Zorgverzekering in het buitenland

Niemand is graag ziek, maar ziek worden op vakantie is helemaal vervelend. Het gebeurt natuurlijk wel en dan is het prettig dat de kosten voor behandeling of medicijnen ook gewoon door de zorgverzekering vergoed worden.

Het buitenland in de basis zorgverzekering

Veel medische zorg in het buitenland wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Wereldwijd wordt alleen spoedeisende en noodzakelijke medische zorg vergoed, de zorg die niet kan wachten tot u terug bent in Nederland.

In het buitenland komen er vaak extra kosten bij kijken. Zo moet er misschien een vlucht geannuleerd worden, of een paar nachten een duur hotel geboekt worden voor gezinsleden. Bovendien is de vergoeding voor de zorg zelf nooit hoger dan het in Nederland gangbare tarief. Wilt u beter verzekerd zijn in het buitenland? Zoek dan een aanvullend pakket dat hierin voorziet.

Wanneer u veel in het buitenland bent is het raadzaam om een medische module in uw reisverzekering toe te voegen of een aanvullende verzekering met de juiste dekking af te sluiten.

Het buitenland in de aanvullende verzekering

Van de talloze aanvullende pakketten biedt het grootste deel extra vergoedingen voor medische zorg in het buitenland. De exacte voorwaarden en samenstelling van de pakketten lopen sterk uiteen. Kijk goed naar wat u belangrijk vindt aan de verzekering.

Voorbeelden van vergoedingen in aanvullende pakketten:

  • Vergoedingen voor vaccinaties.
  • Vergoedingen voor bijkomende kosten zoals vlucht of verblijf.
  • Dekking als de zorg duurder is dan het in Nederland gangbare tarief.
  • Dekking voor niet-spoedeisende zorg. U kunt ook met kleinere ongemakken in het buitenland naar een dokter.

Naast de inhoudelijke verschillen tussen aanvullende zorgverzekeringen zijn er vaak ook verschillen in de voorwaarden. Kijk bij het vergelijken van zorgverzekeringen goed wat u denkt nodig te hebben. Kies een aanvullend pakket wat goed bij u past. Dat scheelt al gauw een paar euro in uw maandelijkse premie.

Ziek in het buitenland: wat te doen?

Kunt u zomaar naar ieder ziekenhuis of iedere dokter in het buitenland? Wordt die behandeling wel vergoed? In alle gevallen is het belangrijk eerst het alarmnummer van uw eigen zorgverzekeraar te bellen. Daar kunnen ze u direct vertellen waar u aan toe bent en waar u rekening mee moet houden. Kijk voor het alarmnummer in uw zorgverzekering polis, uw zorgpas of op de website van uw zorgverzekeraar. Zorg verder voor zoveel mogelijk bewijzen. Vraag bijvoorbeeld een factuur als u iets moet afrekenen.

Het nummer van de VGZ Alarmcentrale is +31 40 297 55 50 en is altijd bereikbaar.
Het nummer van de Bewuzt Alarmcentrale is +31 40 297 58 90 en is tevens altijd bereikbaar.

Ook in aanvullende verzekeringen

Tandarts
Anticonceptie
Fysiotherapie
Geneesmiddelen
Psychologische hulp
Huisarts en ziekenhuis
Brillen en contactlenzen
Alternatieve geneeswijzen
Zwangerschap en bevalling
Medicijnen meenemen op reis

> Alles over zorgverzekeringen