Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Orthodontie verzekering afsluiten

Een orthodontie verzekering is in sommige gevallen heel erg handig. Veel kinderen hebben tegenwoordig een beugel nodig, maar ook volwassenen krijgen steeds vaker een beugel.

Orthodontie verzekering uit aanvullende verzekering

De kosten voor orthodontie wordt over het algemeen niet meer uit de basisverzekering vergoed. Tegenwoordig heeft u een tandartsverzekering nodig om een beugel vergoed te krijgen.

Gelukkig kunt u bij UnitedConsumers een tandartsverzekering met orthodontie vergoeding afsluiten. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent.

UC TandZeker 500

UC door VGZ


€ 22,87 per maand

15% korting en een gratis tandongevallenverzekering

Kies dit pakket


Orthodontie verzekering tot 18 jaar

Orthodontie voor kinderen wordt vrijwel nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Een vergoeding vanuit de basisverzekering is enkel mogelijk indien uw kind een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis heeft van de mond, het gebit of de kaak.

Zijn geen van deze situaties van toepassing op uw kind? Dan kunt u kiezen voor een aanvullende tandartsverzekering met een vergoeding voor orthodontie.

beugel kind

Orthodontie vergoeding voor kinderen


beugel volwassenen

Verzekering orthodontie volwassenen

Vanuit onze tandartsverzekeringen wordt orthodontie voor volwassenen niet vergoed. U kunt er natuurlijk wel voor kiezen om de kosten van uw beugel zelf te betalen.


Orthodontie verzekering met wachttijd

Voor gedeeltelijke gebitsprothesen, implantaten, kronen en bruggen en orthodontie geldt een wachttijd van 12 maanden vanaf de start van de verzekering. Tijdens de wachttijd krijgt u geen vergoeding voor deze zorg.

Een tandartsverzekering sluit u af voor zorg waarvan u niet weet dat u het nodig gaat hebben. Daarom hanteren we een wachttijd. Zo kunnen we de premie zo laag mogelijk houden voor iedereen!

beugel wachttijd


beugel kosten

Verzekering orthodontie: wat kost een beugel?

Een beugel is maatwerk, dus zijn de kosten ook persoonsafhankelijk. Een gemiddelde orthodontiebehandeling kost ongeveer tussen de € 2.000,- en € 3.000,-. Er zijn maximale tarieven voor orthodontie vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Het traject van een beugel is onderverdeeld in codes met vaste tarieven. De orthodontist stelt bij de eerste afspraak een behandelplan op. Zo krijgt u meer duidelijkheid over de totale kosten van de beugel. 


Orthodontie verzekering afsluiten

Kiest u voor een orthodontie verzekering via UnitedConsumers, dan krijgt u 15% korting én een gratis tandongevallenverzekering. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

 

UC door VGZ

UC TandZeker 500 afsluiten


Terug naar boven