UnitedConsumers
Achtergrond

Ons statiegeld gaat naar de Voedselbank

Eindhoven 6 juli 2023

Bijna 2 jaar geleden zijn twee collega's een inzamelingsactie van statiegeldflessen gestart voor de Voedselbank in Eindhoven. Zo heeft UnitedConsumers al regelmatig een donatie kunnen doen.

voedsel
Deel dit nieuws
whatsapp
facebook
linkedin
x

Alle kleine beetjes helpen

Marijke Klevant Groen-Gunneman, Learning & Development specialist bij UnitedConsumers, zag regelmatig plastic flesjes in de prullenbakken op haar werk. Erg zonde van het statiegeld en ook nog eens slecht voor het milieu. Samen met haar collega Sander Krijgh, Facility Officer, is zij daarom in oktober 2021 een inzamelingsactie gestart voor het goede doel.

Marijke vertelt: “Het is een heel laagdrempelige actie. In plaats van je plastic flesje weg te gooien, leg je deze nu in een krat in onze kantine. Het is fijn om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen. Alle kleine beetjes helpen …”


1.000 flesjes ingeleverd

Er werken bijna 150 collega’s bij UnitedConsumers, dus er is maandelijks een flinke krat in te leveren. Tot nu toe heeft Marijke al ruim 1.000 flesjes verzameld. Ook de lege flesjes van onze maandelijkse donderdagmiddagborrel worden vanaf nu ingeleverd voor deze sympathieke actie!


Over de Voedselbank Eindhoven

Wat in 2004 begon als klein plaatselijk initiatief met 5 gezinnen als klant, actief vanuit een garagebox, is intussen uitgegroeid tot een dynamische organisatie met meer dan 650 huishoudens. Ruim 130 vrijwilligers zetten zich belangeloos en onbetaald in voor mensen in Eindhoven die financieel zodanig in de knel zitten dat zij niet voldoende voedsel kunnen kopen.


Ook meehelpen?

Alle hulp is welkom bij de Voedselbank. Of je nu voedsel wilt doneren of een financiële bijdrage wilt doen. Ook zijn ze altijd op zoek naar vrijwilligers die bijvoorbeeld kunnen helpen bij het maken en uitdelen van de voedselpakketten.


Alle nieuwsberichten
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies