Jongeren zorgverzekering

Tot je 18e verjaardag was je voor ziektekosten gratis bij één van je ouders meeverzekerd. Nu je 18 jaar bent of dit binnenkort wordt, dien je zelf een zorgverzekering te regelen. Daar komen kosten bij kijken. 

Maar gelukkig kun je die laag houden door een goedkope zorgverzekering voor jongeren af te sluiten. Omdat je jong en fit bent heb je waarschijnlijk geen dure extra’s nodig. Als je daarnaast ook jouw eigen risico verhoogt, bespaar je flink op de maandelijkse premie.

Jongeren zorgverzekering

 

Beste zorgverzekering voor jongeren

De zorgverzekering is gebouwd op ‘de gemiddelde Nederlander’, die waarschijnlijk meer zorg nodig heeft dan jij. Jongeren gebruiken namelijk vaak weinig zorg. Daardoor is de gemiddelde zorgverzekering vaak duurder dan de daadwerkelijke zorg die je nodig hebt. Wat is dan de beste zorgverzekering voor jongeren, die rekening houdt met jouw situatie en budget?

Via VGZ mogen wij de budgetpolis van Bewuzt voor jongeren aanbieden. Deze jongeren verzekering heeft de meest relevante dekking tegen de laagste prijs. En verzekert je alleen voor wat je écht nodig hebt.

Jongeren aanvullende verzekeringen

Wil je méér laten verzekeren dan alleen de basiszorg? Via VGZ bieden wij met aanvullende verzekeringen dekking voor o.a. fysiotherapie, anticonceptie, brillen en huidbehandelingen. Daarnaast hebben we voor jongeren ook aantrekkelijk geprijsde totaalpakketten.

Jongeren tandartsverzekering

Tandartskosten zitten niet in de basisdekking van een zorgverzekering. Dat betekent dat je alle kosten zelf betaalt. Wanneer je vaker bij de tandarts of orthodontist komt dan de gemiddelde jongere, bijvoorbeeld omdat je een beugel hebt, kan het lonen om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten.

Eigen risico

Je eigen risico is het deel van de ziektekosten dat de zorgverzekering niet dekt. Iedereen is verplicht om jaarlijks minimaal een eigen risico van € 385 te betalen. Verwacht je weinig zorg nodig te hebben, dan kun je dit eigen risico vrijwillig verhogen tot maximaal € 885,-. Hoe hoger je eigen risico, des te meer korting je op de maandelijkse premie krijgt.

Ook al verwacht je nauwelijks zorgkosten te maken, toch is het goed om dat bedrag klaar te hebben staan. Je moet dit namelijk direct kunnen betalen als je zorg nodig hebt.

Studenten zorgverzekering

Als je nog studeert, kan het zijn dat je stage in het buitenland gaat lopen. In dat geval kun je de jongeren verzekering uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering. Lees meer over zorg in het buitenland en aanvullende verzekeringen voor jongeren en studenten.

Studenten zorgverzekering

Zorgtoeslag jongeren

Als jongere heb je vaak niet veel te besteden. Je hebt namelijk vaak weinig inkomen en vermogen. Als je vanaf je 18e ineens maandelijks zorgpremie moet betalen, kan dat een behoorlijke deuk in je budget slaan. Om je daarmee tegemoet te komen, biedt de overheid de zorgtoeslag: een maandelijks bedrag dat je helpt de kosten van de basisverzekering te dekken. 

Voor jongeren met een zorgverzekering maakt het niet uit of ze thuis wonen of uitwonend zijn. Of je recht hebt op zorgtoeslag is namelijk afhankelijk van je gezamenlijk inkomen en vermogen.