UnitedConsumers
Achtergrond

UnitedConsumers krijgt keurmerk voor 100% groene stroom

Eindhoven 12 juni 2024

UnitedConsumers Energie heeft het Groene stroom checker-keurmerk ontvangen. Dat betekent dat wij onze 100% groene stroom écht groen mogen noemen. Dankzij dit keurmerk weet jij als consument zeker dat UnitedConsumers stroom uit duurzame energiebronnen levert. Lees hier hoe dat zit!

Energie - Nieuwsbericht - Groene stroom checker - Banner
Deel dit nieuws
whatsapp
facebook
linkedin
x

Wat is het Groene stroom checker-keurmerk?

Het Groene stroom checker-keurmerk geeft aan dat alle geleverde stroom duurzaam is opgewekt in Nederland. Waarom is dit belangrijk? Bij de meeste energieleveranciers kun je kiezen voor groene stroom. Maar het is niet altijd duidelijk of die stroom ook écht groen is. 

Echt groen of vergroend?

Klimaatstichting HIER noemt alleen Nederlandse groene stroom écht groen. Energieleveranciers kunnen namelijk ook certificaten uit het buitenland (bijvoorbeeld Noorwegen) kopen, deze heten 'Garanties van Oorsprong'. Met deze goedkope certificaten mag een energieleverancier de stroom groen noemen, terwijl deze grijze stroom levert. Dit zorgt dus niet voor een duurzamer stroomnet in Nederland. Ongeveer 29% van de 'groene' stroom in Nederland is op deze manier 'vergroend', volgens cijfers van HIER.

Keurmerk energieleveranciers - wit

Kiezen voor duurzame stroom

Energieleveranciers publiceren jaarlijks een stroometiket. Hier staat in hoe en waar de stroom is opgewekt. Klimaatstichting HIER checkt alle stroometiketten en controleert of de groene stroom in Nederland wordt geproduceerd. Zo helpt HIER consumenten kiezen voor een duurzaam stroomproduct.

Stroometiket UnitedConsumers

De stroom van UnitedConsumers is 100% uit Nederlandse zonne- en windenergie opgewekt. Daarom hebben wij het Groene stroom checker-keurmerk ontvangen. Onze groene stroom is dus goed voor het klimaat én je portemonnee! Kies jij ook voor onze goedkope groene stroom?


Alle nieuwsberichten
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies