Tandartsverzekering

Als uw tandarts regelmatig extra werk heeft aan uw gebit, kan het prettig zijn om daar goed voor verzekerd te zijn. Alle verzekeraars bieden een tandartsverzekering. Dat is een type aanvullende verzekering. De inhoud van het pakket en de voorwaarden kunnen daardoor per verzekeraar verschillen. Lees hier meer over de zorgverzekering 2019.

Tandartsverzekering: nodig of niet?

Een goedkope zorgverzekering verzekert tegen onvoorziene zorgkosten. Iedereen heeft wel eens een gaatje, en bijna iedereen gaat regelmatig op controle. Deze kosten zijn dus niet helemaal onvoorzien. Daardoor is de premie voor een aanvullende tandartsverzekering vaak relatief hoog, en wegen de kosten niet voor iedereen op tegen de zekerheid die je ervoor terug krijgt. Jonge mensen met een gezond gebit hebben vaak minder baat bij een tandartsverzekering dan mensen die ieder jaar wel eens wat langer in de stoel liggen.

Soms wordt tandheelkundige hulp bij ongevallen vergoed uit uw aanvullende verzekering, soms ook niet. Aangezien deze kosten aardig kunnen oplopen is het bij ontbreken van deze dekking verstandig om een extra tandartsverzekering te nemen. Overweegt u een tandartsverzekering af te sluiten, vraagt u zich dan af hoeveel kosten u ongeveer verwacht te maken. Dit kunt u ook aan uw tandarts vragen.

Tandarts in de basisverzekering

De meest voorkomende behandelingen voor mondzorg tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. De controles, fluor behandelingen, behandeling van gaatjes en verdovingen zitten dan allemaal nog in het basispakket. Vanaf 18 jaar zijn de meeste behandelingen voor eigen rekening.

Vereiste tandheelkundige behandelingen bij verschillende ernstige aandoeningen –als het dus écht nodig is- worden wel vanuit de basisverzekering vergoed.

Acceptatie voor tandartsverzekering

Verzekeraars mogen u weigeren als u een tandartsverzekering bij hen wilt afsluiten. Soms moet u bij uw aanvraag aan verschillende voorwaarden voldoen. Dit verschilt per verzekeraar.

Denk bijvoorbeeld aan een vragenlijst die u moet invullen. Of u moet uw tandarts vragen om een zogenaamde saneringsverklaring. Hierin verklaart uw tandarts dat er geen sprake van achterstallig onderhoud is in uw gebit. Zeg in ieder geval uw lopende tandartsverzekering niet op voor u geaccepteerd bent. Als u tegen uw verwachting in wordt geweigerd bent u plotseling onverzekerd.

Voor de tandartsverzekeringen van UnitedConsumers geldt geen medische acceptatie, alléén voor de meest uitgebreide tandverzekering VGZ Tand Best worden u twee selectievragen gesteld.

Zorgverzekering van UnitedConsumers
Wilt u zich aanmelden bij het UnitedConsumers ZorgCollectief en profiteren van de hoogste korting op uw zorgverzekering? Maakt u zich dan geen zorgen over het opzeggen van uw huidige zorgverzekering. Overstappen van zorgverzekering is eenvoudig en zo geregeld. Goed voor elkaar.

Lees ook

> Alles over zorgverzekeringen