Aanvullende verzekering

Heeft u vaak zorg nodig van een medisch specialist zoals de fysiotherapeut, opticien of de tandarts? Dan kan een aanvullende verzekering een goede oplossing voor u zijn. Een aanvullende verzekering is een extra zorgverzekering die zorgkosten vergoedt die niet standaard in de basisverzekering opgenomen zijn.

Normaal gesproken zou u deze zorgkosten zelf moeten betalen. Met een aanvullende verzekering worden deze zorgkosten toch vergoed. Bedenk dus welke zorg u vaak nodig heeft en welke aanvullende verzekering daar het beste bij past.

Wat verzekert een aanvullende verzekering?

De inhoud van de basisverzekering wordt door de overheid bepaald. De aanvullende verzekeringen daarentegen, worden volledig samengesteld door de zorgverzekeraar. Hierdoor kunt u veel verschillende aanvullende pakketten tegenkomen.

Om u een beeld te geven voor wat voor soort zorg u een aanvullende zorgverzekering kunt afsluiten, hebben wij een aantal zorgsoorten op een rijtje gezet voor u:

  • Behandelingen die vallen onder alternatieve zorg
  • Vergoeding voor tandartskosten en orthodontie
  • Extra behandelingen van de fysiotherapeut
  • De aanschaf van een bril of contactlenzen
  • Vaccinaties als u naar het buitenland gaat
  • Extra vergoedingen bij zwangerschap
  • Extra zorg in het buitenland

Aanvullende verzekering afsluiten, is dat slim?

Wanneer u verwacht zorgkosten te maken die niet door de basisverzekering vergoed worden, is het interessant om hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Door de juiste aanvullende verzekering te kiezen, bent u voordeliger uit dan wanneer u zelf de rekening van de zorgkosten moet betalen.

Voorbeeld: u heeft fysiotherapie nodig, maar de basisverzekering vergoedt minder behandelingen dan u nodig heeft. Een aanvullende verzekering met extra fysiotherapiebehandelingen is dan een aantrekkelijke optie.

Aanvullende verzekering kiezen

Het UnitedConsumers ZorgCollectief werkt samen met zorgverzekeraar VGZ en budgetlabel Bewuzt. Bij ons kunt u de volgende drie aanvullende verzekeringen van VGZ afsluiten. Klik op het pakket om de volledige inhoud van de aanvullende verzekering in te zien.

Aanvullende verzekering Vergoeding Premie*
VGZ Aanvullend Goed Gebruikt u niet veel extra zorg, maar wilt u wel gebruikmaken van aantrekkelijke vergoedingen voor alternatieve zorg en beweegzorg? Vanaf € 19,14 per maand
VGZ Aanvullend Beter Met deze aanvullende verzekering bent u goed verzekerd voor regelmatige bezoeken aan de fysiotherapeut en de aanschaf van een bril of lenzen. Vanaf € 19,09 per maand
VGZ Aanvullend Best Voor maximale zekerheid en de hoogste vergoedingen kiest u voor VGZ aanvullend Best. Vanaf € 32,54 per maand

* De premie is afhankelijk van uw leeftijd, daarom ziet u een vanaf prijs

Tandartsverzekering

Behalve een gewone aanvullende verzekering, kunt u ook een tandartsverzekering afsluiten. Dit is een aanvullende verzekering specifiek gericht op zorg van uw tandarts.

Wij raden u aan om voor het afsluiten van een tandartsverzekering bij uw tandarts te informeren hoeveel kosten u komend jaar ongeveer kunt verwachten. Zijn de totale kosten voor een tandartsconsult op jaarbasis lager dan de premie voor een tandartsverzekering? Dan is het zonde om u hier aanvullend voor te verzekeren.

Aanvullende verzekering Vergoeding Premie*
VGZ Tand Goed De ideale tandartsverzekering voor wie regelmatig de tandarts bezoekt. Vanaf € 12,29 per maand
VGZ Tand Beter De ideale tandartsverzekering voor wie regelmatig de tandarts en mondhygiënist bezoekt. Vanaf € 20,19 per maand
VGZ Tand Best De ideale tandartsverzekering om gebruik te kunnen maken van alle tandheelkundige zorg die u nodig heeft. Vanaf € 39,39 per maand

* De premie is afhankelijk van uw leeftijd, daarom ziet u een vanaf prijs

Aanvullende verzekering Bewuzt

Bij het budgetlabel Bewuzt steken de aanvullende verzekeringen net iets anders in elkaar. Zo biedt Bewuzt bijvoorbeeld geen totaalpakketten, maar goedkopere losse modules voor een specifieke zorgsoort. Zo kunt u een aanvullende verzekering afsluiten voor tandzorg, fysiotherapie, alternatieve zorg of zorg in het buitenland.

Aanvullende verzekering Vergoeding Premie*
Bewuzt Tand Goed € 250,- extra vergoeding voor de tandarts per jaar. € 10,50 per maand
Bewuzt Tand Beter € 500,- extra vergoeding voor de tandarts per jaar. € 22,25 per maand
Bewuzt Fysio Goed 9 behandelingen € 7,- per maand
Bewuzt Fysio Beter 18 behandelingen € 23,50 per maand
Bewuzt Buitenland Goed Vergoeding voor zorg in Europa € 9,75 per maand
Bewuzt Buitenland Beter € 500,- extra vergoeding voor zorg in het buitenland per jaar € 24,50 per maand

* De premie is afhankelijk van uw leeftijd, daarom ziet u een vanaf prijs

Aanvullende verzekering vergelijken

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen waar u uit kunt kiezen. Voordat u een aanvullende verzekering afsluit is het raadzaam om verschillende aanvullende verzekeringen te vergelijken. Schrijf voor uzelf op welke zorg u komend jaar nodig verwacht te hebben. Vergelijk vervolgens de verschillende aanvullende verzekeringen om te kijken welke verzekering het beste op uw behoeften aansluit.

Aanvullende verzekeringen vergelijken

Aanvullende verzekering afsluiten halverwege het jaar - kan dat?

Een aanvullende verzekering halverwege het jaar afsluiten kan alleen als u ook de basisverzekering halverwege het jaar afsluit. Dit is alleen mogelijk wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. In alle andere situaties kunt u maar één keer per jaar een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Aanvullende verzekering wijzigen

Wilt u uw aanvullende verzekering opzeggen of wijzigen? Dan kunt u dit telefonisch of per e-mail aan ons doorgeven. Wij geven u eventueel advies en passen uw polis voor u aan. U kunt dit uiteraard ook zelf regelen via Mijn VGZ.

Let op: U kunt uw zorgverzekering niet zelf via de website van UnitedConsumers wijzigen. U kunt dit alleen regelen per telefoon of e-mail.

Losse aanvullende verzekering

Het is niet mogelijk om een losse aanvullende verzekering bij het UnitedConsumers ZorgCollectief af te sluiten. U kunt alleen één van onze aanvullende zorgverzekeringen afsluiten wanneer u ook uw basisverzekering bij ons afsluit.