Contact
Mijn UnitedConsumers

111 formulier

Niet alle landen in Europa zijn lid van de Europese Economische Ruimte. Dit betekent dat u de EHIC pas in sommige landen niet kunt gebruiken. Hiervoor in de plaats heeft u een 111 formulier nodig. Een 111 formulier is nodig in de volgende landen:

  • Bosnië-Herzegovina.
  • Montenegro.
  • Tunesië.
  • Turkije.
  • Servië.

111 formulier voor vertrek aanvragen

Gaat u naar een van de landen die hierboven genoemd worden? En is dat het land waar u vandaan komt? Dan vraagt u voordat u vertrekt het 111 formulier bij VGZ aan. Bel daarvoor naar 0900-8490 (gebruikelijke belkosten). U kunt het 111 formulier gebruiken voor spoedeisende zorg als u korter dan een jaar in dit land verblijft.


111 formulier aanvragen op het moment dat het nodig is

Bent u niet geboren in het land waar u naartoe gaat? Dan vraagt u het 111 formulier telefonisch aan op het moment dat u zorg nodig heeft. Dit doet u via de VGZ Alarmcentrale: +31 40 297 55 50 (bereikbaar 24 uur per dag, 7 dagen in de week). VGZ regelt uw 111 formulier. Ook vertellen zij u welk ziekenhuis of kliniek het formulier accepteert. En waar u dus terechtkunt. VGZ verstuurt het formulier gratis en rechtstreeks naar uw zorgverlener. Heeft u al zorgkosten gemaakt voordat u het 111-formulier heeft aangevraagd? Bel dan ook zo snel mogelijk de VGZ Alarmcentrale. Zij helpen u graag verder.


Medische zorg in het buitenland

Het kan altijd gebeuren dat u naar het ziekenhuis moet tijdens uw vakantie. Bekijk daarom voordat u gaat de vergoedingen voor zorg in het buitenland. Zo voorkomt u financiële verrassingen achteraf.

Bekijk vergoedingen


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie over het 111 formulier is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 6-1-2023 |

nienke expert 3