Contact
Mijn UnitedConsumers

Jongeren zorgverzekering 2024

declareren via de app

Eenvoudig declareren
via de app

bespaar jaarlijks

Bespaar gem. € 140,00
per jaar

Gezondshop

€ 40,00 tegoed voor
onze Gezondshop

20% korting

20% korting op
aanvullende verzekeringen

Goedkoopste zorgverzekering voor jongeren

Onze goedkoopste zorgverzekering voor jongeren is de Bewuste Keuze. Je kiest deze zorgverzekering al voor € 138,95 per maand bij een eigen risico van € 385,-. Bekijk en vergelijk hieronder onze voordelige basisverzekeringen:

UnitedConsumers door VGZ collectief
Bewuste Keuze
Budgetpolis
€ 138,95 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract 
   
 • 60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken
   
 • Kies uit 3 aanvullende verzekeringen
   

Kies Bewuste Keuze


Meer over deze zorgverzekering

UnitedConsumers door VGZ collectief
Basis Keuze
Naturapolis
€ 139,95 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
   
 • Kies uit 7 aanvullende verzekeringen
   

Kies Basis Keuze


Meer over deze zorgverzekering

UnitedConsumers door VGZ collectief
Eigen Keuze
Combinatiepolis
€ 158,65 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 90 tot 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken
   
 • Kies uit 7 aanvullende verzekeringen 
   

Kies Eigen Keuze


Meer over deze zorgverzekering

jongeren zorgverzekering

Een jongeren zorgverzekering

Hoe minder zorg je nodig hebt, hoe lager de kosten van je zorgverzekering. En dat is wel zo fijn, want zo houd je meer over om te besteden aan andere leuke dingen in je leven! Wil jij ook besparen op de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren?

Bereken mijn besparing

 

Extra zekerheid
met onze aanvullende pakketten

zorgstart

ZorgStart

Met ZorgStart kun je jouw basisverzekering uitbreiden met extra vergoeding in het buitenland. Op deze manier ga je goed verzekerd op reis.

> Bekijk ZorgStart

zorgbasis

ZorgBasis

Je kunt ook je basisverzekering uitbreiden met de ZorgBasis. Je krijgt dan vergoeding in het buitenland, fysiobehandelingen en preventiebudget.

> Bekijk ZorgBasis

zorgcombi

ZorgCombi

ZorgCombi is een aanvullende en tandartsverzekering voor jongeren in één. Je krijgt preventiebudget en vergoedingen voor de fysio, tandarts en het buitenland.

> Bekijk ZorgCombi

Tip: bekijk ook eens onze andere aanvullende verzekeringen. Er is altijd wel een pakket dat bij jou past!

Nienke Wuits

bespaartip zorgverzekering Bespaartip van onze expert

"Als jongere heb je vaak recht op zorgtoeslag, ongeacht of je op jezelf of thuis woont. Check of je in aanmerking komt voor de zorgtoeslag voor jongeren en bespaar zo op je zorgverzekering."

Nienke Wuits - Expert in zorgverzekeringen

Tips voor jongeren
om te besparen op de zorgverzekering

Het leven is al duur genoeg: daarom is het fijn om als jongere de goedkoopste zorgverzekering te kunnen kiezen. Ben je kerngezond en heb je weinig zorg nodig? Een zorgverzekering voor jongeren kun je zo goedkoop of duur maken als je wilt. Wij geven je 3 tips om de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren te kiezen!

Tip 1: Kies een hoger eigen risico

Het verplicht eigen risico staat voor iedereen standaard op € 385,-. Verwacht je dit eigen risico niet op te maken aan basiszorg? Dan heb je de keuze om je zorgverzekering goedkoper te maken, met het vrijwillig verhogen van het eigen risico (tot max. € 885,-). Maar let op: kies nooit een eigen risico dat hoger is dan je kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie ook is!

Tip 2: Verzeker alleen de zorg die je nodig hebt

De goedkoopste zorgverzekering voor jongeren is een zorgverzekering op maat. Bedenk dus goed van tevoren welke zorg je nodig denkt te hebben komend jaar. In principe ben je het goedkoopste uit als je jezelf als jongere alleen verzekert voor de zorg die je nodig hebt, maar tegelijk is het slim om rekening te houden met onverwachte zorgkosten. Kies een verzekering die bij jouw wensen past en laat geen geld liggen!

Tip 3: Kies voor een zorgverlener met contract

Heb je als jongere zorg nodig vanuit het basispakket? Dan is het slim om een zorgverlener te kiezen waarmee jouw verzekeraar een contract heeft. Zo krijg je de zorg altijd 100% vergoed. Kies je voor een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je mogelijk slechts een deel van de zorgkosten vergoed (afhankelijk van je gekozen basisverzekering).

Goedkope zorgverzekering
voor jongeren

De goedkoopste zorgverzekering voor jongeren heb je bij ons zo gevonden!

 • Gratis Leuk & Gezond extra's
 • 20% korting op aanvullende pakketten
 • Gratis tandongevallenverzekering bij een aanvullende verzekering
   

Zorgverzekering kiezen300.000 deelnemers gingen je voor!

Veelgestelde vragen over
zorgverzekeringen voor jongeren

Ja, vanaf je 18e ben je verplicht om een eigen zorgverzekering te hebben. Je hebt hiervoor twee opties: zelf een zorgverzekering afsluiten of meeverzekerd blijven op de polis van je ouders.

Je hebt na je 18e verjaardag precies één maand de tijd om een eigen zorgverzekering aan te vragen. Doe dit op tijd, anders riskeer je een boete van het CAK. Daarom is het slim om je (goedkope) zorgverzekering voor jongeren zo snel mogelijk af te sluiten!

Jongeren zorgverzekering afsluiten

Nee, zeker niet! Als jongere van 18 jaar en ouder mag je zelf een zorgverzekering regelen. Het maakt niet uit of je bij je ouders of op jezelf woont. Hiervoor heb je twee opties: zelf een zorgverzekering afsluiten of meeverzekerd blijven op de polis van je ouders.

Wil je zelf een goedkope zorgverzekering voor jongeren afsluiten? Bekijk dan ons aanbod.

Zorgverzekering afsluiten

Een zorgverzekering voor jongeren afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kun je doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wil je jouw zorgverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten

Als je een eigen zorgverzekering afsluit, krijg je een eigen zorgpas. Vanaf de ingangsdatum van je UnitedConsumers zorgverzekering staat de zorgpas (EHIC) digitaal voor je klaar in de UnitedConsumers Zorg app. Heb je liever een fysieke zorgpas? Dan kun je een aanvraag indienen in de Zorg app.

UnitedConsumers Zorg app

Blijf je meeverzekerd op de polis van je ouders? Dan blijft de huidige zorgpas geldig.

Everyone who lives or works in the Netherlands is obliged to take out a Dutch health insurance. A Dutch health insurance is necessary, so that you won't have to worry about medical costs. Read more about how the Dutch health insurance works and how you can apply for one.

Health insurance

Ik heb een andere vraag