gasprijs, de hoogste welkomstbonus én zekerheid wilt, dan is ons energiecontract voor 3 jaar met een vaste prijs een goede keuze voor u.

Kies direct

kalender uc

Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag voor goedkoop gas soepel verloopt. Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvangt u de leveringsovereenkomst per e-mail. Vanaf dat moment heeft u 14 dagen bedenktijd en kunt u kosteloos annuleren.
 

papier en pen

Wij zeggen uw contract voor u op. Daarbij houden we rekening met de door u gewenste startdatum. Ontvangt u een opzegboete van uw huidige leverancier? Dan vergoeden wij deze in de meeste gevallen voor u. Bekijk hiervoor uw productvoorwaarden.
 

envelop mail pen

Rond de start van de levering van uw gas ontvangt u een e-mail voor het doorgeven van uw meterstanden. Zo weten wij vanaf welke meterstand uw gasverbruik start. Heeft u een slimme meter? Dan worden de standen automatisch uitgelezen.
 

spaarvarken rechts

Het is zover, de levering is gestart! Vanaf nu ontvangt u goedkoop gas en/of stroom en start u met besparen op uw energierekening. Ook kunt u eenvoudig via Mijn UnitedConsumers uw energiezaken regelen.

Heeft u de sleutels van uw nieuwe woning al ontvangen en een brief gekregen van uw netbeheerder om zo snel mogelijk uw energie te regelen? Of wordt uw huis eerder opgeleverd dan verwacht? Dan heeft u met spoed energie nodig.

Neemt u dan contact op met onze klantenservice. Wij beoordelen uw situatie en kijken naar de mogelijkheden.

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven