Contact
Mijn UnitedConsumers

Combinatiepolis UC Eigen Keuze

Met de combinatiepolis UC Eigen Keuze mag u zelf bepalen naar welke zorgverlener u gaat en bent u verzekerd voor alle zorg uit het basispakket. 

Wij bieden onze basisverzekeringen aan tegen een scherpe premie. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

€ 153,65 per maand

basisverzekering


premie
Zeer scherpe premie
ziekenhuis
Vergoeding voor de belangrijkste zorg

Zorgeloos verzekerd

Met de basisverzekering UC Eigen Keuze bent u verzekerd voor alle zorgsoorten uit het basispakket:

> Alle vergoedingen

UC door VGZ

UC Eigen Keuze

Combinatiepolis
€ 153,65 per maand


Kies dit pakket


Zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


 

Vergoedingen basisverzekering

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basisverzekering. Met de combinatiepolis UC Eigen Keuze als basisverzekering bent u verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

> Bekijk alle vergoedingen


Combinatiepolis en zorgverleners

Met de combinatiepolis UC Eigen Keuze krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners met contract. Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 100% vergoed van het marktconform tarief. Bij geestelijke gezondheidszorg of verpleging en verzorging krijgt u maximaal 90% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Houd daarnaast rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage.

Marktconform tarief

Het marktconform tarief is het tarief dat in de Nederlandse marktomstandigheden redelijk is voor een bepaalde behandeling. Geldt er geen wettelijk tarief voor de behandeling die u nodig heeft? Dan wordt maximaal het marktconform tarief vergoed. 

De zorgverzekeraar bepaalt het marktconform tarief door te kijken naar welke bedragen zorgverleners in rekening brengen voor dezelfde behandeling. Zijn de kosten van de behandeling bij de zorgverlener zonder contract hoger dan het marktconform tarief? Dan dient u het verschil zelf te betalen. Bent u het niet eens met de hoogte van het marktconform tarief? Dan kunt u een verzoek tot herbeoordeling indienen.

Gemiddeld gecontracteerd tarief

Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling, wordt het gemiddeld gecontracteerd tarief genoemd. Voor elke behandeling is er tussen de zorgverzekeraar en gecontracteerde zorgverlener een tarief afgesproken.

Heeft u een bepaalde behandeling nodig? Dan mag uw zorgverlener het afgesproken gecontracteerde tarief rekenen. Dit tarief kan per zorgverlener verschillen. Het kan dus zo zijn dat een behandeling bij de ene zorgverlener duurder is dan bij een andere zorgverlener. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen bij zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding.


Zorgverleners in de buurt

Wij vinden dat zorg voor iedereen binnen handbereik moet zijn. Met onze zorgverzekeringen weet u zeker dat er altijd een gecontracteerde zorgverlener bij u in de buurt is. Bekijk alle zorgverleners met contract in de UC ZorgZoeker. 


Zorgkosten declareren

In de UC Zorg app kunt u eenvoudig uw zorgkosten declareren, uw eigen risico inzien en heeft u uw zorgpas (EHIC) altijd bij de hand. Bovendien logt u gemakkelijk in met uw pincode of vingerafdruk. Wel zo veilig!


Basisverzekering en eigen risico

Het eigen risico is verplicht voor iedere verzekerde van 18 jaar of ouder en bedraagt € 385,-. Dat betekent dat u de eerste € 385,- aan kosten voor sommige basiszorg zelf betaalt. Het is mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal € 885,-. In ruil voor een hoger eigen risico krijgt u extra korting op uw zorgverzekering. Bij het (maximaal) verhogen van het eigen risico betaalt u de eerste € 885,- voor sommige zorgsoorten zelf.


UC Eigen Keuze afsluiten

De combinatiepolis UC Eigen Keuze is een uitstekende basisverzekering voor iedereen die graag een uitgebreide keuzevrijheid in zorgverleners heeft. Bovendien heeft deze basisverzekering een aantrekkelijke premie. 

UC Eigen Keuze van UnitedConsumers
 

  • Een voordelige basisverzekering.
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,1.
  • Uitgebreide keuze in zorgverleners met contract.
  • Gratis FitterUp app en hulp bij het krijgen en behouden van een gezonde levensstijl.
 

voordelen unitedconsumers


Aanvullende zorgverzekeringvoor extra zekerheid

Met een basisverzekering bent u verzekerd voor de belangrijkste basiszorg, zoals: het ziekenhuis, de huisarts en de meeste medicijnen. Heeft u extra zorg nodig? Dan kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

aanvullende verzekering

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

> Bekijk aanvullende verzekeringen

 

tandartsverzekering

Tandartsverzekering

Een tandartsverzekering is een interessante uitbreiding van uw zorgverzekering als u verwacht dat u extra tandzorg nodig heeft. Vanuit de tandartsverzekering worden vergoedingen geboden voor bijvoorbeeld periodieke controles en de mondhygiëniste.

> Bekijk tandartsverzekeringen


Basisverzekering vergelijken

Jaarlijks uw basisverzekering vergelijken is een goed idee. Hoeft u geen uitgebreide keuze in zorgverleners? Dan kunt u beter kiezen voor een naturapolis. Welke basisverzekering bij u past, is uiteraard een persoonlijke keuze. Wij bieden drie naturapolissen aan, namelijk: UC Bewuste Keuze, UC Basis Keuze en UC Ruime Keuze.

De 'budget' naturapolis UC Bewuste Keuze heeft u voldoende keuze in zorgverleners, maar krijgt u slechts 60% vergoed bij zorgverleners zonder contract. De naturapolis UC Bewuste Keuze is wel de goedkoopste basisverzekering in ons aanbod. Bij de naturapolis UC Basis Keuze heeft u een ruime keuze in zorgverleners met contract en krijgt u 70% vergoed bij zorgverleners zonder contract. Met de naturaverzekering UC Ruime Keuze heeft u ook een ruime keuze in zorgverleners en krijgt u bij zorgverleners zonder contract maximaal 80% vergoeding.


UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


Veelgestelde vragen over UC Eigen Keuze

De basisverzekering is de verplichte zorgverzekering in Nederland. Heeft u een basis zorgverzekering? Dan heeft u minstens recht op alle dekkingen uit het basispakket. Dit pakket wordt jaarlijks door de overheid samengesteld en kan dus ook jaarlijks veranderen.

De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde. Een basisverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering.

Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch en kosteloos meeverzekerd met een ouder of voogd. Zij kunnen daarbij ook gebruikmaken van de vergoeding die eventueel via een aanvullende verzekering geregeld wordt. Na hun 18e verjaardag hebben ook zij een eigen basisverzekering nodig.

Een combinatiepolis is een combinatie van een naturapolis en een restitutiepolis. Dat betekent dat een deel van de zorg (bij een zorgverlener zonder contract) vergoed wordt op restitutiebasis en een deel van de zorg (bij een zorgverlener zonder contract) op naturabasis. Zo kunt u in de meeste gevallen een zorgverlener naar eigen keuze kiezen!

Combinatiepolis kiezen

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basisverzekering. Met een basisverzekering bent u verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

Bekijk alle vergoedingen

Met deze basisverzekering krijgt u zorg bij zorgverleners met contract volledig vergoed (100%). Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 100% vergoed van het marktconform tarief. Als de zorg geestelijke gezondheidszorg en verpleging of verzorging betreft, krijgt u maximaal 90% vergoeding van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Dit is het tarief dat redelijk is voor bepaalde zorg in Nederland. Wilt u weten wat het marktconform tarief is voor een bepaalde behandeling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Zijn uw zorgkosten hoger dan het marktconform tarief? Dan dient u het verschil zelf te betalen. Houd daarnaast rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding.

> Meer over het marktconform tarief

UC Eigen Keuze

Combinatiepolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding tot vergoeding 

vergoeding afhankelijk van zorgsoort vraagteken

 

UC Eigen Keuze afsluiten

Heel simpel! Sluit u UC Eigen Keuze af via UnitedConsumers? Dan kiest u voor een goedkope combinatiepolis. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

UC Eigen Keuze afsluiten

U bent via UnitedConsumers bij VGZ verzekerd. Om het u makkelijk te maken, hebben wij alle vergelijkbare basisverzekeringen van VGZ voor u op een rij gezet.

Goed om te weten: in het overzicht van de vergelijkbare polissen staat onze korting niet vermeld.

> Nagenoeg gelijke polissen

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 3-2-2023 |

nienke expert 3


Meer informatie


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!