Overstappen naar energie van UnitedConsumers

Lage energieprijzen en de beste service. Bij UnitedConsumers zijn uw gas en stroom in goede handen. Heeft u vragen over energie of wilt u zich aanmelden? Onze medewerkers helpen u graag met een snel antwoord en persoonlijk advies. Ook uw overstap is zo geregeld. Wij zorgen voor een soepele overstap naar energie met korting. Goed voor elkaar.

Overstappen energie met korting

Overstappen van energie: waar moet u op letten?

Overstappen van energie lijkt heel wat, maar eigenlijk valt het best wel mee. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten, zoals het contract, de korting en de opzegtermijn.

Denkt u over overstappen van energie? Allereerst is uiteraard de prijs van belang. Energieaanbiedingen lopen uiteen en daardoor kan het lonen om energie te vergelijken. Wat u gaat betalen, hangt af van uw postcode en energieverbruik. In onze vergelijker kunt u makkelijk energie vergelijken en uitrekenen wat u maandelijks gaat betalen.

Korting op energie

Wie overstapt naar UnitedConsumers, profiteert altijd van een welkomstbonus van € 20,00 en 10% korting op het gemiddelde tarief van de tien grootste energieleveranciers van Nederland, welk contract u ook kiest. 

Een vast of variabel tarief

U kunt kiezen tussen een vast tarief en een variabel tarief. Het kan lonen om voor een langere tijd uw energietarief vast te leggen, maar dat hangt af van hoe de energieprijzen zich ontwikkelen. Heeft u een contract met variabel tarief, dan kan het leveringstarief wijzigen. Wat voor u de juiste keuze is, bepaalt u zelf. Kijk ook vooral naar de looptijd van het contract.

Opzegtermijn

Bent u nog nooit overgestapt van energieleverancier? Dan heeft u waarschijnlijk een contract voor onbepaalde duur. Dit contract kunt u altijd opzeggen, met een opzegtermijn van 30 dagen. Vaak worden energiecontracten afgesloten met een bepaalde duur, wanneer u dit voortijdig opzegt, krijgt u een opzegboete. Geen zorgen, UnitedConsumers betaalt die boete voor u.

Bedenkt u zich?

Een energiecontract is een overeenkomst op afstand en die kunt u binnen de bedenktijd ontbinden. Bij overstappen van energie kunt u zich dus binnen veertien dagen zonder opgave van reden bedenken.

Lees ook vooral ervaringen van anderen

Verhalen over het overstappen van energie van andere gebruikers kunnen erg waardevol zijn. Twijfelt u nog over de overstap? Lees dan vooral ook de reviews. UnitedConsumers Energie heeft al een aantal jaar op rij de Opiness Award voor beste service gevonden. Lees hier onze reviews.

Aanmelden

Voor goedkope energie meldt u zich heel eenvoudig aan op onze aanmeldpagina. U kunt ook altijd contact opnemen met onze klantenservice. Bij ons hoeft u nooit te wachten en krijgt u direct een deskundige medewerker aan de lijn.

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

Binnen 24 uur na uw aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. De schriftelijke bevestiging volgt binnen een week. U heeft na de schriftelijke bevestiging veertien dagen de tijd om uw aanmelding eventueel te annuleren. Zonder gedoe, want uw annulering is kosteloos en kan zonder opgaaf van reden.

Oude energieleverancier

Nadat u bent aangemeld, zeggen wij uw lopende energiecontract op bij uw huidige leverancier. En krijgt u een opzegboete? Die vergoeden wij voor u. Binnen enkele weken maken wij de overstap voor u in orde. U hoeft verder niets te doen en uw energie overstap is goed en snel geregeld.

Wanneer start de levering?

Na twee weken maken wij uw overstap definitief voor u in orde. Wij houden hierbij rekening met de opzegtermijn van uw huidige energieleverancier. Dit is een puur administratief proces waar u niets van merkt. Dit proces kan enkele weken duren. Zodra de overstap is afgerond, ontvangt u van ons per post een welkomstbrief ter bevestiging. Vanaf dat moment profiteert u van de korting op uw energierekening en kunt u direct beginnen met besparen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u graag overstappen, maar heeft u nog een lopend contract bij een andere energieleverancier? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers informeren u over mogelijkheden.