Opzegvergoeding energiecontract

Een energiecontract kan voor een bepaalde tijd worden afgesloten. Voorbeelden zijn één, twee, drie of vijf jaar. U kunt uw contract opzeggen wanneer u wilt. Maar doet u dat voordat uw contract afloopt, dan moet u vaak aan uw oude energieleverancier een opzegvergoeding, ofwel opzegboete, betalen. Wat zijn de regels en hoe hoog mag de boete maximaal zijn?

U stopt op of na de einddatum van uw energiecontract  

Stopt u met uw energiecontract op het moment dat deze afloopt? Dan hoeft u geen boete te betalen. Het is wel belangrijk dat u uw energieleverancier op tijd op de hoogte stelt van uw beëindiging. In de meeste gevallen moet u dit minimaal 30 dagen voordat uw contract afloopt melden. Ook bij het opzeggen na de einddatum van uw energiecontract mag de energieleverancier geen boete indienen.

U stopt voor de einddatum van uw energiecontract

Eindigt u uw energiecontract voordat deze afloopt, dan moet u vaak een boete betalen aan het energiebedrijf. De hoogte van de boete hangt af van hoelang uw contract nog door zou lopen. Het maximaal te betalen bedrag staat in onderstaande tabel. Deze bedragen zijn door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vastgesteld. Uw energiemaatschappij mag tot maximaal zes weken na de opzegdatum een opzegvergoeding in rekening brengen. Komt de rekening later dan zes weken? Dan bent u niet verplicht om de opzegvergoeding te betalen.

Duur contract na opzegdatum  Maximaal te betalen bedrag
 Minder dan 1,5 jaar  € 50,-
 1,5 tot 2 jaar  € 75,-
 2 tot 2,5 jaar  € 100,-
 Meer dan 2,5 jaar  € 125,-

Let op: Deze tarieven gelden enkel voor gas of stroom. Zegt u een contract voor beide onderdelen op, dan kan maximaal het dubbele bedrag in rekening worden gebracht.

Opzegvergoeding? Geen zorgen

Stapt u over naar energie van UnitedConsumers? Dan zeggen wij uw energiecontract op en vergoeden de opzegboete van uw huidige energieleverancier. Stuur ons uw factuur waar de opzegboete op staat. De bij u in rekening gebrachte opzegvergoeding zal na ontvangst van uw eerste jaarnota in uw UnitedConsumers bespaartegoed worden bijgeschreven. Van de overstapperiode merkt u niks. De aansluiting blijft hetzelfde. Zo doen we dat.

Ja, ik wil goedkope energie zonder opzegboete

Bij UnitedConsumers Energie heeft u keuze uit zowel een vast of variabel tarief. Wat u ook kiest, u ontvangt altijd 100% windenergie, 10% korting en een welkomstbonus van € 20,00. Interesse? Aanmelden is voldoende, wij regelen de rest.

Persoonlijk advies

Heeft u nog vragen of wilt u graag persoonlijk advies? Neem contact met ons op, wij helpen u graag. Uw e-mail beantwoorden we binnen één werkdag en als u ons belt krijgt u meteen een deskundige medewerker aan de lijn.

Telefoon:                040 - 235 05 60 (kies optie 2 voor energie)
E-mail:                    Energie@UnitedConsumers.com
Openingstijden:      ma-vr: 8:00 - 21:00 en za: 09:00 - 17:00

Lees ook
Energiebelasting op uw energierekening
Hoe is uw energierekening opgebouwd?
Gemiddeld energieverbruik bepalen