Orthodontie verzekering

Veel kinderen hebben een beugel nodig, maar ook volwassenen krijgen steeds vaker een beugel aangemeten. Vroeger werd alle orthodontie vergoed uit de basisverzekering. Tegenwoordig heeft u een goede aanvullende verzekering nodig om een beugel vergoed te krijgen. Verwacht u dat u of een gezinslid binnenkort een beugel nodig heeft? Dan is het verstandig om u goed te verzekeren. Wij helpen u graag met het maken van een keuze voor een zorgverzekering met korting die bij u past.

Wat kost een beugel?

De kosten voor orthodontie zijn bij iedereen verschillend, een beugel is maatwerk. Een gemiddelde behandeling kost ongeveer tussen de € 2.000,- en € 3.000,-. De orthodontist stelt bij de eerste afspraak een behandelplan op, zodat u meer duidelijkheid krijgt over de kosten van de beugel.

Wordt orthodontie vergoed vanuit de zorgverzekering?

Heeft u bij VGZ een aanvullende tandverzekering, dan krijgt u orthodontie (gedeeltelijk) vergoed. VGZ heeft een aantal tandverzekeringen met verschillende vergoedingen voor orthodontie. Ook in het VGZ Gezin pakket zit een ruime vergoeding voor de orthodontist. Heeft u een Bewuzt zorgverzekering? Dan zit hier helaas geen vergoeding in voor een beugel.

Uiteraard helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op via 040 255 81 11, stuur een e-mail naar zorg@unitedconsumers.com of laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u gratis terug.

Wij bellen u gratis terug

Mijn kind krijgt een beugel

Tot 18 jaar is een kind gratis meeverzekerd met de best verzekerde ouder/verzorger op de polis. Heeft uw kind een beugel nodig? Met de juiste aanvullende zorgverzekering krijgt u voor kinderen tot 18 jaar een vergoeding voor orthodontie.

Ik heb zelf een beugel nodig

Wilt u een zorgverzekering afsluiten met een goede vergoeding voor beugels, kijk dan goed naar de aanvullende pakketten van VGZ. Houd er rekening mee dat voor een volwassene de vergoedingen voor een beugel een stuk lager zijn dan de vergoeding van orthodontie voor kinderen.

Lees ook

Vergoeding voor brillen en contactlenzen
Zorgverzekering voor 18 jarigen

> Alles over zorgverzekeringen