Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Tandartsverzekering 2021 afsluiten

Een tandartsverzekering kiest u wanneer u tandzorg nodig heeft. Wij bieden twee goedkope tandartsverzekeringen aan, zodat er altijd een tandverzekering is die aansluit op uw zorgwensen. Zo bent u altijd een uitstekende én voordelige tandartsverzekering.


Tandartsverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een tandartsverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw tandartsverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van tandartsverzekering kan in de volgende gevallen:

Tandartsverzekering afsluitenOnze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3!

stersterstersterster kwart

"Wij zijn al 50 jaar verzekerd bij VGZ. En ruim 8 jaar via UnitedConsumers."

Albert

 

sterstersterdriekwart

"Ik ben de afgelopen jaren zeer tevreden geweest dus blijf ik bij UnitedConsumers."

P. van Maurik 

 

10 stersterstersterdriekwart

"Het sparen is heel fijn! Al diverse familieleden op de hoogte gebracht van de service."

M. Ybeles Smit


 

Tandartsverzekering vergoeding

Vanuit onze tandartsverzekeringen worden periodieke controles altijd 100% vergoed. Heeft u overige tandzorg nodig? Dan krijgt u 80% van de kosten vergoed. Onze verschillende tandartsverzekeringen vergoeden bepaalde behandelingen tot een maximum bedrag. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de tandartsverzekering die u kiest.

Alle vergoedingen


 

Met onze tandverzekering kunt u bij elke tandarts terecht

Wij vinden het belangrijk dat tandzorg altijd binnen handbereik is. Voor reguliere tandheelkundige zorg, zoals controles, vullingen en gebitsreiniging, kunt u met uw tandartsverzekering dus bij elke tandarts terecht. Deze hoeft geen contract met ons te hebben. Wel zo fijn!

wel of geen av


 

UC Zorg app

Al uw zorgkosten binnen handbereik: dat kan met de UC Zorg app. Met de UC Zorg app kunt u eenvoudig uw tandartskosten declareren, uw eigen risico inzien en heeft u uw zorgpas (EHIC) altijd bij de hand. U logt gemakkelijk in op de UC Zorg app met uw pincode of vingerafdruk.

UC Zorg App-sfeer

Naar de UC Zorg app


Tandartsverzekering met korting

Maandelijks bespaart u op uw vaste lasten met een tandverzekering van UnitedConsumers. Al uw korting wordt automatisch bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed. De korting van UnitedConsumers kunt u vervolgens uit laten betalen wanneer u dat wilt!

afbeelding

Zo werkt de korting


 

Tandartsverzekering afsluiten

Is een tandartsverzekering interessant voor u? Dan hebben wij iets leuks voor u! UnitedConsumers biedt in samenwerking met VGZ namelijk twee verschillende tandartsverzekeringen aan. Zo kiest u zelf de tandverzekering met de juiste vergoedingen voor uw situatie.

Bovendien ontvangt u altijd 15% korting en een gratis tandongevallenverzekering bij een tandartsverzekering. Zo bent u uitstekend verzekerd én heeft u een goedkope tandverzekering in 2021.

 

UC TandZeker 250

Tandartsverzekering

USP's


 • Periodieke controle: 100% vergoed
   
 • Tandartskosten: max. € 250
   

tand

€ 13,38 per maand

Kies direct

 

UC TandZeker 500

Tandartsverzekering

USP's


 • Periodieke controle: 100% vergoed
   
 • Tandartskosten: max. € 500
   
 • Orthodontie jonger dan 18 jaar: 80% tot max. € 1.000 na 1 jaar wachttijd
   

tand

€ 22,87 per maand

Kies direct

 

Tandartsverzekering compleet maken

Een tandverzekering is een uitbreiding van uw basisverzekering. Dit betekent dat u altijd een basisverzekering nodig heeft, voordat u een tandverzekering af kunt sluiten. Een losse tandartsverzekering afsluiten is daarom niet mogelijk. Naast een tandartsverzekering heeft u tevens de mogelijkheid om ook een aanvullende verzekering af te sluiten voor extra zekerheid.

koffer

Basisverzekering nodig voor tandverzekering

Iedereen in Nederland van 18 jaar of ouder, moet verplicht een basisverzekering afsluiten. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk, maar er zijn verschillende soorten polissen waaruit u kunt kiezen. Zo is er altijd een passende basisverzekering! U heeft al een basisverzekering vanaf € 114,85 per maand.

zorgkoffer

Tandverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd tegen zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapiealternatieve zorg en brillen of lenzen. U heeft al een aanvullende verzekering vanaf € 6,48 per maand.


Hulp nodig bij het kiezen van uw tandartsverzekering?

Vindt u het kiezen van een tandverzekering lastig en kunt u wel advies gebruiken? Dan staan onze zorgadviseurs klaar om u te helpen bij het kiezen van de beste tandartsverzekering voor uw persoonlijke situatie.

service

Neem contact met ons op


Veelgestelde vragen over de tandartsverzekering

Een tandverzekering is een uitbreiding van uw basisverzekering. Dit betekent dat u altijd een basisverzekering nodig heeft, voordat u een tandverzekering af kunt sluiten. Een losse tandartsverzekering afsluiten is daarom niet mogelijk. Naast een tandartsverzekering heeft u tevens de mogelijkheid om ook een aanvullende verzekering af te sluiten voor extra zekerheid.

De meest voorkomende tandartsbehandelingen worden wel vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Dit zijn behandelingen zoals:

 • (Half)jaarlijkse controles bij de tandarts.
 • Wortelkanaalbehandelingen.
 • Verwijderen van tandsteen.
 • Fluoridebehandelingen.
 • Röntgenfoto’s.
 • Vullingen.

Alle vergoedingen

Tandartsverzekering

Heeft uw kind een veelvoorkomende tandartsbehandeling nodig? Dan is een aanvullende tandartsverzekering voor kinderen tot 18 jaar niet nodig.

Alleen noodzakelijke tandartsbehandelingen bij ernstige aandoeningen worden voor volwassenen uit de basisverzekering vergoed. Hier betaalt u nog wel een eigen risico voor. Welke kosten worden dan wel vergoed uit de basisverzekering? Bij de volgende behandelingen worden uw tandartskosten wel vergoed en heeft u dus geen losse tandartsverzekering nodig:

 • Bij een ernstige ontwikkelstoornis, groeistoornis of afwijking aan uw mond of het gebit.
 • Bij ernstige problemen aan uw tanden of kaken waarbij bijzondere tandzorg is vereist.
 • Als u een uitneembaar kunstgebit nodig heeft. Hierbij betaalt u wel een eigen risico.
 • Voor bijzondere tandzorg bij preventie, zodra uw gebit niet verder achteruitgaat.
 • Ook worden de meeste kosten voor de kaakchirurg vergoed.

Alle vergoedingen

Tandartsverzekering

Wanneer u geen ernstige aandoening heeft, worden tandartskosten voor volwassenen vanaf 18 jaar niet uit de basisverzekering vergoed. Hiervoor kunt u wel een tandartsverzekering afsluiten. Met een tandverzekering krijgt u tandartskosten namelijk wel vergoed.

Voor de tandartsverzekeringen van UnitedConsumers wordt u altijd geaccepteerd. Voor de UC TandZeker 500 tandverzekering geldt wel een wachttijd van 12 maanden voor de volgende behandelingen:

12 maanden na het afsluiten van de tandartsverzekering kunt u dus gebruikmaken van deze vergoeding. Op deze manier kunnen de kosten gedragen worden door de tandartsverzekering.

Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering. Op een tandartsverzekering is het eigen risico dus niet van toepassing.

Wel is het mogelijk dat er een eigen bijdrage geldt voor zorg uit tandartsverzekering. De eigen bijdrage staat namelijk los van het eigen risico. 

Eigen bijdrage en eigen risico

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven