Contact
Mijn UnitedConsumers

Alles over diesel

Dieselolie, meestal diesel genoemd, is een brandstof gemaakt van aardolie. Deze brandstof komt onder druk in de verbrandingsruimte van de motor vanzelf tot ontbranding in aanwezigheid van zuurstof.

Auto’s die op diesel rijden zijn zuiniger in het gebruik, maar de wegenbelasting ligt flink hoger. Hierdoor is het financieel gezien pas vanaf 25.000 kilometer per jaar rendabel om een dieselauto te rijden.

Goedkoop diesel tanken

Goedkoop diesel tanken kunt u met de UnitedConsumers tankkaart bij ruim 600 tankstations in Nederland.

Vraag nu een tankkaart aan

Voordelen van diesel

Auto’s met een dieselmotor zijn over het algemeen zuiniger dan auto’s met benzinemotoren. Ook ligt de dieselprijs per liter standaard lager dan de benzineprijs. Bij de verbranding van één liter diesel komt meer CO2 vrij dan bij de verbranding van één liter benzine. Toch produceren dieselmotoren vanwege het zuinige gebruik netto minder CO2 per kilometer dan vergelijkbare benzinemotoren.

Nadelen van diesel

De wegenbelasting van een auto met dieselmotor is beduidend hoger dan die van een auto met een benzinemotor. Hoewel diesel per kilometer minder CO2 uitstoot is het niet per se een schonere brandstof dan benzine. De verbranding van diesel veroorzaakt namelijk meer uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden. De hoeveelheid fijnstof die een dieselauto uitstoot is wel afhankelijk van de leeftijd van de auto. Sinds 2011 wordt er standaard een roetfilter ingebouwd bij dieselmotoren.