Orthodontie verzekering

Een orthodontie verzekering is in sommige gevallen heel erg handig. Veel kinderen hebben tegenwoordig namelijk een beugel nodig, maar ook volwassenen krijgen steeds vaker een beugel. Vroeger werd alle orthodontie vergoed uit de basisverzekering, tegenwoordig is dat niet meer zo.

Orthodontie verzekering uit aanvullende verzekering

Tegenwoordig heeft u een goede aanvullende verzekering nodig om een beugel vergoed te krijgen. Verwacht u dat u of een gezinslid binnenkort een beugel nodig heeft? Dan is het verstandig om een goede aanvullende orthodontie verzekering af te sluiten, zoals TandZeker 500. Dit pakket biedt u de juiste vergoeding voor orthodontie.

UC TandZeker 500 afsluiten

Orthodontie verzekering tot 18 jaar

Orthodontie voor uw kind wordt vanuit de basisverzekering vrijwel nooit meer vergoed. Alleen wanneer uw kind een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis heeft van de mond, het gebit of de kaak. Is dit het geval? Dan wordt een orthodontiebehandeling eventueel vergoed uit uw basisverzekering.

Zijn geen van deze situaties van toepassing op uw kind? Dan sluit u voor een beugelvergoeding een aanvullende tandartsverzekering af, hieronder valt ook de orthodontie verzekering. Voor kinderen tot 18 jaar zijn er genoeg aanvullende tandartsverzekeringen om uit te kiezen.

Orthodontie vergoedingen voor kinderen

Orthodontie verzekering voor volwassenen vanaf 18 jaar

Voor volwassenen gelden andere vergoedingen dan voor kinderen. Vaak zijn de vergoedingen voor volwassenen beperkter. Wilt u een beugel en bent u 18 jaar of ouder? Dan is het verstandig om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende orthodontie verzekeringen. De premie voor een tandartsverzekering die orthodontie vergoedt, is vaak hoog, terwijl u als volwassene niet veel vergoeding krijgt. U kunt er dan voor kiezen om de kosten van uw beugel zelf te betalen. Dit is vaak voordeliger.

Orthodontie vergoedingen

Orthodontie verzekering met wachttijd

U sluit een orthodontie verzekering af, omdat u of uw kind een beugel nodig heeft. Wij hanteren echter sinds 2020 een wachttijd. Dit betekent dat u een jaar moet wachten voor u gebruik mag maken van uw orthodontie verzekering. 

Wat kost een beugel?

De kosten voor orthodontie zijn bij ieder persoon verschillend. Een beugel is immers maatwerk. Een gemiddelde orthodontiebehandeling kost ongeveer tussen de € 2.000,- en € 3.000,-. Er zijn maximale tarieven voor orthodontie vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Het traject van een beugel is onderverdeeld in codes met vaste tarieven. De orthodontist stelt bij de eerste afspraak een behandelplan op. Zo krijgt u meer duidelijkheid over de totale kosten van de beugel.