UnitedConsumers
Achtergrond

Alleen deze week kunt u nog zorgtoeslag voor 2022 aanvragen

Eindhoven 29 augustus 2023

Niet iedereen die recht had op zorgtoeslag in 2022, heeft deze ook aangevraagd. Afgelopen maandag werd bekendgemaakt dat ruim 700.000 Nederlanders hier nog recht op hebben. Dat blijkt uit de cijfers van de Dienst Toeslagen. Maar, goed nieuws: u heeft nog tot en met 31 augustus 2023 de tijd om met terugwerkende kracht zorgtoeslag aan te vragen.

zorgtoeslag-laatste-week-banner

Uw inkomen over 2022 is definitief

Veel Nederlanders vragen geen zorgtoeslag aan. Vaak is dit doordat zij bang zijn om te veel gekregen toeslag terug te moeten betalen. Toch is het slim om misgelopen zorgtoeslag op dit moment aan te vragen, omdat uw inkomen over 2022 inmiddels defintief is.

Tip! Nog geen zorgtoeslag aangevraagd? U heeft nog tot en met 31 augustus 2023 de tijd om dit te doen.


Heb ik recht op zorgtoeslag?

U heeft recht op zorgtoeslag als u 18 jaar of ouder bent en minstens een basis zorgverzekering heeft. Daarnaast gelden de volgende voorwaarden voor zorgtoeslag 2022:

  • Uw vermogen is niet hoger dan € 120.020,-. Heeft u een toeslagpartner? Dan mag uw vermogen gezamenlijk niet hoger zijn dan € 151.767,-.
  • Uw inkomen mag niet hoger zijn dan € 31.998,- per jaar. Heeft u een toeslagpartner? Dan mag uw gezamenlijke inkomen niet hoger zijn dan € 40.944,- per jaar.

Goed om te weten: de inkomens- en vermogensgrens kan ieder jaar wijzigen.


Uw zorgtoeslag berekenen en aanvragen: 3 stappen

Stap 1: Maak op de website van de Belastingdienst een proefberekening op basis van uw inkomen en vermogen. De Belastingdienst geeft dan een schatting van uw eventueel te ontvangen zorgtoeslag.

Stap 2: Heeft u volgens de proefberekening recht op zorgtoeslag? Goed nieuws! U kunt de zorgtoeslag direct aanvragen onder het kopje 'Mijn Toeslagen'.

Stap 3: Check ieder jaar of uw inkomen of woonsituatie verandert. Uw zorgtoeslag loopt namelijk door in het volgende kalenderjaar. Geef veranderingen tijdig door aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u dat u zorgtoeslag moet terugbetalen.


Alle informatie over zorgtoeslag op een rij

Meer weten over zorgtoeslag? Wij hebben alle informatie eenvoudig gebundeld.


Alle nieuwsberichten
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies