Contact
Mijn UnitedConsumers

Benzineprijs op laagste punt in 2022

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 19 september 2022

Het zal u niet zijn ontgaan: de brandstofprijzen dalen al enige tijd. Uit onze gegevens blijkt dat op 19 september 2022 de benzineprijs met € 2,092 op het laagste punt van 2022 staat. Sinds december 2021 is de benzineprijs niet meer onder de € 2,10 gekomen.

Op 8 juni stond de benzine nog op een recordprijs van € 2,505 per liter. Nadien is de benzineprijs flink gezakt met ongeveer 40 cent. Onze brandstofexpert Paul van Selms is hierover niet verbaasd. De prijs voor benzine zakt doordat de olieprijs afgelopen maanden daalde van € 120,- naar € 90,- per vat. "Bovendien is er in de markt minder onzekerheid over de gevolgen van de oorlog in Oekraïne", aldus Van Selms. Daarom verwacht hij dat de benzineprijs de komende weken iets verder zakt.

Bekijk de actuele brandstofprijzen

Dieselprijs daalt minder hard

Opmerkelijk is dat de literprijs van diesel minder hard daalt dan de benzineprijs. Waar de benzineprijs sinds begin juni zo'n 40 cent zakte, daalde de dieselprijs slechts 20 cent. Eén liter diesel kost op 19 september 2022 € 2,115. Sinds enkele weken zien we zelfs dat diesel duurder is dan benzine. Dit is in de geschiedenis van brandstofprijzen nog niet eerder voorgekomen.

Ontwikkeling brandstofprijzen UnitedConsumers

Wij houden al sinds november 2000 de ontwikkeling van de prijzen aan de pomp in de gaten. De laagste adviesprijs voor Euro95 werd gemeten op 13 december 2001. Toen ging het om € 1,049 per liter. De sterkste stijging op één dag ooit was op 4 maart 2022. De gemiddelde adviesprijs voor een liter benzine steeg met 4 eurocent naar € 2,31.

Pomphouders kunnen wel afwijken van de adviesprijzen van de grote olieproducenten. Automobilisten zijn vaak het duurst uit bij tankstations langs de snelweg.

Grafiek brandstofprijzen

Tanken met korting

Met de UnitedConsumers tankkaart krijgt u een extra, gegarandeerde korting per liter brandstof. De exacte korting hangt af van de gemaakte afspraken met de aangesloten tankstations.

Tankkaart aanvragen