Tandartsverzekering afsluiten

Een tandartsverzekering biedt u extra dekking voor tandartskosten die niet door de basisverzekering gedekt worden. Wij bieden twee verschillende aanvullende tandartsverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen.


duim

15% korting en een gratis tandongevallenverzekering

 

UC TandZeker 250

UC door VGZ


vink Periodieke controle: 100% vergoed
vink Tandartskosten: max. € 250


 

Premie vanaf 12 november bekend

 

UC TandZeker 500

UC door VGZ


vink Periodieke controle: 100% vergoed
vink Tandartskosten: max. € 500
vink Orthodontie jonger dan 18 jaar: 80% tot max. € 1.000 na 1 jaar wachttijd
 

Premie vanaf 12 november bekend

 

U kunt bij elke tandarts terecht

Wij vinden het belangrijk dat zorg binnen handbereik is. Voor reguliere tandheelkundige zorg, zoals controles, vullingen en gebitsreiniging, kunt u gewoon terecht bij de tandarts van uw keuze. Deze hoeft geen contract met ons te hebben. Wel zo fijn!

wel of geen av


UC Zorg App-sfeer

UC Zorg App

Al uw zorgkosten binnen handbereik: dat kan met de UC Zorg App. Dankzij de UC Zorg App kunt u eenvoudig declareren, uw eigen risico inzien en heeft u uw zorgpas (EHIC) altijd bij de hand. U logt gemakkelijk in op de UC Zorg app met uw pincode of vingerafdruk.

Naar de UC Zorg App


Tandartsverzekering met korting

Maandelijks bespaart u op uw vaste lasten met een zorgverzekering van UnitedConsumers. Al uw korting wordt automatisch bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed. En de korting? Die kunt u uit laten betalen wanneer u dat wilt!

Zo werkt de korting

afbeelding


koffer

Basisverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt en 18 jaar of ouder is, moet verplicht een basisverzekering afsluiten. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk, maar er zijn verschillende soorten polissen waaruit u kunt kiezen. Zo is er altijd een basisverzekering die bij u past!

Premie vanaf 12 november bekend

koffer

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd tegen zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

Premie vanaf 12 november bekend


Beste tandartsverzekering afsluiten

Kiest u voor een tandartsverzekering van UnitedConsumers, dan krijgt u 15% korting én een gratis tandongevallenverzekering. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! 

 

UC door VGZ

Tandartsverzekering afsluiten


 

Veelgestelde vragen over de tandartsverzekering

Onze verschillende tandartsverzekeringen vergoeden bepaalde behandelingen tot een maximum bedrag. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de tandartsverzekering die u kiest. Bekijk hieronder de vergoedingen van onze tandartsverzekeringen.

De meest voorkomende tandartsbehandelingen worden wel vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Dit zijn behandelingen zoals:

 • (Half)jaarlijkse controles bij de tandarts.
 • Wortelkanaalbehandelingen.
 • Verwijderen van tandsteen.
 • Fluoridebehandelingen.
 • Röntgenfoto’s.
 • Vullingen.

Alle vergoedingen

Alleen noodzakelijke tandartsbehandelingen bij ernstige aandoeningen worden voor volwassenen uit de basisverzekering vergoed. Hier betaalt u nog wel een eigen risico voor. Welke kosten worden dan wel vergoed uit de basisverzekering? Bij de volgende behandelingen worden uw tandartskosten wel vergoed en heeft u dus geen losse tandartsverzekering nodig:

 • Bij een ernstige ontwikkelstoornis, groeistoornis of afwijking aan uw mond of het gebit.
 • Bij ernstige problemen aan uw tanden of kaken waarbij bijzondere tandzorg is vereist.
 • Als u een uitneembaar kunstgebit nodig heeft. Hierbij betaalt u wel een eigen risico.
 • Voor bijzondere tandzorg bij preventie, zodra uw gebit niet verder achteruitgaat.
 • Ook worden de meeste kosten voor de kaakchirurg vergoed.

Alle vergoedingen

Voor de tandartsverzekeringen van UnitedConsumers wordt u altijd geaccepteerd. Voor de UC TandZeker 500 tandverzekering geldt wel een wachttijd van 12 maanden voor de volgende behandelingen:

Pas 12 maanden na het afsluiten van de tandartsverzekering kunt u dus pas gebruikmaken van deze vergoeding. Op deze manier kunnen de kosten gedragen worden door de verzekering.

Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering. Op een tandartsverzekering is het eigen risico dus niet van toepassing.

Wel is het mogelijk dat er een eigen bijdrage geldt voor zorg uit tandartsverzekering. De eigen bijdrage staat namelijk los van het eigen risico. 

Eigen bijdrage en eigen risico

Ik heb een andere vraag


Kunnen wij u helpen?

Vindt u het kiezen van een tandartsverzekering lastig en kunt u wel advies gebruiken? Dan staan onze zorgadviseurs klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze die past bij uw situatie.

Neem contact met ons op

service