Overstappen energie: zo kunt u van energieleverancier overstappen

Overstappen van energieleverancier is eenvoudig en voordelig. Door over te stappen naar een nieuwe energieleverancier, kunt u makkelijk besparen op uw energiekosten. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

 • Uw tarief altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs.
   
 • Geen gedoe, want wij regelen de overstap voor u.
   
 • U heeft altijd 14 dagen bedenktijd.
   

Gas en stroom overstappen


Postcode
Huisnr.
 

Overstappen van energieleverancier
in 4 stappen!

stap 1

Stap 1:

Kies de looptijd van uw energiecontract vraagteken

stap 2

Stap 2:

U ontvangt een bevestiging vraagteken

stap 3

Stap 3:

Wij zeggen uw oude contract op vraagteken

stap 4

Stap 4:

U ontvangt nu energie met korting! vraagteken

Overstappen energie


Waarom overstappen van energieleverancier?

Overstappen van energieleverancier loont! Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract bij UnitedConsumers ontvangt u namelijk een mooie welkomstbonus én ligt uw energietarief 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo kunt u gemiddeld € 120,- per jaar besparen. Dat wilt u toch ook?! 

afbeelding

Gas en stroom overstappen


 

Overstappen energie met een welkomstbonus

Stapt u over naar UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd een mooie welkomstbonus! Deze welkomstbonus - ook wel cashback genoemd - is eigenlijk een bedankje dat u ervoor kiest om klant bij ons te worden.

afbeelding

Bereken mijn welkomstbonus


 

Overstappen energie met korting

Maandelijks bespaart u op uw vaste lasten met energie van UnitedConsumers. Al uw korting wordt automatisch bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed. De korting van UnitedConsumers kunt u vervolgens uit laten betalen op uw bankrekening. Doe er iets leuks mee!

tand

Zo werkt de korting


Onze klanten beoordelen ons met een 8,8!

sterstersterster

"De jaarrekeningen zijn duidelijk en de tussentijds standen begrijpelijk."

 

01-05-2020
Willem, Vlijmen

 

sterstersterster

"Tot nu toe goede telefonisten getroffen die goed kunnen helpen. "

 

29-12-2020
Es, Noordwijkerhout

 

stersterstersterster

"Al jaren ben ik bij UnitedConsumers. Een betere is er niet. Het is de goedkoopste. Ook heb je een account op de PC waar je nog kan sparen."

24-12-2020
Joke, Gendt

 

Lees meer reviews


 

Overstappen naar energieleverancier UnitedConsumers

Wilt u overstappen van energieleverancier én besparen op uw vaste lasten? Dan is een overstap naar UnitedConsumers een uitstekende keuze! Uw energietarief ligt altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs en een mooie welkomstbonus


energie ico
Altijd 100% groene stroom geleverd

 

UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste prijs
overstappen stroom en gas


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE
   
 • Het voordeel van een korte looptijd
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers Energie

3 jaar vaste prijs
overstappen stroom en gas


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE
   
 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bereken mijn korting

 

Kunnen wij u helpen bij het overstappen van energie?

Vindt u overstappen van energie lastig en kunt u advies gebruiken? Dan staan onze gekwalificeerde adviseurs klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

service

Neem contact met ons op


Overstappen energie: de meest gestelde vragen

Wanneer kunt u overstappen van energie? Het meest voordelige moment om over te stappen is net na de zomermaanden. In de zomer heeft u waarschijnlijk meer betaald dan verbruikt, dus is de kans groot dat u nog geld ontvangt van uw oude energieleverancier. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!


 

Overstappen energie grafiek

 

Uw maandbedrag wordt berekend op basis van uw gemiddelde jaarverbruik. In de wintermaanden verbruikt u vaak meer energie dan waar u per maand voor betaalt. In de zomermaanden verbruikt u vaak een stuk minder, maar blijft u evenveel betalen als in de wintermaanden.

Met de zomermaanden trekt u daarom als het ware het hoge verbruik van de winter weer recht. Overstappen net na de wintermaanden is daarom niet voordelig. U heeft dan nog niet de kans gehad om uw verbruik recht te trekken in de zomermaanden, dus is de kans groot dat u moet bijbetalen.

Overstappen van energie is heel eenvoudig. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten, zoals het contract, de welkomstbonus en uw opzegtermijn. Hieronder leest u welke 5 zaken van belang zijn bij het overstappen van energieleverancier.

1. Energieprijs

Allereerst is uiteraard de prijs van belang: bij welke aanbieder betaalt u de beste prijs en tot welk bedrag loopt uw welkomstkorting op? Wat u gaat betalen hangt onder andere af van uw postcode en energieverbruik. U kunt online gemakkelijk uitrekenen hoeveel u maandelijks gaat betalen voor uw nieuwe energiecontract. 

Bereken mijn besparing

2. Een vast of variabel tarief

Bij het afsluiten van een energiecontract kunt u kiezen tussen een vast of variabel tarief. Het kan lonen om voor een langere tijd uw energietarief vast te leggen, maar dat hangt af van de ontwikkeling van de energieprijzen.

Zijn de energieprijzen laag? Dan loont het wellicht om de prijs voor 3 jaar vast te zetten. Heeft u een contract met variabel tarief, dan kan het leveringstarief wijzigen. Wat voor u de juiste keuze is, bepaalt u zelf. Kijk daarnaast ook naar de looptijd van het contract.

3. Opzegtermijn

Bent u nog nooit overgestapt van energieleverancier? Dan heeft u waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd. Dit contract kunt u altijd opzeggen, met een opzegtermijn van een maand. Er zijn ook energiecontracten met een bepaalde duur. Wanneer u zo’n contract vroegtijdig opzegt, krijgt u een opzegboete. Of wij uw opzegboete vergoeden, hangt af van hoe u uw energiecontract bij ons afsluit. Er gelden namelijk andere voorwaarden als u bijvoorbeeld uw energiecontract heeft afgesloten via een vergelijkingssite. Raadpleeg hiervoor uw leveringsovereenkomst of neem contact op met onze klantenservice.

4. Opzegvergoeding

Een opzegvergoeding is een bedrag dat uw leverancier bij u in rekening brengt als u het energiecontract beeïndigt voor de einddatum van uw contract. Dit mag alleen als de opzegvergoeding is opgenomen in de algemene voorwaarden.

5. Bedenktijd

Bij het afsluiten van een energiecontract heeft u altijd recht op een bedenktijd van 14 dagen. Wilt u het contract ongedaan maken, dan kunt u dit in deze 14 dagen doen.

In de meeste gevallen kunt u gemakkelijk zelf overstappen van energieleverancier. In sommige gevallen is het niet mogelijk om zomaar over te stappen van energieleverancier.

 • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een overstapboete betalen. Wij vergoeden deze boete voor u tot € 250,-.
 • Heeft u stadsverwarming, dan kunt u niet van leverancier veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
 • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.
 

Het kan zijn dat uw huidige energieleverancier een opzegboete in rekening brengt voor uw overstap naar UnitedConsumers. Wij vergoeden deze boete voor u.

Hiervoor hebben wij, binnen 3 maanden na de overstap, de factuur van de opzegboete van u nodig. Deze kunt u per e-mail naar ons toesturen. Wij zorgen er dan voor dat u dit bedrag na het eerste volledige uitgediende contractjaar terugkrijgt.

Heeft u uw energiecontract via een vergelijkingssite afgesloten? Dan gelden er mogelijk andere voorwaarden. Raadpleeg hiervoor uw leveringsovereenkomst of neem contact op met onze klantenservice.

Maximale vergoeding

Wij houden ons aan de bedragen die door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn vastgesteld. In onderstaande tabel staan de tarieven die gehanteerd worden:

 

Contract loopt af binnen: Boete bij alleen gas of stroom Boete bij zowel gas als stroom
1,5 jaar (of eerder) € 50,- € 100,-
1,5 tot 2 jaar € 75,- € 150,-
2 tot 2,5 jaar € 100,- € 200,-
2,5 jaar (of later) € 125,- € 250,-

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven