Contact
Mijn UnitedConsumers

Naturapolis UC Ruime Keuze

Met de naturapolis basisverzekering UC Ruime Keuze heeft u een ruime keuze in zorgverleners en bent u verzekerd voor alle zorg uit het basispakket. 

Wij bieden de UC Ruime Keuze aan tegen een scherpe premie. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

€ 141,95 per maand

basisverzekering


premie
Zeer scherpe premie
ziekenhuis
Vergoeding voor de belangrijkste zorg

Zorgeloos verzekerd

Met de basisverzekering UC Ruime Keuze bent u verzekerd voor alle zorgsoorten uit het basispakket:

> Alle vergoedingen

UC door VGZ

UC Ruime Keuze

Naturapolis
€  141,95 per maand


Kies dit pakket


Zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


 

Vergoedingen basisverzekering

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basisverzekering. Met de naturapolis UC Ruime Keuze als basisverzekering bent u verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

> Bekijk alle vergoedingen


Naturapolis en zorgverleners

Met de naturapolis UC Ruime Keuze krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners met contract. Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 80% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Houd daarnaast rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage.

Gemiddeld gecontracteerd tarief

Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling, wordt het gemiddeld gecontracteerd tarief genoemd. Voor elke behandeling is er tussen de zorgverzekeraar en gecontracteerde zorgverlener een tarief afgesproken.

Heeft u een bepaalde behandeling nodig? Dan mag uw zorgverlener het afgesproken gecontracteerde tarief rekenen. Dit tarief kan per zorgverlener verschillen. Het kan dus zo zijn dat een behandeling bij de ene zorgverlener duurder is dan bij een andere zorgverlener. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen bij zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding.


Zorgverleners in de buurt

Wij vinden dat zorg voor iedereen binnen handbereik moet zijn. Met onze zorgverzekeringen weet u zeker dat er altijd een gecontracteerde zorgverlener bij u in de buurt is. Bekijk alle zorgverleners met contract in de UC ZorgZoeker. 


Zorgkosten declareren

In de UC Zorg app kunt u eenvoudig uw zorgkosten declareren, uw eigen risico inzien en heeft u uw zorgpas (EHIC) altijd bij de hand. Bovendien logt u gemakkelijk in met uw pincode of vingerafdruk. Wel zo veilig!


Basisverzekering en eigen risico

Het eigen risico is verplicht voor iedere verzekerde van 18 jaar of ouder en bedraagt € 385,-. Dat betekent dat u de eerste € 385,- aan kosten voor sommige basiszorg zelf betaalt. Het is mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal € 885,-. In ruil voor een hoger eigen risico krijgt u extra korting op uw zorgverzekering. Bij het (maximaal) verhogen van het eigen risico betaalt u de eerste € 885,- voor sommige zorgsoorten zelf.


UC Ruime Keuze afsluiten

De naturapolis UC Ruime Keuze is een uitstekende basisverzekering voor iedereen die graag een ruime keuzevrijheid in zorgverleners heeft. Bovendien heeft deze basisverzekering een aantrekkelijke premie. 

UC Ruime Keuze van UnitedConsumers
 

  • Een voordelige basisverzekering.
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,1.
  • Ruime keuze in zorgverleners met contract.
  • Gratis FitterUp app en hulp bij het krijgen en behouden van een gezonde levensstijl.
 

voordelen unitedconsumers

UC Ruime Keuze kiezen


Aanvullende zorgverzekeringvoor extra zekerheid

Met een basisverzekering bent u verzekerd voor de belangrijkste basiszorg, zoals: het ziekenhuis, de huisarts en de meeste medicijnen. Heeft u extra zorg nodig? Dan kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

aanvullende verzekering

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

> Bekijk aanvullende verzekeringen

 

tandartsverzekering

Tandartsverzekering

Een tandartsverzekering is een interessante uitbreiding van uw zorgverzekering als u verwacht dat u extra tandzorg nodig heeft. Vanuit de tandartsverzekering worden vergoedingen geboden voor bijvoorbeeld periodieke controles en de mondhygiëniste.

> Bekijk tandartsverzekeringen


Basisverzekering vergelijken

Jaarlijks uw basisverzekering vergelijken is een goed idee. Wilt u een goedkopere naturapolis (budgetpolis) met voldoende keuzevrijheid? Dan is de basisverzekering UC Bewuste Keuze een goede optie. Bij deze basisverzekering krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners met contract en 60% bij zorgverleners zonder contract. Of kies voor de UC Basis Keuze. Bij deze basisverzekering heeft u meer keuze in zorgverleners en krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners met contract en 70% bij zorgverleners zonder contract.

Kiest u liever zelf naar welke zorgverlener u gaat? Dan past de combinatiepolispolis UC Eigen Keuze wellicht beter bij uw zorgwensen. Met deze basisverzekering krijgt u tot 100% vergoed bij zorgverleners zonder contract. Indien het geestelijke gezondheidszorg of verpleging en verzorging betreft krijgt u 90% vergoed bij zorgverleners zonder contract.


UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


Veelgestelde vragen over UC Ruime Keuze

De basisverzekering is de verplichte zorgverzekering in Nederland. Heeft u een basis zorgverzekering? Dan heeft u minstens recht op alle dekkingen uit het basispakket. Dit pakket wordt jaarlijks door de overheid samengesteld en kan dus ook jaarlijks veranderen.

De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde. Een basisverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering.

Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch en kosteloos meeverzekerd met een ouder of voogd. Zij kunnen daarbij ook gebruikmaken van de vergoeding die eventueel via een aanvullende verzekering geregeld wordt. Na hun 18e verjaardag hebben ook zij een eigen basisverzekering nodig.

De naturapolis, of naturaverzekering, verzekert u van zorg in natura. Dit is dan ook de letterlijke betekenis van 'naturapolis'. Met een naturaverzekering heeft u een ruime keuze in zorgverleners. Dit betekent dat u uit verschillende zorgverleners met contract kunt kiezen voor een volledige vergoeding. Kiest u toch voor een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u slechts een deel van de zorgkosten vergoed. De naturapolis is een basisverzekering en dat betekent dat u met deze polis verzekerd bent voor alle zorg uit het basispakket.

Naturapolis kiezen

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basisverzekering. Met een basisverzekering bent u verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

Bekijk alle vergoedingen

Met deze basisverzekering krijgt u zorg bij zorgverleners met contract volledig vergoed (100%). Daarnaast hoeft u geen zorgkosten voor te schieten. Wel zo fijn.

Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 80% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Houd wel rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen voor zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding.

> Meer over het gemiddeld gecontracteerd tarief

UC Ruime Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief

 

UC Ruime Keuze afsluiten

Heel simpel! Sluit u UC Ruime Keuze af via UnitedConsumers? Dan kiest u voor een goedkope naturapolis. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

UC Ruime Keuze afsluiten

U bent via UnitedConsumers bij VGZ verzekerd. Om het u makkelijk te maken, hebben wij alle vergelijkbare basisverzekeringen van VGZ voor u op een rij gezet.

Goed om te weten: in het overzicht van de vergelijkbare polissen staat onze korting niet vermeld.

> Nagenoeg gelijke polissen

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 3-2-2023 |

nienke expert 3


Meer informatie


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!