Restitutiepolis

Bij het afsluiten van een goedkope zorgverzekering kunt u vaak kiezen tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Anders dan bij een naturapolis heeft u bij een restitutiepolis volledige vrijheid in het kiezen van uw zorgverlener. Dit is duurder voor verzekeraars, daarom is de premie van een restitutiepolis ook vaak hoger.

Wat is een restitutiepolis?

Bij een restitutiepolis krijgt u vergoeding van zorg. U heeft met een restitutiepolis volledige vrije keus in zorg en kunt bij elke zorgaanbieder terecht. Nadeel van de restitutiepolis is dat u soms zelf de rekening moet voorschieten. Ook is de premie van een restitutiepolis hoger dan van een naturapolis.

Welke zorgverzekering past beter bij mij? Natura of restitutie?

Heeft u een sterke voorkeur voor bijvoorbeeld een huisarts, ziekenhuis en fysiotherapeut? Dan kunt u bij VGZ nagaan of deze zorgverleners gecontracteerd zijn en dus binnen de naturapolis vallen. Is dit het geval, dan heeft u voldoende aan de naturapolis. Vallen zij buiten de contracten van de zorgverzekeraar en vindt u het belangrijk dat u bij hen terecht kunt? Dan kiest u voor een restitutiepolis. Houd er wel rekening mee dat u in dat geval meer premie betaalt.

Bieden jullie ook een restitutiepolis aan?

U kunt kiezen tussen twee verschillende polissen voor de basisverzekering: de naturapolis en de restitutiepolis. De restitutiepolis VGZ Eigen Keuze biedt u volledige vrijheid in de keuze voor een zorgaanbieder.

  • Eigen keuze uit zorgaanbieders.
  • 10% korting via UnitedConsumers.
  • Medicijnen en anticonceptie via apotheek of online.
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners.
  • 100% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners.
  • Vrije keuze huisarts en ziekenhuis bij spoedeisende hulp.

Andere veelgestelde vragen over de zorgverzekering

Alle veelgestelde vragen