Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Stroom afsluiten

Stroom is onmisbaar is de huidige wereld. Het zorgt voor licht en comfort in huis, het zorgt ervoor dat we onze smartphones kunnen opladen en dat ons eten koud blijft in de koelkast. We zijn inmiddels best wel afhankelijk van elektriciteit in huis. Dus dan is het wel zo prettig als u gebruik kunt maken van goedkope stroom. Wilt u ook profiteren van goedkope stroom? Dat kan als u voor UC als stroomleverancier kiest!

Stroom van UnitedConsumers

Postcode
Huisnr.

Ruim 500.000 deelnemers gingen u voor

energie ico

100% windenergie

bij UnitedConsumers

duim ico

Zorgeloos overstappen:

wij regelen alles voor u

munt hand ico

Wij betalen

uw opzegboete

beker ico

Prijswinnende

klantenservice!

Stroom vergelijken

Stroomleveranciers stellen zelf de prijzen vast voor stroom. Wat voor u het meest voordelig is, hangt dan ook af van uw stroomverbruik, uw stroomleverancier, woonplaats en uw persoonlijke situatie. Het loont daarom om aan de hand van uw stroomverbruik de stroomprijzen met elkaar te vergelijken

Nog beter: wij vergelijken maandelijks de stroomprijzen van de 10 grootste energieleveranciers en baseren onze prijs op de gemiddelde stroomprijs in Nederland. Om ervoor te zorgen dat u altijd voordelig uit bent, ligt onze prijs altijd 10% onder deze gemiddelde prijs voor elektriciteit in Nederland. Dat berekenen wij als volgt:

Energieleverancier Wegingsfactor (marktaandeel) Stroomprijs (kWh)
Vattenfall 12,36% € 0,06759
Eneco 11,35% € 0,05279
Essent 11,29% € 0,05577
Greenchoice 3,46% € 0,06921
Energiedirect 2,72% € 0,05000
BudgetEnergie 2,13% € 0,04961
NLE 2,02% € 0,05805
ENGIE 1,76% € 0,06512
Oxxio 1,65% € 0,04649
Delta 1,33% € 0,07106
Gemiddelde stroomprijs  

€ 0,05889

Onze stroomprijs

 

€ 0,05300

Bovenstaande energieprijzen gelden voor een 1-jarig energiecontract met vaste prijs. Kiest u voor een 1-jarig variabel of 3-jarig vast contract, dan zullen de prijzen iets hoger liggen.

Stroomprijs

U sluit vervolgens een stroomcontract af voor een vaste of variabele leveringsprijs. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de leveringskosten. Het uiteindelijke bedrag op uw stroomrekening wordt namelijk bepaald door verschillende factoren. Zo is er een onderscheid tussen leveringskosten en verbruikskosten. De energierekening bestaat dan ook uit de volgende onderdelen:

Onder het termijnbedrag vallen de kosten van uw stroomverbruik. Dit termijnbedrag is een schatting van uw verbruik van elektriciteit per jaar, gebaseerd op het gemiddelde gebruik van eerdere jaren. Als aan het einde van het jaar blijkt dat u meer heeft betaald dan u aan stroom heeft verbruikt, ontvangt u het te veel betaalde bedrag terug. Uiteraard kan andersom ook: u heeft dan meer stroom verbruikt en moet extra bijbetalen voor uw stroom.

Grijze en groene stroom

Stroomleveranciers leveren stroom uit verschillende bronnen. Hierbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen groene stroom en grijze stroom. Bij uw keuze voor een stroomleverancier kan het gebruik van groene of grijze stroom een belangrijk criterium zijn. Houd hier dus rekening mee in uw selectie.

Groene stroom

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die niet opgaan, zoals bijvoorbeeld de zon en de wind. Er zijn verschillende soorten groene stroom:

De stroom die wij leveren is voor 100% afkomstig uit windenergie. Dit kunt u ook zien in ons stroometiket. Goed voor het milieu en goed voor u!

Grijze stroom

Grijze stroom is niet duurzaam. Het wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen die niet onuitputtelijk zijn, zoals aardgas, aardolie en steenkool. Bovendien komen bij de verbranding van steenkool om stroom te maken, CO2 en andere schadelijke stoffen vrij. Ook kernenergie wordt tot de grijze stroom gerekend, omdat er nog geen goede manieren zijn om het zeer gevaarlijke kernafval op te slaan.

Dag- en nachttarief

Voor de afname van stroom zijn twee tarieven mogelijk: enkeltarief en dubbeltarief. In het geval van het dubbeltarief, wordt er ook wel gesproken over dag- en nachttarief, omdat er dan twee verschillende tarieven gehanteerd worden: één voor overdag en één voor ’s nachts, in het weekend en op feestdagen.

Met het enkeltarief is er altijd sprake van een vaste prijs voor elektriciteit. Dat is handig als u geen rekening wilt houden met de momenten waarop u bijvoorbeeld de vaatwasser of de wasmachine wilt aanzetten. Vind u het juist aantrekkelijk om gebruik te maken van een lager tarief in de nacht, in het weekend en overdag, dan kan het dubbele tarief interessant zijn. U heeft dan wel een dubbele energiemeter nodig, zodat het verbruik in de piekuren en in de daluren juist geregistreerd wordt.

Stroomprijs berekenen

Liever persoonlijk contact?

Heeft u een vraag, advies of hulp nodig? Wij staan klaar voor u!

bel ons ico

Bel ons

040 235 05 60 (lokaal tarief)
Direct een medewerker aan de lijn

mail ico

Mail ons

energie@unitedconsumers.com
Antwoord binnen 1 dag

envelop ico

Stuur ons

Luchthavenweg 20
5657 EB Eindhoven