Contact
Mijn UnitedConsumers

Literprijs van benzine op hoogste punt in vijf maanden

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 21 maart 2024

Vandaag staat de literprijs voor benzine op het hoogste punt sinds oktober. Dat blijkt uit onze gegevens waarmee wij de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs berekenen. Voor benzine betaal je nu € 2,20 per liter.

Literprijs van benzine op hoogste punt in vijf maanden

Deel dit nieuws

whatsapp
linkedin

Olieprijs is weer gestegen

De stijging van de brandstofprijzen wordt veroorzaakt doordat de olie duurder is geworden. Volgens onze brandstofexpert Paul van Selms komt dit door de aanhoudende onrust in de wereld, met name in Oekraïne en Gaza. Dit heeft veel invloed op de handelsprijzen van olie.

"Ook zie je dat Rusland veel olie zelf verstookt en dat enkele raffinaderijen in de Verenigde Staten zijn stilgelegd. Hierdoor is er minder aanbod en stijgt de olieprijs", aldus Van Selms.


Gemiddelde Landelijke Adviesprijs hoger dan begin dit jaar

De prijs van benzine was begin dit jaar nog € 2,05 per liter. Inmiddels is deze benzineprijs met 15 cent per liter gestegen. Ook diesel is duurder geworden. De dieselprijs steeg met zo'n 10 cent per liter naar € 1,968 per liter.


Benzineprijzen dalen voorlopig niet

Hoewel benzineprijzen boven de € 2,- tot 2,5 jaar geleden nooit voorkwamen, zien we dat adviesprijs van benzine al ruime tijd hoger is dan € 2,-. Van Selms verwacht dat benzine op korte termijn niet goedkoper wordt dan € 2,- per liter.

Grafiek brandstofprijzen


Actuele brandstofprijzen

Als sinds 2001 houden wij iedere dag de actuele brandstofprijzen in de gaten. Het gaat hierbij om de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs. De prijs die je aan de pomp betaalt, kan daarvan afwijken. 

> Bekijk de actuele brandstofprijzen


Alle nieuwsberichten