Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Restitutiepolis: wat is een restitutiepolis?

De restitutieverzekering, ook wel restitutiepolis genoemd, is de meest uitgebreide basisverzekering die er is. Met een restitutiepolis bent u dus uitstekend verzekerd voor zorg uit de basisverzekering.

Restitutiepolis betekenis

De restitutiepolis, of restitutieverzekering, is een basisverzekering en betekent letterlijk 'teruggave'. En dat is precies wat er gebeurt bij een restitutiepolis.

De restitutiepolis vergoedt namelijk 100% van de basiszorg die u nodig heeft, ongeacht of uw verzekeraar wel of geen contract heeft met de betreffende zorgverlener. Wel zo fijn!

UC door VGZ

Restitutiepolis afsluiten
Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3!

stersterstersterster kwart

"Wij zijn al 50 jaar verzekerd bij VGZ. En ruim 8 jaar via UnitedConsumers."

Albert

 

sterstersterdriekwart

"Ik ben de afgelopen jaren zeer tevreden geweest dus blijf ik bij UnitedConsumers."

P. van Maurik 

 

10 stersterstersterdriekwart

"Het sparen is heel fijn! Al diverse familieleden op de hoogte gebracht van de service."

M. Ybeles Smit


 

Restitutiepolis halverwege het jaar afsluiten

Een restitutieverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Restitutiepolis afsluiten


 

Restitutiepolis vergoeding

De inhoud van de basis zorgverzekering wordt jaarlijks door de overheid samengesteld. De inhoud van het basispakket kan dus ook jaarlijks veranderen. In 2021 worden de volgende zorgkosten vergoed vanuit de basisverzekering:Restitutiepolis vergoeding declareren

Een restitutieverzekering is een zorgverzekering die zorg bij elke zorgverlener vergoedt. Bij een zorgverlener zonder contract moet u de rekening eerst zelf betalen en vervolgens kunt u de factuur declareren bij uw zorgverzekeraar. 

Neemt u zorg af bij een zorgverlener met contract? Dan wordt de factuur altijd direct betaald door uw zorgverzekering en hoeft u dus niets voor te schieten.

afbeelding

Zo werkt declareren


Restitutiepolis betekenis marktconform tarief

De restitutiepolis vergoedt de volledige zorgkosten die u maakt bij een zorgverlener zonder contract, maar wel volgens het marktconform tarief. Dit is het tarief dat in Nederland als redelijk wordt gezien voor een bepaalde behandeling. 

Deze vergoeding geldt enkel voor zorg uit de basisverzekering en niet uit aanvullende verzekeringen. Hiervoor is het wel verstandig om een gecontracteerde zorgverlener uit te kiezen.

afbeelding

Marktconform tarief


 

Restitutiepolis via UnitedConsumers

U krijgt 5% korting op de restitutiepolis UC Eigen Keuze van UnitedConsumers. U bespaart dus op uw vaste lasten met een restitutieverzekering van UnitedConsumers!

Al uw korting wordt automatisch bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed. De korting op uw restitutiepolis kunt u vervolgens uit laten betalen wanneer u dat wilt!

afbeelding

Zo werkt de korting


Restitutiepolis afsluiten

De goedkoopste restitutiepolis van Nederland vindt u bij UnitedConsumers. Voor onze restitutieverzekering UC Eigen Keuze betaalt u slechts € 125,59 per maandDe restitutiepolis van UnitedConsumers is altijd voordelig. U krijgt namelijk 5% korting op de restitutiepolis UC Eigen Keuze. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

 

De goedkoopste restitutiepolis van Nederland

UC Eigen Keuze

USP's

  • Restitutiepolis met eigen keuze in zorgverleners
  • 100% vergoed bij zorgverleners zonder contract

€ 135,59 per maand
 

Kies restitutiepolis

 
 

 

Restitutiepolis vergelijken: de goedkoopste van Nederland!

De goedkoopste restitutiepolis van Nederland vindt u bij UnitedConsumers. Zo bent u uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. De restitutieverzekering UC Eigen Keuze is de ideale basisverzekering voor iedereen die graag zelf bepaalt naar welke zorgverlener hij of zij gaat. Wel zo fijn!

Restitutieverzekering Premie per maand
1. UC Eigen Keuze € 125,59 > Kiezen
2. Ohra  € 126,75  
3. ZorgDirect € 127,68  
4. FBTO € 128,50  
5. Nationale Nederlanden € 129.44  
6. Univé € 133,42  
7. Zorg en Zekerheid € 135,00  
8. CZ € 138,50  
9. Zilveren Kruis € 139,95  

Restitutiepolis of naturapolis?

Heeft de zorgverlener van uw voorkeur een contract met de zorgverzekeraar? Dan kunt u in plaats voor de restitutiepolis ook kiezen voor de goedkopere naturapolis. Uw declaraties worden dan altijd rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd. Mocht er bij die declaratie sprake zijn van bijvoorbeeld een eigen risico, dan krijgt u hier later bericht over van uw zorgverzekeraar.

Verschil natura- en restitutiepolis


Kunnen wij u helpen?

Vindt u het kiezen van een zorgverzekering lastig en kunt u wel advies gebruiken? Dan staan onze zorgadviseurs klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze die past bij uw situatie.

service

Neem contact met ons op


Veelgestelde vragen over de restitutiepolis

Met een restitutiepolis bent u verzekerd voor zorg uit de basisverzekering. Bij een restitutiepolis maakt het niet uit naar welke zorgverlener u gaat. Of u nu kiest voor een zorgverlener met contract of een zorgverlener zonder contract; u krijgt altijd uw zorgkosten vergoed.

Als u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, krijgt u 100% van het markconforme tarief vergoed. Dit geldt enkel voor zorg uit de basisverzekering en niet uit aanvullende verzekeringen.

Een restitutiepolis vergoedt zorg van niet-gecontracteerde zorgverleners maximaal tot het marktconforme tarief. Dit betekent het tarief dat door Nederlandse marktomstandigheden als redelijk wordt beschouwd. Het marktconforme tarief wordt als volgt bepaald:

  • Het marktconforme tarief is het wettelijk vastgestelde bedrag voor een behandeling in de Wet Marktordening Gezondheidszorg (Wmg). 
  • Indien er geen wettelijk bedrag van toepassing is, maar er overal hetzelfde gecontracteerde tarief wordt gehanteerd, dan is dit het marktconforme tarief. 
  • Mocht er geen vast tarief zijn, dan is het hoogst gecontracteerde tarief het marktconformte tarief. 

Kort gezegd: bij een naturapolis gaat u naar zorgaanbieders met wie uw verzekeraar een contract heeft. Bij een restitutiepolis mag u zelf kiezen naar welke zorgaanbieder u gaat. Daarnaast verschilt de manier van declareren. Bij een restitutiepolis moet u vaak het bedrag voorschieten.

Verschil natura- en restitutiepolis

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven