UnitedConsumers
Achtergrond

Welkomstpremie: jouw energie welkomstkorting uitgelegd

Een energie welkomstkorting wordt ook wel een welkomstpremie of welkomstbonus genoemd. Deze krijg je soms wanneer je een nieuw energiecontract afsluit. Maar wat is een welkomstpremie precies, wanneer krijg je de welkomstkorting en hoe vergelijk je de hoogste korting? Wij helpen je!

welkomstkorting-banner
info

Wat is een welkomstpremie energie?


Ga je overstappen van energieleverancier? Dan kom je er al snel achter dat sommige energieleveranciers een welkomstkorting op jouw energiecontract aanbieden. Deze welkomstkorting - ook wel cashback genoemd - kun je zien als bedankje van de leverancier dat jij ervoor kiest om klant te worden. De welkomstbonus is een vast bedrag en de hoogte bepaalt de energieleverancier zelf. De welkomstbonus kan ook een cadeau zijn - dus geen geldbedrag.

1 jaar vast én voordelig bij UnitedConsumers

Profiteer nu 1 jaar lang van een vaste tarieven. Bereken je voordeel en start direct met besparen!

  • 100% Nederlandse groene stroom

  • Ontvang € 50,00 extra korting

  • 1 jaar lang zekerheid

Bereken mijn welkomstkorting

munt-hand

Wanneer ontvang je de welkomstbonus energie?


Vanaf 1 juni 2023 zijn er nieuwe regels rondom de betaling van de welkomstbonus energie. Je leverancier moet jouw welkomstpremie voor de tweede termijnbetaling naar je over hebben gemaakt. Zeg je jouw contract binnen 6 maanden op? Dan mag de energieleverancier dit bedrag terugvragen. 

Betaling loyaliteitsbonus

Sommige energieleveranciers bieden geen welkomstbonus aan, maar een loyaliteitsbonus. Zij geven je een korting als je een jaar lang klant blijft. Na afloop van je eerste contractjaar krijg je de loyaliteitsbonus betaald.


munt-stapel

Hoe hoog is de welkomstkorting?


De hoogte van de welkomstpremie verschilt per energieleverancier. Bij de meeste leveranciers krijg je tussen € 50,00 en € 400,00 korting. Maar, de leverancier met de hoogste welkomstpremie hoeft niet altijd het goedkoopst te zijn. De tarieven kunnen bij deze leverancier namelijk weer hoger zijn.

Dirk Expert
lamp

Tip van onze expert

"Het is slim om bij het vergelijken van energie niet alleen naar de welkomstpremie te kijken. Als je een hoog energieverbruik hebt, heb je namelijk meer aan vaste lage tarieven. Voor een eerlijke vergelijking kun je het beste je energiekosten per jaar berekenen."

Dirk Mutsaers - Expert energie


munten

Goedkope energie van UnitedConsumers


Bij UnitedConsumers kies je niet voor een welkomstkorting, maar voor een vaste korting. Kies nu voor vaste, lage tarieven met 100% Nederlandse groene stroom. Goed voor het milieu en je portemonnee! Benieuwd hoeveel jij kunt besparen?


Ook interessant

vaste-lasten-overzicht-thumb
Vaste lasten overzicht: gemiddelde vaste lasten per maand
Energie besparen tips thumb
Onze beste tips om op water, stroom en gas te besparen
energiebedrijven-thumb
Energiebedrijf: de grootste energieleveranciers in Nederland
Blog homepage
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies