Contact
Mijn UnitedConsumers

111 formulier

Niet alle landen in Europa zijn lid van de Europese Economische Ruimte. Dit betekent dat u de EHIC pas in sommige landen niet kunt gebruiken. Hiervoor in de plaats heeft u een 111 formulier nodig. Een 111 formulier is nodig in de volgende landen:

  • Bosnië-Herzegovina
  • Macedonië
  • Montenegro
  • Tunesië
  • Turkije
  • Servië

111 formulier voor vertrek aanvragen

Gaat u naar een van de landen die hierboven genoemd worden? En is dat het land waar u vandaan komt? Dan vraagt u voordat u vertrekt het 111 formulier bij VGZ aan. Bel daarvoor naar 0900-8490 (gebruikelijke belkosten). U kunt het 111 formulier gebruiken voor spoedeisende zorg als u korter dan een jaar in dit land verblijft.


111 formulier aanvragen op het moment dat het nodig is

Bent u niet geboren in het land waar u naartoe gaat? Dan vraagt u het 111 formulier telefonisch aan op het moment dat u zorg nodig heeft. Dit doet u via de VGZ Alarmcentrale: +31 40 297 55 50 (bereikbaar 24 uur per dag, 7 dagen in de week). VGZ regelt uw 111 formulier. Ook vertellen zij u welk ziekenhuis of kliniek het formulier accepteert. En waar u dus terechtkunt. VGZ verstuurt het formulier gratis en rechtstreeks naar uw zorgverlener. Heeft u al zorgkosten gemaakt voordat u het 111-formulier heeft aangevraagd? Bel dan ook zo snel mogelijk de VGZ Alarmcentrale. Zij helpen u graag verder.


Medische zorg in het buitenland

Het kan altijd gebeuren dat u naar het ziekenhuis moet tijdens uw vakantie. Bekijk daarom voordat u gaat de vergoedingen voor zorg in het buitenland. Zo voorkomt u financiële verrassingen achteraf.

Bekijk vergoedingen

Terug naar boven