Budgetpolis

De budgetpolis is de goedkoopste vorm basisverzekering die u kunt kiezen. In Nederland is een zorgverzekering voor alle volwassenen vanaf 18 jaar verplicht. Omdat de een meer zorg nodig heeft dan een ander, zijn er verschillende typen basisverzekeringen. De budgetpolis is hiervan het goedkoopste type.

Voor wie weinig zorg verbruikt is deze budget zorgverzekering in het leven geroepen. Dit is een goedkope zorgverzekering waarbij u een beperkte keuze heeft in zorgaanbieders. Wij leggen u graag uit hoe een budgetpolis werkt.

Wat is een budgetpolis?

Een budget zorgverzekering valt al snel op in een bos van zorgverzekeringen. Het is namelijk meestal de goedkoopste zorgverzekering die aangeboden wordt. Zorgverzekeraars kopen vooraf zorg in voor het aankomende jaar. Dit gebeurt bij alle typen basisverzekeringen. Bij de budgetpolis wordt bij een beperkt aantal zorgverleners zorg ingekocht. U kunt dus niet zomaar overal terecht voor 100% vergoeding. 

Bewuzt

Bewuzt basisverzekering

Budgetpolis

vink Gecontracteerde zorgverlener: 100% vergoed
vink Niet gecontracteerde zorgverlener: 75% vergoed van het marktconform tarief

€ 107,95 p/mnd

 

Budgetpolis & gecontracteerde zorg

Met een budget zorgverzekering kunt u dus niet bij elke zorgverlener naar keuze terecht voor een volledige vergoeding. Uiteraard mag u wel zelf beslissen naar welke zorgverlener u gaat. Bij een budgetpolis is het zo dat u bij ongecontracteerde zorg slechts 75% vergoed krijgt. Wilt u 100% vergoeding, dan moet u naar een gecontracteerde zorgaanbieder gaan.

Budgetpolis: De online zorgverzekering

Daarnaast is een budgetpolis vaak een online zorgverzekering. U kunt alles zelf online regelen. Declaraties kunt u via uw mobiele telefoon indienen en bij sommige verzekeraars kunt u vragen zelfs via WhatsApp stellen. Heeft u weinig zorg nodig of is uw zorgverlener gecontracteerd en vindt u het fijn om alles online te regelen? Dan is de budgetpolis een goede keuze voor u.

Waarom een budgetpolis?

Of een budgetpolis een goede zorgverzekering is voor u, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Daarnaast is het belangrijk om te checken of de zorgaanbieders van uw keuze of bij u in de buurt, gecontracteerd zijn. Zijn deze gecontracteerd en heeft u weinig zorg nodig? Dan kunt u al genoeg hebben aan een budget zorgverzekering. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste zorgverzekering.

Budgetpolis afsluiten

Waar moet ik op letten bij een budgetpolis?

Het grootste voordeel van een budgetverzekering is de prijs. U betaalt vergeleken met een naturapolis of restitutiepolis een lage maandelijkse premie. De beperkte keuzevrijheid kan echter een nadeel van een budgetpolis zijn. Let dus op dat u niet voor onvoorziene kosten komt te staan doordat uw zorgverlener niet gecontracteerd is en u dus een deel zelf moet betalen. Zoek daarnaast uit of de zorgverzekeraar goede service biedt. Mocht u voor problemen komen te staan, kan het u stress en geld schelen wanneer u kwalitatieve service krijgt. Goed opletten dus.

De Bewuzt budgetpolis

Bij UnitedConsumers bieden wij ook de Bewuzt budgetpolis aan. Bewuzt is een label van VGZ en biedt alleen een budgetpolis aan. Zo bent u goed verzekerd tegen een voordelige premie. Wilt u ook graag extra verzekerd zijn? Dan heeft u de keuze uit een aantal aparte pakketten voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, zorg in het buitenland en de tandarts.

Bewuzt budgetpolis afsluiten