Aanvullende verzekering van UnitedConsumers

Heeft u vaak zorg nodig van een medisch specialist zoals de fysiotherapeut, opticien of de tandarts? Dan kan een aanvullende verzekering een goede oplossing voor u zijn. Een aanvullende verzekering is een extra zorgverzekering die zorgkosten vergoedt die niet standaard in de basisverzekering opgenomen zijn.

Normaal gesproken zou u deze zorgkosten zelf moeten betalen. Met een aanvullende verzekering worden deze zorgkosten toch vergoed. Bedenk dus welke zorg u vaak nodig heeft en welke aanvullende verzekering daar het beste bij past. Wij helpen u graag bij het maken van deze keuze.

Aanvullende verzekering afsluiten

De nieuwe aanvullende verzekeringen van UnitedConsumers

Per 2020 start UnitedConsumers met een unieke lijn aanvullende verzekeringen. Daarbij heeft u de keuze uit de volgende aanvullende verzekeringen: ZorgZeker 1ZorgZeker 2 of ZorgZeker 3.

Wilt u ook een tandartsverzekering? Dan heeft u de keuze uit de volgende tandartsverzekeringen: TandZeker 250 en TandZeker 500Met de nieuwe aanvullende verzekeringen van UnitedConsumers profiteert u van verschillende voordelen:


UC door VGZ

vink Gratis tandongevallenverzekering.

vink Maximale korting van 5% op uw basisverzekering.

vink Altijd 15% korting op een aanvullende zorgverzekering, ook op de tandartsverzekeringen


Aanvullende verzekering kiezen

Heeft u weinig extra zorg nodig, maar wilt u net iets meer verzekeren dan de basis? Dan is de aanvullende verzekering ZorgZeker 1 een goede keuze voor u. Wanneer u regelmatig extra zorg nodig heeft, sluit ZorgZeker 2 beter aan op uw zorgbehoeften. Gaat u liever voor maximale zekerheid? Kies dan voor ZorgZeker 3. Dit is de meest uitgebreide aanvullende verzekering. Benieuwd naar de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen? Kies uw aanvullende verzekering voor de volledige informatie.

UC door VGZ

ster

UC ZorgZeker 1

€ 5,72 per maand

incl. 15% korting en een gratis tandongevallenverzekering.

Meer informatie

UC door VGZ

sterster

UC ZorgZeker 2

€ 18,98 per maand

incl. 15% korting en een gratis tandongevallenverzekering.

Meer informatie 

UC door VGZ

stersterster

UC ZorgZeker 3

€ 31,63 per maand

incl. 15% korting en een gratis tandongevallenverzekering.

Meer informatie

Wat verzekert een aanvullende verzekering?

De inhoud van de basisverzekering wordt door de overheid bepaald. De aanvullende verzekeringen daarentegen, worden volledig samengesteld door de zorgverzekeraar. Hierdoor kunt u veel verschillende aanvullende verzekeringen tegenkomen. Om u een beeld te geven voor wat voor soort zorg u een aanvullende zorgverzekering kunt afsluiten, hebben wij een aantal zorgsoorten op een rijtje gezet voor u:

Aanvullende verzekeringen vergelijken

Ziet u, door al het aanbod, door de bomen het bos niet meer? Onze pakketvergelijker zet de verschillende aanvullende verzekeringen voor u op een rij. Zo krijgt u een goed overzicht van het aanbod en kiest u een aanvullende verzekering die het beste aansluit op uw persoonlijke situatie.

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen waar u uit kunt kiezen. Voordat u een aanvullende verzekering afsluit is het raadzaam om verschillende aanvullende verzekeringen te vergelijken. Schrijf voor uzelf op welke zorg u komend jaar nodig verwacht te hebben. Vergelijk vervolgens de verschillende aanvullende verzekeringen om te kijken welke verzekering het beste op uw behoeften aansluit.

Aanvullende verzekering afsluiten, is dat slim?

Wanneer u verwacht zorgkosten te maken die niet door de basisverzekering vergoed worden, is het interessant om hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Door de juiste aanvullende verzekering te kiezen, bent u voordeliger uit dan wanneer u zelf de rekening van de zorgkosten moet betalen.

Voorbeeld: u heeft fysiotherapie nodig, maar de basisverzekering vergoedt minder behandelingen dan u nodig heeft. Een aanvullende verzekering met extra fysiotherapiebehandelingen is dan een aantrekkelijke optie.

Aanvullende verzekering afsluiten halverwege het jaar - kan dat?

Een aanvullende verzekering halverwege het jaar afsluiten kan alleen als u ook de basisverzekering halverwege het jaar afsluit. Dit is alleen mogelijk wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. In alle andere situaties kunt u maar één keer per jaar een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Aanvullende verzekering wijzigen

Wilt u uw aanvullende verzekering opzeggen of wijzigen? Dan kunt u dit telefonisch of per e-mail aan ons doorgeven. Wij geven u eventueel advies en passen uw polis voor u aan. U kunt dit uiteraard ook zelf regelen via Mijn VGZ.

Let op: U kunt uw zorgverzekering niet zelf via de website van UnitedConsumers wijzigen. U kunt dit alleen regelen per telefoon of e-mail.

Losse aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering afsluiten is enkel mogelijk indien u ook een basisverzekering bij ons afsluit.

Heeft u al een VGZ aanvullende verzekering via UnitedConsumers?

Vanaf 2020 verandert het aanbod van UnitedConsumers. Heeft u een aanvullende verzekering van VGZ via UnitedConsumers? In Mijn UnitedConsumers staat uw nieuwe polis voor 2020 klaar en kunt u uw huidige aanvullende verzekering wijzigen. U stelt uw nieuwe aanvullende verzekering gemakkelijk en snel samen.