Contact
Mijn UnitedConsumers

Naturapolis

De naturapolis, oftewel een naturaverzekering, is de meest populaire basisverzekering in Nederland. Met een naturapolis heeft u altijd een ruime keuze in zorgverleners. Wel zo fijn! 

Bij ons kiest u uit verschillende naturapolissen. Wat u ook kiest, u bent altijd uitstekend verzekerd tegen een voordelige premie!

Kies een naturapolis
vink 77% van de verzekerden kiest een naturapolis

naturapolis kiezen


Wat is een naturapolis?

Een naturapolis is een basisverzekering. De letterlijke betekenis van naturapolis is dat u in natura verzekerd bent. Dat wil zeggen dat alle zorgkosten uit de basisverzekering volledig vergoed krijgt, mits u kiest voor een zorgverlener met contract.


Naturapolis vergoeding

De hoogte van de vergoeding van een naturapolis is afhankelijk van welke naturapolis u kiest. Bij een zorgverlener met contract krijgt u een volledige vergoeding. Kiest u met een naturaverzekering voor een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u een deel van de zorgkosten vergoed, vaak tussen de 60% en 80%. Daarnaast geldt het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage.

Naturapolis en gemiddeld gecontracteerd tarief

De vergoeding van de naturapolis die u krijgt bij zorgverleners zonder contract is op basis van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Dit is het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling. Er geldem ook maximale vergoedingen bij zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding van uw naturapolis.


nienke expert zorgverzekeringen

advies van onze expert Advies van onze expert

"Gaat u (bijna) altijd naar gecontracteerde zorgverlener? Dan past een naturapolis goed bij u. U krijgt dan namelijk uw zorgkosten 100% vergoed én profiteert van een lagere zorgpremie."

Nienke Wuits - Expert in zorgverzekeringen


Naturapolis kiezen

U kunt bij ons kiezen uit verschillende naturapolissen: Bewuste Keuze, Basis Keuze en Ruime Keuze. Onze naturapolis Bewuste Keuze wordt ook wel een 'budgetpolis' of 'selectieve naturapolis' genoemd, omdat dit de goedkoopste naturaverzekering uit ons aanbod is. Bekijk onze naturaverzekeringen hieronder:


UnitedConsumers door VGZ collectief


Bewuste Keuze
Selectieve naturapolis
€ 127,45 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken
   
 • Keuze uit 3 aanvullende verzekeringen

 

Kies Bewuste Keuze


Meer over deze naturaverzekering

 
Meest gekozen
Meest gekozen


UnitedConsumers door VGZ collectief


Basis Keuze
Naturapolis
€ 132,95 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
   
 • Keuze uit 6 aanvullende verzekeringen

 

Kies Basis Keuze


Meer over deze naturaverzekering

 


UnitedConsumers door VGZ collectief


Ruime Keuze
Naturapolis
€ 141,95 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
   
 • Keuze uit 6 aanvullende verzekeringen 

 

Kies Ruime Keuze


Meer over deze naturaverzekering


Naturapolis of combinatiepolis?

Het verschil tussen beide zit hem in de keuzevrijheid in zorgverleners en de vergoeding die u krijgt. Dit zijn de verschillen tussen een combinatiepolis en een naturapolis:

Naturapolis Combinatiepolis
Voldoende tot ruime keuze in zorgverleners Uitgebreide keuze in zorgverleners
100% vergoeding bij zorgverleners met contract 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
60% tot 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
Uitzondering: 90% vergoeding bij zorgverleners zonder contract voor GGZ en verpleging & verzorging

Veelgestelde vragen over de naturapolis

Een naturaverzekering is een synoniem voor een naturapolis. Dit betekent dat een naturaverzekering inderdaad hetzelfde is als een naturapolis.

Naturapolis kiezen

De naturapolis is de meest gekozen basisverzekering en dat is niet voor niets. U heeft met de naturapolis basisverzekering een ruime keuze in zorgverleners met contract en dat tegen een scherpe premie. Kiest voor een zorgverlener zonder contract? Dan betaalt u een deel van de zorgkosten zelf.

Wilt u naar een specifieke zorgverlener en heeft deze geen contract? Dan is een combinatiepolis een betere keuze voor u. Met de combinatiepolis basisverzekering krijgt u namelijk 100% van de basiszorg vergoed (op basis van het marktconform tarief) bij zorgverleners met contract en zorgverleners zonder contract. Behalve als de zorg geestelijke gezondheidszorg en verpleging of verzorging betreft. In dat geval krijgt u maximaal 90% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Ja, dat kan zeker! Een naturapolis is een basisverzekering en iedere basisverzekering kunt u uitbreiden met een aanvullende verzekering. Bijvoorbeeld als u fysiobehandelingen nodig heeft.

U kunt er daarnaast ook voor kiezen om uw naturapolis uit te breiden met een tandartsverzekering. Zo krijgt u bijvoorbeeld uw periodieke controle en andere tandartskosten vergoed.

Bekijk het aanbod

Bekijk alle veelgestelde vragen


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!