Contact
Mijn UnitedConsumers

Tandartsverzekering afsluiten 2023

Met een tandartsverzekering bent u uitstekend verzekerd voor gaatjes, een kapotte kroon en periodieke controles. Zo voorkomt u hoge tandartskosten. Wel zo fijn!

Wilt u een tandartsverzekering afsluiten met korting? Op onze tandartsverzekeringen krijgt u 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering. Bereken direct het voordeel op uw tandverzekering!

Vergelijk tandartsverzekering

tandverzekering


Tandartsverzekering vergelijken
 

USP's


Tandzeker 250
Tandartsverzekering
€ 14,10 per maand


 • Incl. 20% korting + gratis tandongevallenverzekering
   
 • Periodieke controle
  100% vergoeding
   
 • Tandartskosten € 250,- per jaar

 

Kies TandZeker 250


In combinatie met: UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.


Meer over deze tandverzekering

 

USP's


TandZeker 500
Tandartsverzekering
€ 24,50 per maand


 • Incl. 20% korting + gratis tandongevallenverzekering
   
 • Periodieke controle
  100% vergoeding
   
 • Tandartskosten € 500,- per jaar
   
 • Orthodontie tot 18 jaar
  80% vergoeding tot max. € 1.000,- na 1 jaar wachttijd

 

Kies TandZeker 500


In combinatie met: UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.


Meer over deze tandverzekering

 

Tandartsverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een tandartsverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Tandartsverzekering afsluiten


Hoe werkt een tandartsverzekering?

Een tandartsverzekering vergoedt kosten voor de tandarts. Een tandverzekering is een aanvullende verzekering en dus een uitbreiding van uw basisverzekering. Voor volwassenen vanaf 18 jaar worden de kosten voor de tandarts en andere mondzorg niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Een tandartsverzekering kan daarom een mooie uitbreiding zijn van uw basisverzekering.

Tandartsverzekering eigen risico en eigen bijdrage

Het eigen risico geldt enkel voor zorg uit de basisverzekering. Omdat een tandartsverzekering een aanvullende verzekering is, geldt hier dus geen eigen risico voor. Het is wel mogelijk dat er een eigen bijdrage geldt voor zorg uit een tandartsverzekering.


Kosten tandartsverzekering

Wat kost een tandartsverzekering? Dat hangt af van uw zorgwensen en het pakket dat u kiest. Bij ons kiest u al een tandartsverzekering vanaf € 14,10 per maand incl. 20% korting. Zo bent u voordelig verzekerd tegen extra tandzorg!

Tandartsverzekering vergelijken


Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd op uw tandartsverzekering

Uw kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd op uw zorgverzekering, dus ook als u kiest voor een tandartsverzekering. Voor kinderen tot 18 jaar wordt de meeste tandzorg uit de basisverzekering vergoed. Heeft uw kind een beugel nodig? Dan wordt dit tot 18 jaar vergoed vanuit onze aanvullende tandartsverzekering TandZeker 500.


Beste tandartsverzekering 

Bij ons kiest u altijd voor de goedkoopste én beste tandartsverzekering.

 • Gratis tandongevallenverzekering.
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,1.
 • 20% korting op alle tandartsverzekeringen.

Tandartsverzekering vergelijken


Uw geboortedatum:
   


Tandverzekering via UnitedConsumers bij VGZ

Wij werken samen met VGZ om u de beste tandartsverzekering en de laagste premie aan te bieden. Zo bespaart u op uw vaste lasten en houdt u meer over voor een leuker leven!

Goedkoopste en beste tandartsverzekering

 • We betalen uw declaraties razendsnel uit.
 • We kijken samen waar u sneller behandeld kunt worden.
 • We zetten ons samen met zorgverleners in om de zorg te vernieuwen.


Zo bent u nu, en in de toekomst, verzekerd van de beste zorg!

vgz logo

tand

Gratis verzekerd tegen tandongevallen

Goed nieuws: u krijgt een gratis tandongevallenverzekering bij een tandartsverzekering van UnitedConsumers. Zo bent u verzekerd voor onvoorziene tandzorg bij een ongeval. 

> Tandartsverzekering afsluiten


Tandverzekering via UnitedConsumers

Bij ons kiest u uit twee verschillende tandverzekeringen. Zo is er altijd een tandverzekering die aansluit op uw wensen. Sluit uw basisverzekering + tandartsverzekering eenvoudig af en krijg 20% korting op uw premie. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn voordeel


Veelgestelde vragen over de tandartsverzekering

Een tandartsverzekering is een aanvullende verzekering, dus een uitbreiding van uw basisverzekering. Een aanvullende tandartsverzekering is interessant als u verwacht extra tandzorg nodig te hebben. Denk aan een periodieke controle bij de tandarts of een behandeling bij de mondhygiëniste. 

Gaat u meer dan twee keer per jaar naar de tandarts en/of meer dan één keer per jaar naar de mondhygiëniste? Dan is het afsluiten van een tandartsverzekering een slimme keuze. Gaat u slechts een tot twee keer per jaar naar de tandarts voor een periodieke controle? Dan is het afsluiten van een tandartsverzekering vaak niet nodig.

Een losse tandartsverzekering afsluiten is niet mogelijk. Een tandartsverzekering is namelijk een uitbreiding van uw basisverzekering. Dit betekent dat u altijd een basisverzekering nodig heeft, voordat u een tandartsverzekering af kunt sluiten. Naast een tandartsverzekering heeft u tevens de mogelijkheid om ook een aanvullende verzekering af te sluiten voor extra zekerheid.

Nee, wij hanteren geen medische acceptatie of selectiecriteria voor onze tandartsverzekeringen. U kunt bij ons een tandartsverzekering zonder medische acceptatie of selectie afsluiten.

UnitedConsumers heeft een eigen lijn tandartsverzekeringen samengesteld. De inhoud van onze tandartsverzekeringen is anders dan de tandartsverzekeringen die u direct bij VGZ kunt afsluiten. Bekijk hieronder onze tandartsverzekeringen:

> Meer over TandZeker 250
> Meer over TandZeker 500

U ontvangt bij alle tandartsverzekeringen van UnitedConsumers een gratis tandongevallenverzekering. Meer voordeel voor u!

De vergoeding voor de tandarts vanuit de basisverzekering hangt af van uw leeftijd en welke tandzorg u nodig heeft. Wij leggen u de verschillen uit.

Vergoeding tandarts basisverzekering tot 18 jaar

De meest voorkomende tandartsbehandelingen worden wel vergoed voor kinderen tot 18 jaar in de basisverzekering. Dit zijn behandelingen zoals:

 • (Half)jaarlijkse controles bij de tandarts.
 • Wortelkanaalbehandelingen.
 • Verwijderen van tandsteen.
 • Fluoridebehandelingen.
 • Röntgenfoto’s.
 • Vullingen.

Tandartsverzekering

Heeft uw kind een veelvoorkomende tandartsbehandeling nodig? Dan is een aanvullende tandartsverzekering voor kinderen tot 18 jaar niet nodig.

Alle vergoedingen

Vergoeding tandarts basisverzekering vanaf 18 jaar

Een aanvullende zorgverzekering voor de tandarts sluit u af om bepaalde (tand)zorg vergoed te krijgen die niet uit de basisverzekering vergoed wordt. Alleen noodzakelijke tandartsbehandelingen bij ernstige aandoeningen worden voor volwassenen uit de basisverzekering vergoed. Hier betaalt u nog wel een eigen risico voor. Welke kosten worden dan wel vergoed uit de basisverzekering? Bij de volgende behandelingen worden uw tandartskosten wel vergoed en heeft u dus geen losse tandartsverzekering nodig:

 • Bij een ernstige ontwikkelstoornis, groeistoornis of afwijking aan uw mond of het gebit.
 • Bij ernstige problemen aan uw tanden of kaken waarbij bijzondere tandzorg is vereist.
 • Als u een uitneembaar kunstgebit nodig heeft. Hierbij betaalt u wel een eigen risico.
 • Voor bijzondere tandzorg bij preventie, zodra uw gebit niet verder achteruitgaat.
 • Ook worden de meeste kosten voor de kaakchirurg vergoed.

Tandartsverzekering

Wanneer u geen ernstige aandoening heeft, worden tandartskosten voor volwassenen vanaf 18 jaar niet uit de basisverzekering vergoed. Hiervoor kunt u wel een tandartsverzekering afsluiten. Met een tandartsverzekering krijgt u tandartskosten namelijk wel vergoed. Vanuit een tandartsverzekering wordt de volgende zorg vergoed:

 • Controles.
 • Orthodontie.
 • Tandartszorg na een ongeval.
 • Tandheelkunde, zoals kiezen trekken, vullingen en wortelkanaalbehandelingen.
 • Tandheelkundige zorg, zoals kronen, reparatie van het kunstgebit en implantaten.
   

Goed om te weten: vanuit een tandartsverzekering krijgt u een budget voor de vergoeding van tandzorg. Uw keuze voor een bepaalde tandartsverzekering is bepalend voor de hoogte van de vergoeding.

Alle vergoedingen

Voor de TandZeker 500 tandartsverzekering geldt een wachttijd van 12 maanden vanaf de start van de tandartsverzekering. U heeft vervolgens na 12 maanden pas recht op een vergoeding voor de volgende behandelingen:

Een tandartsverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u een tandartsverzekering afsluiten midden in het jaar? Dat kan alleen in de volgende gevallen:

Tandartsverzekering afsluiten

Wilt u uw tandartsverzekering verhogen of wijzigen? Dat kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december.

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie over tandartsverzekeringen is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 3-2-2023 |

nienke expert 3


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!