Tandartsverzekering van UnitedConsumers

Een tandartsverzekering biedt u extra dekking voor tandartskosten die niet door de basisverzekering gedekt worden. Voor 2020 kunt u één van de unieke UC tandartsverzekeringen afsluiten. Wij bieden twee verschillende aanvullende tandartsverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen. Wilt u een tandartsverzekering afsluiten? Dan helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze! Wat is de beste tandartsverzekering voor u?

UC door VGZ

UC TandZeker 250 Tandartsverzekering

vink Periodieke controle: 100% vergoed
vink Tandartskosten: totale vergoeding max. € 250
kruis Orthodontie jonger dan 18 jaar: geen vergoeding voor orthodontie

€ 12,48 p/mnd

 

UC door VGZ

UC TandZeker 500 Tandartsverzekering

vink Periodieke controle: 100% vergoed
vink Tandartskosten: totale vergoeding max. € 500
vink Orthodontie jonger dan 18 jaar: 80% tot max. € 1.000 na 1 jaar wachttijd

€ 21,82 p/mnd 

Beste tandartsverzekering van UnitedConsumers

Een tandartsverzekering afsluiten is verstandig wanneer u veel extra tandzorg nodig heeft. De kosten voor tandzorg kunnen namelijk flink oplopen wanneer u hier niet voor verzekerd bent. De tandverzekeringen van UnitedConsumers door VGZ bieden een uitstekende dekking, tegen een zeer voordelige premie. Bovendien profiteert u met onze tandverzekering van de volgende voordelen:


5% korting
tandongevallenverzekering
15% korting

Aanvullende tandartsverzekering

Een tandartsverzekering biedt dekking voor tandzorg die niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen vanaf 18 jaar zijn de tandartskosten niet in de basisverzekering opgenomen. U krijgt enkel een vergoeding uit de basisverzekering in het geval van een noodzakelijke behandeling bij een ernstige aandoening. Om toch uw hoge tandartskosten vergoed te krijgen, kan een tandartsverzekering uitkomst bieden. Een voordeel van een tandartsverzekering afluiten bij UC: u krijgt er een gratis tandongevallenverzekering bij!

Basisverzekering tandarts

Kinderen tot 18 jaar krijgen vanuit de basisverzekering de tandarts vergoed voor de meest voorkomende behandelingen, zoals periodieke controles. De meest voorkomende tandartsbehandelingen worden wel vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Dit zijn behandelingen zoals:

 • (Half)jaarlijkse controles bij de tandarts.
 • Wortelkanaalbehandelingen.
 • Verwijderen van tandsteen.
 • Fluoridebehandelingen.
 • Röntgenfoto’s.
 • Vullingen.

Basisverzekering tandarts: 18 jaar een ouder

Alleen noodzakelijke tandartsbehandelingen bij ernstige aandoeningen worden voor volwassenen wel uit de basisverzekering vergoed. Hier betaalt u nog wel een eigen risico voor. Welke kosten worden dan wel vergoed uit de basisverzekering? Bij de volgende behandelingen worden uw tandartskosten wel vergoed en heeft u dus geen losse tandartsverzekering nodig:

 • Bij een ernstige ontwikkelstoornis, groeistoornis of afwijking aan uw mond of het gebit.
 • Bij ernstige problemen aan uw tanden of kaken waarbij bijzondere tandzorg is vereist.
 • Als u een uitneembaar kunstgebit nodig heeft. Hierbij betaalt u wel een eigen risico.
 • Voor bijzondere tandzorg bij preventie, zodra uw gebit niet verder achteruitgaat.
 • Ook worden de meeste kosten voor de kaakchirurg vergoed.

Tandartskosten en uw eigen risico

Hoe zit het nou precies met uw tandartskosten en het eigen risico? Voor alle tandartskosten die uit uw basisverzekering vergoed worden, betaalt u eigen risico. Standaard is het maximale eigen risico dat u betaalt € 385,-. Heeft u uw eigen risico vrijwillig verhoogd? Dan moet u wellicht meer eigen risico betalen als u tandartskosten maakt. Bij tandartskosten die vergoed worden uit een aanvullende tandartsverzekering betaalt u dus geen eigen risico. Mogelijk wel een eigen bijdrage.

Tandartsverzekering vergelijken

Als u een losse tandartsverzekering wilt afsluiten, doet u er verstandig aan om verschillende tandartsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Er zijn uitgebreide en minder uitgebreide tandverzekeringen. Zet eerst voor uzelf op een rijtje wat u belangrijk vindt, zodat u een goede vergelijking kunt maken en weet naar wat voor soort tandverzekering u op zoek bent.

Gaat u de tandartsverzekering vergelijken? Let dan op:

 • Bij wie u terecht kunt voor tandheelkundige zorg.
 • Wat wordt er wel vergoed en wat niet.
 • De hoogte van de maximale dekking.
 • Het percentage dat vergoed wordt.
 • De hoogte van de premie.
 • De acceptatiecriteria.

Gebruik onze pakketvergelijker om een goed overzicht te krijgen van onze verschillende tandartsverzekeringen. Zo kiest u de beste tandartsverzekering die past bij uw persoonlijke situatie.

Tandartsverzekering vergelijken

Beste tandartsverzekering

Krijgt u vaak een hoge tandartsrekening gepresenteerd? Dan is het wellicht interessant om een losse tandartsverzekering af te sluiten bij uw basisverzekering. Een tandartsverzekering is vaak wel een duurdere aanvullende verzekering. Daarom adviseren wij u om altijd eerst goed uit te zoeken of u een tandartsverzekering wel echt nodig heeft. Anders betaalt u mogelijk meer aan een tandverzekering dan wanneer u zelf de tandartskosten zou betalen.

Informeer bij uw tandarts naar de te verwachten kosten, zodat u dit kunt afwegen tegen de premie die u in een jaar betaalt voor een tandartsverzekering. Wanneer het jaarlijkse premiebedrag hoger is dan de te verwachten zorgkosten, is het zonde van uw geld om een tandverzekering af te sluiten. Weet u niet precies wat elke tandartsbehandeling kost? Wij hebben de kosten voor u op een rijtje gezet.

Acceptatie tandartsverzekering

Voor de tandartsverzekeringen van UnitedConsumers wordt u altijd geaccepteerd. Voor de TandZeker 500 tandverzekering geldt wel een wachttijd van 12 maanden voor de volgende behandelingen:

Pas 12 maanden na het afsluiten van de tandartsverzekering kunt u dus pas gebruikmaken van deze vergoeding. Op deze manier kunnen de kosten gedragen worden door de verzekering.

Tandartsverzekering afsluiten

Heeft u, naast periodieke controles, geen extra tandartsbehandeling nodig? Dan is het zonde om een tandartsverzekering af te sluiten. Weet u nog niet hoeveel extra tandzorg u volgend jaar nodig heeft? De tandartsverzekering TandZeker 250 geeft u een gerust gevoel. Zo heeft u altijd vergoedingen achter de hand, mocht u extra tandzorg nodig hebben. Wanneer u juist veel extra tandzorg nodig heeft, is TandZeker 500 de beste tandartsverzekering voor u.

Tandartsverzekering afsluiten

Komt u er zelf niet uit? Dan geven wij u uiteraard graag advies om erachter te komen wat de beste tandartsverzekering voor u is! Het kan natuurlijk ook dat u misschien beter af bent zonder tandartsverzekering. Neem in dat geval contact op met één van onze adviseurs.

Veelgestelde vragen over de Tandartsverzekering

Heeft u nog vragen voordat u een tandartsverzekering kunt afsluiten? Wij hebben hieronder de meestgestelde vragen over de tandartsverzekering voor u op een rijtje gezet.

Onze verschillende tandartsverzekeringen vergoeden bepaalde behandelingen tot een maximum bedrag. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de tandartsverzekering die u kiest. Heeft u de UC TandZeker 250 of de UC TandZeker 500? Kies hieronder uw verzekering en u ziet direct wat vergoed wordt door uw aanvullende tandverzekering.

Of u eigen risico betaalt, is afhankelijk van waar de vergoeding voor uw behandeling vandaan komt. Komt de vergoeding uit de basisverzekering? Dan betaalt u wel eigen risico. Komt de vergoeding uit uw aanvullende tandartsverzekering? Dan hoeft u geen eigen risico te betalen. De meeste tandartskosten worden uit uw aanvullende tandverzekering vergoed. Grote kans dus, dat u geen eigen risico hoeft te betalen. In onderstaand overzicht kunt u zien uit welke verzekering uw behandeling vergoed wordt en of u dus wel of geen eigen risico hoeft te betalen.

Soort tandzorg

Basisverzekering

Aanvullende verzekering

Tandartszorg vanaf 18 jaar kruisje
 
Gebitsprothese/klikgebit
 
kruisje
Kaakchirurgie
 
kruisje
Orthodontie kruisje
 
Tandongevallen kruisje
 

De meest voorkomende tandartsbehandelingen worden uit de basisverzekering vergoed voor jongeren onder de 18 jaar. Slechts in uitzonderlijke gevallen worden bepaalde behandelingen ook voor volwassenen vergoed.

De volgende behandelingen worden voor kinderen tot 18 jaar uit de basisverzekering vergoed:

 • (Half)jaarlijkse controles bij de tandarts.
 • Wortelkanaalbehandelingen.
 • Verwijderen van tandsteen.
 • Fluoridebehandelingen.
 • Röntgenfoto’s.
 • Vullingen.

De volgende behandelingen worden voor volwassenen uit de basisverzekering vergoed. Hier moet u nog wel eigen risico over betalen.

 • Bij een ernstige ontwikkelstoornis, groeistoornis of afwijking aan uw mond of het gebit.
 • Bij ernstige problemen aan uw tanden of kaken waarbij bijzondere tandzorg is vereist.
 • Als u een uitneembaar kunstgebit nodig heeft. Hierbij betaalt u wel een eigen risico.
 • Voor bijzondere tandzorg bij preventie, zoda uw gebit niet verder achteruit gaat.
 • Ook worden de meeste kosten voor de kaakchirurg vergoed.

Heeft u al een VGZ tandartsverzekering via UnitedConsumers?

Vanaf 2020 verandert het aanbod van UnitedConsumers. Heeft u een tandartsverzekering van VGZ via UnitedConsumers? >In Mijn UnitedConsumers staat uw nieuwe polis voor 2020 klaar en kunt u uw huidige aanvullende verzekering wijzigen. U stelt uw nieuwe aanvullende verzekering gemakkelijk en snel samen in Mijn UnitedConsumers.