Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Salderingsregeling zonnepanelen

De salderingsregeling zonnepanelen maakt het mogelijk om het overschot terug te leveren aan het energienet. Maar hoe werkt zonne-energie terugleveren? En tot wanneer geldt de salderingsregeling zonnepanelen?

salderingsregeling

 

Wat is de salderingsregeling zonnepanelen?

Salderen is eigenlijk een ander woord voor terugleveren. De salderingsregeling zonnepanelen maakt het mogelijk om de groene energie die u zelf niet verbruikt, terug te leveren aan het energienet. De stroom die u op deze manier aan het net teruglevert, wordt weggestreept tegen de stroom die u op een ander moment van uw energieleverancier afneemt.

Goed om te weten: het terugleveren van stroom met uw zonnepanelen heeft invloed op de variabele verbruikskosten. De vaste leveringskosten, die u betaalt aan uw energieleverancier, worden niet minder met de salderingsregeling zonnepanelen. 


 

Zonnepanelen terugleveren en besparen

Met de salderingsregeling ontvangt u hetzelfde bedrag voor de teruggeleverde stroom als voor de stroom die u bij de energieleverancier afneemt. Dit is inclusief alle belastingen. Dankzij de salderingsregeling kunt u dus flink besparen op uw energierekening en hier zelfs geld aan overhouden. 

Aan salderen zit echter wel een maximum aan de hoeveelheid energie die u kunt terugleveren. Wanneer u jaarlijks meer stroom teruglevert dan u afneemt, ontvangt u een lagere vergoeding voor de teveel opgewekte groene stroom. Het is dus belangrijk dat u hier een balans in vindt.


 

Salderingsregeling zonnepanelen tot 2023 verlengd

De salderingsregeling blijft in zijn huidige vorm tot 2023 bestaan. Hierna wordt de regeling geleidelijk afgebouwd. De vergoeding voor de teruggeleverde stroom zal blijven bestaan, maar het voordeel op de energiebelastingen zal gaan verdwijnen. In 2031 zal dit voordeel helemaal afgebouwd zijn. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over de wijziging van de salderingsregeling.


 

Terugleveren stroom zonnepanelen en terugverdientijd

De terugverdientijd van zonnepanelen is zo’n zeven jaar. In deze periode heeft u dus ongeveer uw investering in zonnepanelen terugverdiend. Ook als de salderingsregeling gaat veranderen en het belastingvoordeel wordt afgebouwd, blijft de terugverdientijd hetzelfde. De verwachting is namelijk dat de prijs van zonnepanelen in de komende jaren zal afnemen. U betaalt dan dus minder voor de zonnepanelen en kunt uw investering in dezelfde tijd terugverdienen.


 

Zonnepanelen salderingsregeling en UnitedConsumers

Heeft u een energiecontract bij UnitedConsumers en beschikt u over zonnepanelen? Dan kunt u de stroom terugleveren aan het net. De stroom die u teruglevert aan het net, worden bij de periodieke meteropname zowel de meterstanden van de levering als van de teruglevering aan ons doorgegeven.

Op de jaarnota wordt vervolgens de teruglevering in mindering gebracht op de kosten van de levering. Voor het vergoeden van dit gedeelte van uw teruggeleverde stroom hanteren wij dus hetzelfde tarief als u betaalt voor de levering van stroom. Indien u meer teruglevert dan verbruikt, ontvangt u voor het overige gedeelte het kale tarief per terug geleverde kWh. Dit is het leveringstarief zonder overheidsheffingen.

Zonnepanelen aanmelden

Indien er sprake is van een stroommeter die terugloopt bij het registreren van de teruglevering, wordt de teruglevering direct op de meter gesaldeerd en het verbruik dat overblijft wordt door de energieleverancier gefactureerd op de jaarnota. Wanneer u zonnepanelen heeft, is het belangrijk dat u de teruglevering aanmeldt bij de netbeheerder. Ook wanneer u een salderende meter heeft. Het aanmelden bij uw netbeheerder kan via deze site.

Energie via UnitedConsumers

Heeft u nog geen energie via UnitedConsumers? Start dan vandaag nog met besparen! U ontvangt namelijk altijd 10% korting op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs én een mooie welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn besparing


Aanbevolen voor u


 

Zonnepanelen homepage

Terug naar boven