Contact
Mijn UnitedConsumers

Combinatie zorgverzekering

Kiest u graag uw eigen zorgverlener? Wij begrijpen dat. Daarom bieden we speciaal voor u de combinatiepolis aan. Dit is de meest uitgebreide basisverzekering binnen ons aanbod.

Met een combinatiepolis als zorgverzekering bent u uitstekend verzekerd tegen een voordelige premie. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn premie

combinatieverzekering


Combinatiepolis afsluiten halverwege het jaar

Een combinatiepolis afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Combinatiepolis afsluiten


 

Wat is een combinatiepolis?

Een combinatiepolis is een vorm van een basisverzekering. Het is een combinatie van een naturapolis en een restitutiepolis. Dat betekent dat u voor de meeste zorgverleners vrije zorgkeuze heeft en voor sommige zorg moet bijbetalen. 

Combinatiepolis zorgsoorten

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basisverzekering, dus ook van de combinatie zorgverzekering. Met de combinatiepolis als basisverzekering bent u verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

Bekijk alle vergoedingen


 

Vergoeding combinatie zorgverzekering

Met de combinatiepolis krijgt u zorg uit de basisverzekering bij zorgverleners met contract 100% vergoed, zonder dat u zorgkosten voor hoeft te schieten. Net zoals bij de naturapolis. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u bij de combinatiepolis bij zorgverleners zonder contract in sommige gevallen 100% vergoeding van het marktconform tarief en in andere gevallen maximaal 90% vergoeding van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Zijn de zorgkosten hoger dan het marktconform tarief? Of vergoedt de zorgverzekeraar niet het volledige bedrag? Dan dient u het verschil zelf te betalen. Bovendien kunt u te maken krijgen met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage.

  Vergoeding combinatie zorgverzekering
Zorgverlener met contract
  • 100% vergoeding
Zorgverlener zonder contract
  • 90% vergoeding van het gemiddelde gecontracteerd tarief geestelijke gezondheidszorg en verpleging en verzorging.
  • 100% vergoed van het martkconform tarief bij alle overige basiszorg.

Goed om te weten: bij een zorgverlener zonder contract moet u de rekening eerst zelf betalen en vervolgens kunt u de factuur declareren bij uw zorgverzekeraar. Dit werkt dus wel iets anders dan bij zorgverleners met een contract.


 

Combinatie zorgverzekering kiezen

Kiest u voor onze combinatie zorgverzekering UC Eigen Keuze? Dan heeft u een uitgebreide keuzevrijheid in zorgverleners. U krijgt bij zorgverleners met contract 100% vergoed van het marktconform tarief. Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 100% vergoed van het marktconform tarief tenzij het geestelijke gezondheidszorg en verpleging en verzorging betreft. In dat geval krijgt u maximaal 90% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Voordelen van UnitedConsumers

Met onze combinatiepolis weet u zeker dat u uitstekend én uitgebreid verzekerd bent.

  • Altijd zelf uw huisarts en ziekenhuis kiezen.
  • Uitgebreide keuze in zorgverleners met contract.
  • Hulp bij het krijgen en behouden van een gezonde levensstijl.
 

voordelen unitedconsumers

Combinatiepolis kiezen


Naturapolis of combinatiepolis

Heeft de zorgverlener van uw voorkeur een contract met de zorgverzekeraar? Dan kunt u in plaats van de combinatiepolis ook kiezen voor de goedkopere naturapolis. Uw declaraties worden dan altijd rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd. Mocht er bij die declaratie sprake zijn van bijvoorbeeld een eigen risico, dan krijgt u hier later bericht over van uw zorgverzekeraar.

Kies de zorgverzekering die bij u past

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan. Zo is er altijd een basisverzekering die bij u en uw persoonlijke situatie past! Of u nu kiest voor een van onze naturapolissen of voor onze combinatiepolis: u bent altijd uitstekend én goedkoop verzekerd.

> Bekijk de soorten zorgverzekeringen


UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


Veelgestelde vragen over de combinatiepolis

Met een combinatiepolis krijgt u basiszorg bij een zorgverlener met contract 100% vergoed. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u 90% tot 100% van de kosten vergoed. Voor geestelijke gezondheidszorg en verpleging en verzorging geldt een maximale vergoeding van 90% van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Voor alle overige zorg geldt een maximale vergoeding van 100% van het marktconform tarief.

Goed om te weten: bij een zorgverlener zonder contract moet u de rekening eerst zelf betalen en vervolgens kunt u de factuur declareren bij uw zorgverzekeraar. Als uw zorgkosten hoger zijn dan het marktconform tarief, dan dient u het verschil zelf te betalen. Bovendien is het slim om rekening te houden met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage.

Het marktconform tarief is het tarief dat in de Nederlandse marktomstandigheden redelijk is voor een bepaalde behandeling. Geldt er geen wettelijk tarief voor de behandeling die u nodig heeft? Dan wordt maximaal het marktconform tarief vergoed.

Een combinatiepolis vergoedt zorg van zorgverleners zonder contract in de meeste gevallen tot 100% van het marktconform tarief. In het geval van geestelijke gezondheidszorg en verpleging en verzorging vergoedt de combinatiepolis zorg van zorgverleners zonder contract tot 90% van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Meer over de tarieven

Indien u de meest uitgebreide keuze in zorgverleners wilt hebben, kunt u het beste kiezen voor een combinatiepolis. Met een combinatie zorgverzekering krijgt u namelijk 90% tot 100% vergoed bij zorgverleners zonder contract.

Combinatiepolis kiezen

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie over de combinatiepolis is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 3-2-2023 |

nienke expert 3


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!