Tandartsverzekering van UnitedConsumers

Een tandartsverzekering biedt dekking voor tandzorg die niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen vanaf 18 jaar zijn tandartskosten niet in de basisverzekering opgenomen. U krijgt enkel een vergoeding uit de basisverzekering in het geval van een noodzakelijke behandeling bij een ernstige aandoening. Hierbij geldt wel het eigen risico. Voor kinderen tot 18 jaar worden de meest voorkomende behandelingen, zoals periodieke controles, wel vergoed. 

Tandartsverzekering afsluiten

De nieuwe aanvullende verzekeringen van UnitedConsumers

Per 2020 start UnitedConsumers met een unieke lijn aanvullende verzekeringen, waarbij rekening is gehouden met uw zorgwensen. Daarbij heeft u de keuze uit de volgende tandartsverzekeringen: TandZeker 250 en TandZeker 500. Heeft u ook interesse in een aanvullende verzekering? Dan heeft u de keuze uit de volgende pakketten: ZorgZeker 1ZorgZeker 2 of ZorgZeker 3. Met de nieuwe aanvullende verzekeringen van UnitedConsumers profiteert u van verschillende voordelen:


UC door VGZ

vink Gratis tandongevallenverzekering.

vink Maximale korting van 5% op uw basisverzekering.

vink Altijd 15% korting op een tandartsverzekering, ook op een aanvullende zorgverzekering


Tandartsverzekering afsluiten

Een tandartsverzekering is verstandig wanneer u veel extra tandzorg nodig heeft. De kosten van een tandartsbehandeling kunnen namelijk flink oplopen wanneer u hier niet voor verzekerd bent. Heeft u, naast periodieke controles, geen extra tandartsbehandeling nodig? Dan is het zonde om een tandartsverzekering af te sluiten.

Weet u nog niet hoeveel extra tandzorg u volgend jaar nodig heeft? De tandartsverzekering TandZeker 250 geeft u een gerust gevoel. Zo heeft u altijd vergoedingen achter de hand, mocht u extra tandzorg nodig hebben. Wanneer u juist veel extra tandzorg nodig heeft, is de tandartsverzekering TandZeker 500 interessant voor u. Welke tandartsverzekering u ook kiest, u krijgt er altijd een gratis tandongevallenverzekering bij! Wij zetten de pakketten voor u op een rij:

UC door VGZ

ster

UC TandZeker 250

€ 12,48 per maand

incl. 15% korting en een gratis tandongevallenverzekering.

Meer informatie

UC door VGZ

sterster

UC TandZeker 500

€ 21,82 per maand

incl. 15% korting en een gratis tandongevallenverzekering.

Meer informatie

Tandartsverzekering als aanvulling op de basisverzekering

Voor volwassenen vanaf 18 jaar zijn de tandartskosten niet in de basisverzekering opgenomen. De meest voorkomende tandartsbehandelingen worden wel vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Dit zijn behandelingen zoals:

 • (Half)jaarlijkse controles bij de tandarts.
 • Wortelkanaalbehandelingen.
 • Verwijderen van tandsteen.
 • Fluoridebehandelingen.
 • Röntgenfoto’s.
 • Vullingen.

Alleen noodzakelijke tandartsbehandelingen bij ernstige aandoeningen worden voor volwassenen wel uit de basisverzekering vergoed. Hier betaalt u nog wel een eigen risico voor.

Tandartsverzekering vergelijken

Als u een losse tandartsverzekering wilt afsluiten, doet u er verstandig aan om verschillende tandartsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Er zijn uitgebreide en minder uitgebreide tandartsverzekeringen. Zet eerst voor uzelf op een rijtje wat u belangrijk vindt, zodat u een goede vergelijking kunt maken.

Let bij het vergelijken van tandartsverzekeringen op:

 • Bij wie u terecht kunt voor tandheelkundige zorg.
 • Wat wordt er wel vergoed en wat niet.
 • De hoogte van de maximale dekking.
 • Het percentage dat vergoed wordt.
 • De hoogte van de premie.
 • De acceptatiecriteria.

Gebruik onze pakketvergelijker om een goed overzicht te krijgen van onze verschillende tandartsverzekeringen. Zo kiest u voor het juiste pakket dat past bij uw persoonlijke situatie. 

Beste tandartsverzekering

Krijgt u vaak een hoge tandartsrekening gepresenteerd? Dan is het wellicht interessant om een losse tandartsverzekering af te sluiten bij uw basisverzekering. Een tandartsverzekering is vaak wel een duurdere aanvullende verzekering. Daarom adviseren wij u om altijd eerst goed uit te zoeken of u een tandartsverzekering wel echt nodig heeft. 

Informeer bij uw tandarts naar de te verwachten kosten, zodat u dit kunt afwegen tegen de premie die u betaalt voor een tandartsverzekering. Wanneer het jaarlijkse premiebedrag hoger is dan de te verwachten zorgkosten, is het zonde van uw geld om een tandartsverzekering af te sluiten. Weet u niet precies wat elke tandartsbehandeling kost? Wij hebben de kosten voor u op een rijtje gezet.

Acceptatie tandartsverzekering

Voor de tandartsverzekeringen van UnitedConsumers wordt u altijd geaccepteerd. Voor het TandZeker 500 pakket geldt wel een wachttijd van 12 maanden op de volgende behandelingen:

 • Orthodontie.
 • Implantaten.
 • Kronen en bruggen.
 • Gedeeltelijke gebitsprothesen.

Heeft u al een VGZ tandartsverzekering via UnitedConsumers?

Vanaf 2020 verandert het aanbod van UnitedConsumers. Heeft u een tandartsverzekering van VGZ via UnitedConsumers? In Mijn UnitedConsumers staat uw nieuwe polis voor 2020 klaar en kunt u uw huidige aanvullende verzekering wijzigen. U stelt uw nieuwe aanvullende verzekering gemakkelijk en snel samen in Mijn UnitedConsumers.