TopImage

Beste zorgverzekeringvoor de laagste prijs!

De Basisverzekering van Zorgverzekeraar VGZ

Een zorgverzekering is verplicht voor alle Nederlanders. De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en eventueel aanvullende verzekeringen. De samenstelling van de basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar gelijk. U bent vrij om te kiezen bij welke zorgverzekeraar u deze verzekering wilt afsluiten. Een zorgverzekeraar kan u niet weigeren voor de basisverzekering, ongeacht uw leeftijd of gezondheidssituatie.

Korting op uw basisverzekering van VGZ

In 2017 krijgt u bij het UnitedConsumers ZorgCollectief korting op uw VGZ basisverzekering. Omdat wij voor duizenden verzekerden tegelijk een zorgverzekering afsluiten, profiteert u van korting op uw maandelijkse premie. U kunt eenvoudig online uw zorgverzekering afsluiten. Wij regelen de rest voor u. Geen gedoe wel de korting.

Keuze uit 3 VGZ Basisverzekeringen

U kunt kiezen uit 3 verschillende VGZ basisverzekeringen. Het verschil tussen de 3 verzekeringen zit met name in de keuzevrijheid die u heeft tussen zorgverleners en in de vergoeding die u krijgt wanneer u naar niet-aangesloten zorgverleners gaat. Welke VGZ basisverzekering u ook kiest, u krijgt altijd korting via het UnitedConsumers ZorgCollectief waarmee u meer overhoudt om er bijvoorbeeld eens lekker op uit te gaan.

VGZ Goede Keuze - € 99,70 per maand

Als u zorg nodig heeft, dan wilt u natuurlijk goed geholpen worden. Met VGZ Goede Keuze kiest u bewust voor goede zorg voor de laagste premie. U heeft een beperkte keuze uit gecontracteerde zorgaanbieders. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? In dat geval ontvangt u een lagere vergoeding. De kans is groot dat u in dat geval zelf een gedeelte van de kosten moet betalen.

U krijgt op deze basisverzekering 5% korting via UnitedConsumers.

VGZ Ruime Keuze - € 101,65 per maand

Zeker zijn van goede zorg én een zeer ruime keuze uit gecontracteerde zorgaanbieders? Dan zit u goed met de meest gekozen basisverzekering van VGZ, de Ruime Keuze. Er is altijd wel een zorgaanbieder bij u in de buurt. U kunt altijd naar uw eigen huisarts en ook voor spoedeisende hulp kunt u overal terecht.

Via UnitedConsumers krijgt u 10% korting op de premie van de VGZ Ruime Keuze. Hiermee bespaart u € 135,60 per jaar.

VGZ Eigen Keuze - € 107,05 per maand

Met VGZ Eigen Keuze kunt u kiezen uit alle zorgaanbieders. Hiervoor betaalt u wel meer premie. Bij de zorgaanbieders waarmee VGZ een contract heeft, bent u verzekerd van goede zorg. Kiest u voor een andere zorgaanbieder, dan kan VGZ goede zorg niet garanderen. U ontvangt dan een vergoeding tot maximaal het marktconform tarief. Via UnitedConsumers krijgt u 10% korting op de premie van de VGZ Eigen Keuze. Hiermee bespaart € 142,80 per jaar.

Hoeveel ga ik betalen?

U heeft al een VGZ Basisverzekering vanaf € 99,70 per maand, inclusief korting via het UnitedConsumers ZorgCollectief. Hiermee heeft u één van de scherpste premies van Nederland. Voor de meest gekozen basisverzekering, de VGZ Ruime Keuze, betaalt u dankzij de 10% korting slechts € 101,65 per maand. Uw besparing is per volwassene maar liefst € 135,60 per jaar!

Kan ik van zorgverzekeraar veranderen?

U kunt elk jaar van zorgverzekeraar veranderen. Als u voor 31 december een zorgverzekering afsluit via het UnitedConsumers ZorgCollectief, dan zorgen wij dat uw oude verzekering wordt opgezegd. Natuurlijk geheel kosteloos.

Uw polis

Er bestaan drie verschillende soorten polissen: de restitutiepolis, de selectiefpolis (budget) en de naturapolis. Via het UnitedConsumers ZorgCollectief kunt u kiezen welke verzekering het beste bij u past.

Wat is een restitutiepolis?

Bij een restitutiepolis bepaalt u zelf welke zorgaanbieder het beste bij u past. U kunt hiervoor advies inwinnen bij uw zorgverzekeraar. De zorgnota's worden vaak direct aan u gestuurd. U schiet dus zelf de rekening voor en declareert deze bij uw zorgverzekeraar. Qua premie is een restitutiepolis duurder dan een naturapolis.

Wat is een Naturapolis?

Uw zorgverzekeraar sluit contracten af met zorgaanbieders (ziekenhuizen, huisartsen en apotheken). Als u gebruik maakt van zorg, stuurt de zorgaanbieder de nota direct door naar uw zorgverzekeraar. U hoeft met een naturapolis dus geen geld voor te schieten. De meeste Nederlanders hebben een natura zorgverzekering.

Wat is een selectiefpolis?

Een selectiefpolis, ook wel budgetpolis genoemd, is een naturaverzekering, maar dan met minder keuze uit gecontracteerde zorg. Daarnaast is er vaak ook een lagere vergoeding wanneer u naar een zorgaanbieder gaat waar uw zorgverzekeraar geen contract heeft. Hiervoor in de plaats betaalt u een lagere premie. Wanneer u voor deze variant kiest, is het belangrijk dat u weet wat u moet doen bij bepaalde zorgkosten. Zo voorkomt u hoge kosten achteraf.

Bespaar € 135,60 per persoon

Bereken snel uw premie en korting op het UnitedConsumers ZorgCollectief.

Wat is het verschil tussen de VGZ Ruime Keuze en de VGZ Goede Keuze?

De VGZ Ruime Keuze is de vertrouwde naturapolis van VGZ, waarbij u het voordeel heeft dat u geen nota's hoeft voor te schieten. Daarnaast heeft u een zeer ruime keuze uit gecontracteerde zorgaanbieders waar u naar toe kunt gaan. Er is altijd wel een zorgaanbieder bij u in de buurt. Wilt u toch naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan vergoedt VGZ 80% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. U ontvangt van UnitedConsumers 10% collectiviteitskorting op de VGZ Ruime Keuze.

Met de VGZ Goede Keuze heeft u minder keuze uit gecontracteerde zorgverleners bij planbare zorg. Maakt u toch gebruik van een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? In dat geval vergoedt VGZ 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. UnitedConsumers biedt u 5% korting op de premie van deze verzekering. U bent voor slechts € 99,70 verzekerd van uitstekende zorg.

Eigen risico 2017

In 2008 heeft de overheid besloten dat iedere verzekerde van 18 jaar of ouder een verplicht eigen risico heeft. Voor 2017 is dit eigen risico gelijk gebleven op € 385,- per jaar. Dit houdt in dat u de eerste € 385,- aan medische kosten zelf betaalt. Als u geen zorgkosten heeft, betaalt u niets. Het verplichte eigen risico geldt niet voor:

 • Huisarts
 • Kraamzorg
 • Verloskundige zorg
 • Voorkeursmedicijnen
 • Zorg uit uw aanvullende verzekering

Vrijwillig eigen risico

Naast het verplichte eigen risico heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Dit loopt in stappen van € 100,- op tot € 500,-. Als u medische kosten maakt, dan tellen de kosten eerst mee voor het verplichte eigen risico, daarna voor het eventuele vrijwillige eigen risico. U kunt dus tot € 885,- van de zorgkosten die u maakt zelf dragen. In ruil hiervoor geeft een zorgverzekeraar u een korting op uw maandelijkse premie van de basisverzekering.

Wat verandert er in de basisverzekering ten opzichte van 2016?

Ieder jaar stelt de overheid de vergoedingen voor het basispakket vast. In 2017 veranderen daardoor een aantal zaken ten opzichte van 2016. We hebben de belangrijkste wijzigingen voor u op een rijtje gezet.

Zorgtoeslag

Voor diegene die er recht op hebben, stijgt de zorgtoeslag volgend jaar met € 2,- per maand. Voor een eenpersoonshuishouden betekent dit op jaarbasis € 1018,-. Bij een meerpersoonshuishouden stijgt de toeslag naar € 1947,- per jaar.

Nieuwe vergoedingen in de basisverzekering

 • Het plaatsen van borstprothesen voor vrouwen en transvrouwen die geen borstvorming hebben.
 • Bovenooglidcorrectie bij ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming.
 • Medische noodzakelijke besnijdenis.
 • Volledige vergoeding van de eerste 37 fysiotherapiebehandelingen bij etalagebenen (fase 2).
 • Implantaten voor jongeren tot 23 jaar wanneer snij- of hoektanden niet zijn aangelegd of door een ongeval ontbreken.
 • De zorg en opvang voor patiënten die vanwege medische redenen tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

Wijzigingen in de basisverzekering

 • De eigen bijdrage voor een klikgebit op implantaten wijzigt. Voor de onderkaak wordt de eigen bijdrage 10% en voor de bovenkaak 8%. De eigen bijdrage voor een uitneembaar kunstgebit blijft 25%.
 • Voor het rebasen en repareren van een kunstgebit wordt de eigen bijdrage 10% in 2017.

Waaruit bestaat het basispakket?

Met het basispakket bent u verzekerd voor:

 • Kraamzorg
 • Hulpmiddelen
 • Geneesmiddelen
 • Ziekenhuisverblijf
 • Verpleging en verzorging thuis
 • Ziekenvervoer (ambulance en zittend vervoer)
 • Tandheelkundige zorg (tot 18 jaar, daarna alleen specialistische zorg en kunstgebit)
 • Geneeskundige zorg (huisartsen, ziekenhuizen, medische specialisten en verloskundigen)
 • Paramedische zorg (beperkt fysiotherapie/oefentherapie, logopedie, ergotherapie, dieetadvisering)

Voor een volledig overzicht van alle vergoedingen in de basisverzekering kunt u het vergoedingsoverzicht raadplegen.

Al uw voordelen

 • Bespaar 10% op uw premie
 • Betrouwbare verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Kies zelf uw huisarts
 • 14 dagen bedenktijd