Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Windmolen kopen? Een kleine windmolen thuis

Met een kleine windturbine - een windmolen voor thuis - kunt u zelf groene stroom opwekken. Is een windmolen kopen interessant voor u? Wij helpen u bij uw keuze!

Windmolen kopen thuis

 

Kleine windmolen voor thuis

Een kleine windmolen voor thuis komt in vele soorten en maten. Zo kan een windmolen thuis op uw dak of in uw tuin geplaatst worden. Een windmolentje voor op het dak is natuurlijk een heel stuk kleiner dan een kleine - 15 meter hoge - windmolen voor in de tuin. Voor een redelijke opbrengst is een windmolentje ideaal voor woningen op een groot en open veld of bovenop een flatgebouw.


 

Welke windmolen voor thuis?

Een kleine windmolen komt in twee varianten, namelijk:

  • Kleine windmolen met verticale as.
  • Kleine windmolen met horizontale as.

Welke type windmolen u kiest, heeft vooral te maken met waar u woont. Aan de kust of platteland is een horizontale-asturbine geschikt. Maar bij variërende windrichtingen - zoals binnen een bebouwde omgeving - is een verticale-asturbine ideaal. Een verticale windturbine draait namelijk met de windrichting mee. 


 

Wat kost een windmolen?

De kosten van een windmolen voor thuis variëren tussen de € 600,- tot wel duizenden euro's. Vooraf wordt de hoeveelheid wind in uw omgeving en de dakconstructie van uw huis onderzocht. Op dit moment biedt de overheid geen subsidies voor een windmolen aan huis. Daarnaast heeft u meerdere vergunningen nodig om een windmolen op uw dak of in uw tuin te laten plaatsen. 

Zelfs bij de meest ideale, windrijke locaties is de investering van een kleine windmolen zelden binnen de levensduur - van ongeveer twintig jaar - terugverdiend. Een windmolen kopen doet u daarom vaak voor het milieu en omdat u duurzaam wilt wonen, niet per se voor uw portemonnee. 


 

Windmolen kopen: voordelen en nadelen

Een kleine windmolen heeft voor- en nadelen. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

Voordelen Nadelen
 
Milieubewuste investering
 
Grote investering
 
Relatief lage kosten per kWh vraagteken
 
Enkele vergunningen nodig
 
Zelfstandig groene stroom opwekken
 
Geen subsidie vanuit de overheid
   
 
Investering niet binnen levensduur windmolen terugverdiend

 

Windenergie van UnitedConsumers

Is een windmolen voor thuis toch een te grote investering voor u, maar wilt u wel profiteren van duurzame windenergie? Kies dan voor energie van UnitedConsumers. UnitedConsumers levert 100% windenergie en bovendien krijgt u altijd 10% korting op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs én een mooie welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn besparing


Aanbevolen voor u


 

Verduurzamen homepage

Terug naar boven