UnitedConsumers
Achtergrond

Samenwerking bedrijven kan oplossing bieden voor werkzoekenden

Eindhoven 1 juli 2020

De coronamaatregelen raken de werkgelegenheid. Steeds meer bedrijven staan op het punt medewerkers te moeten ontslaan en ook werkzoekenden hebben het niet makkelijk, nu de economie krimpt. Tegen deze ontwikkeling in groeit consumentencollectief UnitedConsumers als nooit te voren. “Wij zijn op korte termijn op zoek naar 50 nieuwe medewerkers, bovenop de 100 bestaande medewerkers”, aldus Paul van Selms.


Deel dit nieuws
whatsapp
facebook
linkedin
x

UnitedConsumers groeit in rare tijden

Het zoeken naar besparingen op vaste lasten zoals, energie, tanken, telecom en zorg- en autoverzekeringen bij UnitedConsumers, groeit sinds corona harder dan normaal. Dagelijks verwelkomt UnitedConsumers, al maandenlang, honderden nieuwe klanten. Die nieuwe klanten vergroten de behoefte aan meer klantenservicemedewerkers, marketeers en ICT-specialisten.


Elkaar helpen

Veel bedrijven werden in maart 2020 geconfronteerd met een totale lockdown. Denk bijvoorbeeld aan de horeca- en toerismebranche. Met als gevolg het niet kunnen verlengen van tijdelijke arbeidscontracten van medewerkers. Toch zijn in de huidige markt nieuwe medewerkers niet makkelijk te vinden. Zo ontstond het idee om met lokale bedrijven, die juist door corona afscheid moeten nemen van medewerkers, in gesprek te komen en deze medewerkers om te scholen en werk aan te bieden.

Bij de start van de coronacrisis hebben ondernemers in Eindhoven ideeën gedeeld om elkaar te helpen in tijden van corona. Zo ontstond het idee voor een samenwerking op het gebied van werkgelegenheid. Als UnitedConsumers nieuwe medewerkers zoekt, en andere bedrijven gedwongen afscheid moeten nemen van medewerkers, lijkt de oplossing simpel. In gesprekken tussen deze bedrijven werd gestart met het inzichtelijk maken van de transitie- en carrièremogelijkheden van medewerkers. Vervolgens kan UnitedConsumers deze medewerkers een interessante nieuwe stap in hun loopbaan aanbieden. Zo wordt er sneller invulling gegeven aan een belangrijk deel van de vacatures. Inmiddels zijn de eerste sollicitanten al uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De verwachting is dat er nog velen zullen volgen.


"Werkzoekenden zijn van harte welkom"

UnitedConsumers staat open voor nog meer sollicitanten. “Werkzoekenden zijn van harte welkom bij ons”, aldus Van Selms. Door samen te werken met andere bedrijven worden de 50 vacatures, met goede carrièremogelijkheden, sneller ingevuld. Getroffen bedrijven kunnen door samen te werken hun medewerkers beter begeleiden naar een nieuwe baan. De werkzoekenden zelf hebben zo een grotere kans op een nieuwe baan.


Alle nieuwsberichten
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies