Contact
Mijn UnitedConsumers

Aanvullende verzekering 2023

Heeft u extra zorg nodig die niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering? Dan kan een aanvullende zorgverzekering afsluiten een goed idee zijn.

Op onze aanvullende verzekeringen ontvangt u altijd tot 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering. Kies net als 84% van de verzekerden voor een aanvullende verzekering met korting!

Aanvullende verzekering kiezen

aanvullende verzekering


Tot wanneer een aanvullende verzekering afsluiten?

Een aanvullende zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar een aanvullende verzekering afsluiten kan alleen in de volgende gevallen:

Aanvullende verzekering afsluiten


Onze aanvullende verzekeringen

Bij ons kiest u uit 6 verschillende aanvullende verzekeringen. Zo is er altijd een pakket dat aansluit op uw wensen! Bovendien ontvangt u op al onze aanvullende verzekeringen tot 20% korting en een gratis tandongevallenverzekering. Bekijk hieronder onze aanvullende zorgverzekeringen:

ZorgZeker 1, ZorgZeker 2 en ZorgZeker 3
> ZorgStart, ZorgBasis en ZorgCombi


 

ZorgZeker 1, ZorgZeker 2 en ZorgZeker 3

Met onze ZorgZeker aanvullende verzekeringen bent u uitstekend én voordelig verzekerd voor extra zorg. Wij zetten onze ZorgZeker aanvullende verzekeringen graag voor u op een rij:

vink  Incl. 20% korting op uw aanvullende verzekering + gratis tandongevallenverzekering

UnitedConsumers door VGZ collectief


ZorgZeker 1
Aanvullende verzekering
€ 6,98 per maand


 • Fysiotherapie
  6 behandelingen
   
 • Alternatieve zorg € 150,-

In combinatie met: UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.


Kies dit pakket


Meer over deze aanvullende verzekering

 

 UnitedConsumers door VGZ collectief


ZorgZeker 2
Aanvullende verzekering
€ 24,50 per maand


 • Fysiotherapie
  12 behandelingen
   
 • Alternatieve zorg € 250,-
   
 • Brillen en lenzen € 100,- per 3 jaar

In combinatie met: UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.


Kies dit pakket


Meer over deze aanvullende verzekering

 

UnitedConsumers door VGZ collectief


ZorgZeker 3
Aanvullende verzekering
€ 39,85 per maand


 • Fysiotherapie
  24 behandelingen
   
 • Alternatieve zorg € 300,-
   
 • Brillen en lenzen € 125,- per 3 jaar

In combinatie met: UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.


Kies dit pakket


Meer over deze aanvullende verzekering


 

ZorgStart, ZorgBasis en ZorgCombi

Nieuw vanaf dit jaar: onze budget aanvullende verzekeringen ZorgStart, ZorgBasis en ZorgCombi. Met deze kleinste, maar ook goedkoopste aanvullende pakketten bent u nog steeds uitstekend verzekerd voor extra zorg. Vergelijk hieronder onze budget aanvullende verzekeringen:

vink  Incl. korting op uw aanvullende verzekering + gratis tandongevallenverzekering

UnitedConsumers door VGZ collectief


ZorgStart
Aanvullende verzekering
€ 1,50 per maand


 • Volledige werelddekking

In combinatie met: UC Bewuste Keuze. 

 


Kies dit pakket


Meer over deze aanvullende verzekering

 

 UnitedConsumers door VGZ collectief


ZorgBasis
Aanvullende verzekering
€ 4,00 per maand


 • Volledige werelddekking
   
 • 4 fysiobehandelingen
   
 • Preventiebudget: € 75,- per jaar

In combinatie met: UC Bewuste Keuze, UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.


Kies dit pakket


Meer over deze aanvullende verzekering

 

UnitedConsumers door VGZ collectief


ZorgCombi
Aanvullende verzekering
€ 16,50 per maand


 • Volledige werelddekking
   
 • 6 fysiobehandelingen
   
 • Preventiebudget: € 75,- per jaar
   
 • Tandartskosten 75% vergoeding tot maximaal € 250,- per jaar  

In combinatie met: UC Bewuste Keuze. 

 


Kies dit pakket


Meer over deze aanvullende verzekering


Goed om te weten: de aanvullende verzekeringen ZorgStart en ZorgCombi kunt u enkel in combinatie met de basisverzekering UC Bewuste Keuze afsluiten. Bij deze basisverzekering kunt u geen losse tandartsverzekering afsluiten.


Waarom een aanvullende verzekering afsluiten?

Een aanvullende verzekering afsluiten doet u om bepaalde zorg vergoed te krijgen, die niet uit de basisverzekering vergoed wordt. Heeft u het aankomend jaar extra zorg nodig? Dan kan het slim zijn om u hiervoor aanvullend te verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan extra tandzorg of fysiobehandelingen. U bepaalt zelf of u een aanvullende verzekering nodig heeft.


Aanvullende zorgverzekering via UnitedConsumers bij VGZ

Wij werken samen met VGZ om u de beste aanvullende verzekering en de laagste premie aan te bieden. Zo bespaart u op uw vaste lasten en houdt u meer over voor een leuker leven!

Voordelen van onze collectieve aanvullende verzekering

 • We betalen uw declaraties razendsnel uit.
 • We kijken samen waar u sneller behandeld kunt worden.
 • We zetten ons samen met zorgverleners in om de zorg te vernieuwen.


Zo bent u nu, en in de toekomst, verzekerd van de beste zorg!

vgz logo

Aanvullende zorgverzekering afsluiten
 

 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,1.
 • Tot 20% korting op uw aanvullende verzekering.
 • Gratis tandongevallenverzekering bij uw aanvullende verzekering.
   

Aanvullende verzekering vergelijken


Uw geboortedatum:
   


tand

Uitstekend verzekerd voor tandartskosten

Voorkom hoge tandartskosten dankzij een aanvullende verzekering voor tandkosten. Vanuit de tandartsverzekering worden periodieke controles, behandelingen en de mondhygiëniste vergoed.

> Bekijk alle tandartsverzekeringen


Welke aanvullende zorgverzekering past bij mij?

Vindt u het lastig om te kiezen welke aanvullende zorgverzekering bij u past? Geen probleem. Wij helpen u graag met ons UC Zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en vergelijk in 3 minuten welke aanvullende zorgverzekering past bij u.

Aanvullende verzekering vergelijken

zorgadvies


Korting aanvullende zorgverzekering via UnitedConsumers

Wilt u extra korting op uw aanvullende zorgverzekering? Met onze aanvullende verzekeringen bent u voordelig en uitgebreid verzekerd. Kies voor een van onze aanvullende verzekeringen en krijg tot 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering. Claim uw korting en start direct met besparen!

Claim mijn korting


Veelgestelde vragen over de aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is een extra verzekering bovenop de basisverzekering. Denk aan een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie, alternatieve zorg of bijvoorbeeld brillen of lenzen. Met een aanvullende verzekering krijgt u zorgkosten vergoed die niet standaard in de basisverzekering opgenomen zijn.

De inhoud van de basisverzekering wordt door de overheid bepaald. De aanvullende verzekeringen daarentegen, worden volledig samengesteld door de zorgverzekeraars. Hierdoor kunt u veel verschillende aanvullende verzekeringen tegenkomen en kiest u een aanvullende zorgverzekering die aansluit op uw zorgwensen.

Aanvullende zorgverzekering afsluiten

Een aanvullende verzekering is een uitbreiding van de basisverzekering. Dit betekent dat een aanvullende verzekering niet verplicht is. U kunt er dus voor kiezen om geen aanvullende verzekering af te sluiten.

Een basisverzekering daarentegen is wel verplicht. Iedereen in Nederland van 18 jaar of ouder, moet verplicht een basisverzekering afsluiten. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk, maar er zijn verschillende soorten polissen waaruit u kunt kiezen. Zo is er altijd een passende basisverzekering!

De kosten van een aanvullende verzekering hangen af van het pakket dat u kiest. Bij ons kiest u al een aanvullende zorgverzekering vanaf € 1,50 per maand. Zo bent u voordelig verzekerd tegen extra zorg!

Aanvullende zorgverzekering afsluiten

Nee, voor onze aanvullende verzekeringen hanteren wij geen selectiecriteria. Dit betekent dat u geaccepteerd wordt voor alle aanvullende pakketten.

UnitedConsumers heeft een eigen lijn aanvullende verzekeringen samengesteld. De inhoud van onze aanvullende verzekeringen is anders dan de aanvullende verzekeringen die u direct bij VGZ kunt afsluiten. Bekijk hieronder onze aanvullende verzekeringen:

> Meer over ZorgStart
> Meer over ZorgBasis
> Meer over ZorgCombi
> Meer over ZorgZeker 1
> Meer over ZorgZeker 2
> Meer over ZorgZeker 3

Bovendien ontvangt u bij alle aanvullende verzekeringen van UnitedConsumers ook korting én een gratis tandongevallenverzekering. Meer voordeel voor u!

Nee, het is bij ons niet mogelijk om een aanvullende verzekering bij een andere zorgverzekeraar af te sluiten. Om een aanvullende verzekering af te sluiten, heeft u altijd een basisverzekering nodig. Een aanvullende verzekering bij een andere zorgverzekeraar afsluiten is dus niet mogelijk.

Nee, het is niet mogelijk om een losse aanvullende verzekering af te sluiten. Om een aanvullende verzekering af te sluiten, heeft u altijd een basisverzekering nodig. Een aanvullende verzekering zonder basisverzekering is dus niet mogelijk.

Nee, u hoeft geen eigen risico te betalen over zorg uit uw aanvullende verzekering. Het eigen risico geldt namelijk enkel voor zorg uit de basisverzekering. Het is wel mogelijk dat er een eigen bijdrage geldt over de zorg uit uw aanvullende verzekering. Of dit geldt voor de zorg die u nodig heeft, vindt u in ons vergoedingenoverzicht. De eigen bijdrage staat namelijk los van het eigen risico.

> Bekijk het verschil tussen een eigen risico en eigen bijdrage

U kunt overstappen van aanvullende verzekering tussen 12 november en 31 december. Wilt u enkel uw aanvullende verzekering wijzigen, maar wel bij uw huidige zorgverzekeraar verzekerd blijven? Dan heeft u van 12 november tot en met 31 januari de tijd om uw aanvullende verzekering te wijzigen. Uw wijziging gaat dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in. Vanaf 1 februari is het niet meer mogelijk om uw (aanvullende) zorgverzekering te wijzigen.

 

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie over aanvullende verzekeringen is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 3-2-2023 |

nienke expert 3


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!