Tandartsverzekering van UnitedConsumers

Een tandartsverzekering biedt u extra dekking voor tandartskosten die niet door de basisverzekering gedekt worden. Voor 2020 kunt u één van de unieke UC tandartsverzekeringen afsluiten. Wij bieden twee aanvullende tandartsverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen. Wilt u een tandartsverzekering afsluiten? Dan helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze!

UC door VGZ

UC TandZeker 250 Tandverzekering

vink Periodieke controle: 100% vergoed
vink Tandartskosten: totale vergoeding max. € 250
kruis Orthodontie jonger dan 18 jaar: geen vergoeding voor orthodontie

€ 12,48 p/mnd

 

UC door VGZ

UC TandZeker 500 Tandverzekering

vink Periodieke controle: 100% vergoed
vink Tandartskosten: totale vergoeding max. € 500
vink Orthodontie jonger dan 18 jaar: 80% tot max. € 1.000 na 1 jaar wachttijd

€ 21,82 p/mnd 

Tandartsverzekering van UnitedConsumers

Een tandartsverzekering afsluiten is verstandig wanneer u veel extra tandzorg nodig heeft. De kosten voor tandzorg kunnen namelijk flink oplopen wanneer u hier niet voor verzekerd bent. De tandartsverzekeringen van UnitedConsumers door VGZ bieden een uitstekende dekking, tegen een zeer voordelige premie. Bovendien profiteert u van de volgende voordelen:


5% korting
tandongevallenverzekering
15% korting

Aanvullende tandartsverzekering

Een tandartsverzekering biedt dekking voor tandzorg die niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen vanaf 18 jaar zijn de tandartskosten niet in de basisverzekering opgenomen. U krijgt enkel een vergoeding uit de basisverzekering in het geval van een noodzakelijke behandeling bij een ernstige aandoening.

Voor kinderen tot 18 jaar worden de meest voorkomende behandelingen, zoals periodieke controles, wel vergoed. De meest voorkomende tandartsbehandelingen worden wel vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Dit zijn behandelingen zoals:

 • (Half)jaarlijkse controles bij de tandarts.
 • Wortelkanaalbehandelingen.
 • Verwijderen van tandsteen.
 • Fluoridebehandelingen.
 • Röntgenfoto’s.
 • Vullingen.

Alleen noodzakelijke tandartsbehandelingen bij ernstige aandoeningen worden voor volwassenen wel uit de basisverzekering vergoed. Hier betaalt u nog wel een eigen risico voor. Welke kosten worden dan wel vergoed uit de basisverzekering? Bij de volgende behandelingen worden uw tandartskosten wel vergoed:

 • Bij een ernstige ontwikkelstoornis, groeistoornis of afwijking aan uw mond of het gebit
 • Bij ernstige problemen aan uw tanden of kaken waarbij bijzondere tandzorg is vereist
 • Als u een uitneembaar kunstgebit nodig heeft. Hierbij betaalt u wel een eigen risico
 • Voor bijzondere tandzorg bij preventie, zoda uw gebit niet verder achteruit gaat
 • Ook worden de meeste kosten voor de kaakchirurg vergoed

Tandarts en uw eigen risico

Hoe zit het nou precies met uw tandarts en het eigen risico? Voor alle tandartskosten die uit uw basisverzekering vergoed worden, betaalt u eigen risico. Standaard is het maximale eigen risico dat u betaalt € 385,-. Heeft u uw eigen risico vrijwillig verhoogd? Dan moet u wellicht meer eigen risico betalen als u tandartskosten maakt.

Tandartsverzekering vergelijken

Als u een losse tandartsverzekering wilt afsluiten, doet u er verstandig aan om verschillende tandartsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Er zijn uitgebreide en minder uitgebreide tandverzekeringen. Zet eerst voor uzelf op een rijtje wat u belangrijk vindt, zodat u een goede vergelijking kunt maken.

Let bij het vergelijken van tandartsverzekeringen op:

 • Bij wie u terecht kunt voor tandheelkundige zorg.
 • Wat wordt er wel vergoed en wat niet.
 • De hoogte van de maximale dekking.
 • Het percentage dat vergoed wordt.
 • De hoogte van de premie.
 • De acceptatiecriteria.

Gebruik onze pakketvergelijker om een goed overzicht te krijgen van onze verschillende tandartsverzekeringen. Zo kiest u voor het juiste pakket dat past bij uw persoonlijke situatie.

Beste tandartsverzekering afsluiten

Krijgt u vaak een hoge tandartsrekening gepresenteerd? Dan is het wellicht interessant om een losse tandartsverzekering af te sluiten bij uw basisverzekering. Een tandartsverzekering is vaak wel een duurdere aanvullende verzekering. Daarom adviseren wij u om altijd eerst goed uit te zoeken of u een tandartsverzekering wel echt nodig heeft.

Informeer bij uw tandarts naar de te verwachten kosten, zodat u dit kunt afwegen tegen de premie die u betaalt voor een tandartsverzekering. Wanneer het jaarlijkse premiebedrag hoger is dan de te verwachten zorgkosten, is het zonde van uw geld om een tandartsverzekering af te sluiten. Weet u niet precies wat elke tandartsbehandeling kost? Wij hebben de kosten voor u op een rijtje gezet.

Acceptatie tandartsverzekering

Voor de tandartsverzekeringen van UnitedConsumers wordt u altijd geaccepteerd. Voor de TandZeker 500 tandverzekering geldt wel een wachttijd van 12 maanden op de volgende behandelingen:

 • Orthodontie.
 • Implantaten.
 • Kronen en bruggen.
 • Gedeeltelijke gebitsprothesen.

Tandartsverzekering kiezen & afsluiten

Heeft u, naast periodieke controles, geen extra tandartsbehandeling nodig? Dan is het zonde om een tandartsverzekering af te sluiten. Weet u nog niet hoeveel extra tandzorg u volgend jaar nodig heeft? De tandartsverzekering TandZeker 250 geeft u een gerust gevoel. Zo heeft u altijd vergoedingen achter de hand, mocht u extra tandzorg nodig hebben. Wanneer u juist veel extra tandzorg nodig heeft, is de tandartsverzekering TandZeker 500 interessant voor u.

Tandartsverzekering kiezen

Heeft u al een VGZ tandartsverzekering via UnitedConsumers?

Vanaf 2020 verandert het aanbod van UnitedConsumers. Heeft u een tandartsverzekering van VGZ via UnitedConsumers? >In Mijn UnitedConsumers staat uw nieuwe polis voor 2020 klaar en kunt u uw huidige aanvullende verzekering wijzigen. U stelt uw nieuwe aanvullende verzekering gemakkelijk en snel samen in Mijn UnitedConsumers.