Aanvullende verzekering afsluiten

Een aanvullende verzekering afsluiten kan een goede oplossing zijn als u vaak zorg van een medisch specialist zoals de fysiotherapeutopticien of de tandarts nodig heeft. Voor 2020 kunt u een unieke aanvullende verzekering van UnitedConsumers afsluiten. Wij bieden drie aanvullende verzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen. Wilt u een aanvullende verzekering afsluiten? Dan helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze!

UC door VGZ

UC ZorgZeker 1 
Aanvullende verzekering

vink Fysiotherapie: 5 behandelingen
vink Alternatief: € 150, max € 40 per dag
kruis Brillen en lenzen: geen vergoeding voor brillen en lenzen

€ 5,72 p/mnd

 

UC door VGZ

UC ZorgZeker 2 
Aanvullende verzekering

vink Fysiotherapie: 9 behandelingen
vink Alternatief: € 250, max € 40 per dag
vink Brillen en lenzen: 1 complete bril per 3 jaar of € 50 voor lenzen

€ 18,98 p/mnd 

 

UC door VGZ

UC ZorgZeker 3 
Aanvullende verzekering

vink Fysiotherapie: 24 behandelingen
vink Alternatief: € 300, max € 40 per dag
vink Brillen en lenzen: 1 complete bril per 3 jaar of € 100 voor lenzen

€ 31,63 p/mnd

De voordelen van UnitedConsumers

De aanvullende verzekeringen van UnitedConsumers door VGZ bieden een uitstekende dekking, tegen een zeer voordelige premie. Bovendien profiteert u van de volgende voordelen:


5% korting
tandongevallenverzekering
15% korting

Aanvullende verzekering afsluiten

Aanvullende verzekeringen komen in verschillende prijsklassen en dekkingen. De aanvullende zorgverzekeringen van UC lopen op van 'net dat beetje extra' tot 'volledig verzekerd'. Kies dus de aanvullende verzekering die het beste bij uw situatie past. Een aanvullende verzekering afsluiten is enkel mogelijk indien u ook een basisverzekering bij ons afsluit.

Heeft u weinig extra zorg nodig, maar wilt u net iets meer vergoeding dan de basisverzekering biedt? Dan is de aanvullende verzekering ZorgZeker 1 een goede keuze voor u. Wanneer u regelmatig extra zorg nodig heeft, sluit ZorgZeker 2 beter aan op uw zorgbehoeften. Gaat u liever voor maximale zekerheid? Kies dan voor ZorgZeker 3. Dit is de meest uitgebreide aanvullende verzekering van UC. Benieuwd naar alle vergoedingen van onze aanvullende verzekeringen? Bekijk deze in het vergoedingenoverzicht.

Wat is een aanvullende verzekering?

Een aanvullende verzekering is een extra zorgverzekering waaruit zorgkosten vergoed worden die niet standaard in de basisverzekering opgenomen zijn. De inhoud van de basisverzekering wordt door de overheid bepaald. De aanvullende verzekering daarentegen, wordt volledig samengesteld door de zorgverzekeraars. Hierdoor kunt u veel verschillende aanvullende verzekeringen tegenkomen.

Om u een beeld te geven voor wat voor soort zorg u een aanvullende zorgverzekering afsluit, hebben wij een aantal veelgevraagde zorgsoorten voor u verzameld. U kunt een aanvullende verzekering afsluiten voor de volgende zorgsoorten:

Aanvullende verzekering vergelijken

Ziet u, door al het aanbod, door de bomen het bos niet meer? Met onze pakketvergelijker kunt u gemakkelijk aanvullende verzekeringen vergelijken. Zo krijgt u een goed overzicht van het aanbod en kiest u een aanvullende zorgverzekering die het beste aansluit op uw persoonlijke situatie.

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen waar u uit kunt kiezen. Voordat u een aanvullende zorgverzekering afsluit is het daarom raadzaam om verschillende aanvullende verzekeringen te vergelijken. Schrijf voor uzelf op welke zorg u komend jaar nodig verwacht te hebben. Door verschillende aanvullende verzekeringen te vergelijken ziet u meteen welke het beste op uw behoeften aansluit.

Aanvullende verzekering afsluiten, of niet?

Wanneer u verwacht zorgkosten te maken die niet door de basisverzekering vergoed worden, is het interessant om hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Door de juiste aanvullende verzekering te kiezen, bent u vaak voordeliger uit dan wanneer u zelf de rekening van de zorgkosten moet betalen.

Voorbeeld: u heeft fysiotherapie nodig, maar de basisverzekering vergoedt minder behandelingen dan u nodig heeft. Een aanvullende verzekering met extra fysiotherapiebehandelingen is dan een aantrekkelijke optie. En waarschijnlijk een stuk goedkoper dan wanneer u deze behandelingen zelf moet betalen.

Aanvullende verzekering afsluiten halverwege het jaar, kan dat?

Een aanvullende verzekering afsluiten, halverwege het jaar kan alleen als u ook de basisverzekering halverwege het jaar afsluit. Dit is alleen mogelijk wanneer u aan bepaalde voorwaarden voldoet. In alle andere situaties kunt u maar één keer per jaar een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Aanvullende verzekering wijzigen

Wilt u uw aanvullende zorgverzekering wijzigen of opzeggen? Dan kunt u dit telefonisch of per e-mail aan ons doorgeven. Wij geven u advies en passen uw polis naar wens voor u aan. U kunt dit uiteraard ook zelf regelen via Mijn VGZ of via Mijn Bewuzt.

Heeft u al een VGZ aanvullende verzekering via UnitedConsumers?

Vanaf 2020 verandert het aanbod van UnitedConsumers. Heeft u een aanvullende verzekering van VGZ via UnitedConsumers? In Mijn UnitedConsumers staat uw nieuwe polis voor 2020 klaar en kunt u uw huidige aanvullende verzekering wijzigen. U stelt uw nieuwe aanvullende verzekering gemakkelijk en snel samen.

 

Aanvullende verzekering afsluiten