Budget-verzekering: wat u moet weten

Een aantal verzekeraars hebben een zogenaamde budget-verzekering in het leven geroepen. Dit is een goedkope zorgverzekering met een lage premie. met extra voorwaarden en uitzonderingen. We leggen u graag uit hoe dat werkt.

Alle basisverzekeringen zijn toch gelijk?

De inhoud van de basisverzekering wordt bepaald door de overheid en is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Een verzekeraar mag echter wel voorwaarden stellen aan waar u als verzekerde naartoe mag als u zorg nodig heeft. Zo kan een verzekeraar bepalen dat u niet naar ieder ziekenhuis mag of alleen via een internet-apotheek uw medicijnen mag bestellen. Doet u dat wel, dan betaalt u een extra eigen bijdrage.

Heeft UnitedConsumers ook een budget-verzekering?

VGZ kent twee verschillende polissen voor de basisverzekering. Vanaf 2018 biedt VGZ geen budgetpolis meer aan omdat de verschillen tussen de polissen te klein waren geworden. U kunt vanaf 2018 kiezen tussen twee verschillende polissen. De VGZ Ruime Keuze en de VGZ Eigen Keuze.

Bewuzt

Liever toch een budgetpolis? Dan bent u met de Bewuzt zorgverzekering voordelig en toch goed verzekerd. Met aparte pakketten voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, zorg in het buitenland en tandarts bent u voldoende en toch goedkoop verzekerd.

Lees ook

Hoe werkt de UnitedConsumers zorgverzekering?
Hoe hoog is de premie in 2019?
Hoe kan ik overstappen?
Wat is een naturapolis?