Contact
Mijn UnitedConsumers

Orthodontie verzekering afsluiten

Om de kosten voor orthodontie vergoed te krijgen, kunt u een orthodontie verzekering afsluiten. Onze TandZeker 500 tandartsverzekering biedt een vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar.

Bovendien ontvangt u op onze tandartsverzekering maandelijks 20% korting en een gratis tandongevallenverzekering. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

Bereken mijn premie

orthodontie verzekeringVergoedingen TandZeker 500

TandZeker 500 is een mooie aanvulling op uw basisverzekering als u (veel) extra tandzorg nodig heeft of op zoek bent naar een orthodontie verzekering. De volgende vergoedingen zijn opgenomen in deze tandartsverzekering:

  • Tandheelkundige zorg vanaf 18 jaar: € 500,- per jaar.
  • Periodieke controles: 100% vergoed. 
  • Overige tandzorg: 80% vergoed.
  • Orthodontie tot 18 jaar: 80% vergoed tot € 1.000,- incl. wachttijd.

> Alle vergoedingen tandarts

UC door VGZ

TandZeker 500

€ 24,50 per maand


  • Incl. 20% korting + gratis tandongevallenverzekering
     

Kies dit pakket


Tandartsverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een tandartsverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Tandartsverzekering afsluiten


Met welke basisverzekering kan ik TandZeker 500 afsluiten?

U kunt de tandartsverzekering TandZeker 500 afsluiten in combinatie met de basisverzekering UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.


 

Wachttijd voor orthodontie verzekering

Voor gedeeltelijke gebitsprothesen, implantaten, kronen en bruggen en orthodontie geldt een wachttijd van 12 maanden vanaf de start van de verzekering. Tijdens de wachttijd krijgt u geen vergoeding voor deze zorg. Een tandartsverzekering sluit u af voor zorg waarvan u niet weet dat u het nodig gaat hebben. Daarom hanteren we een wachttijd. Zo kunnen we de premie zo laag mogelijk houden voor iedereen!


Orthodontie verzekering tot 18 jaar

Orthodontie voor kinderen wordt vrijwel nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Een vergoeding vanuit de basisverzekering is enkel mogelijk indien uw kind een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis heeft van de mond, het gebit of de kaak.

Zijn geen van deze situaties van toepassing op uw kind? Dan kunt u kiezen voor een aanvullende tandartsverzekering met een vergoeding voor orthodontie.

> Orthodontie vergoeding voor kinderen


Verzekering orthodontie volwassenen

Vanuit onze tandartsverzekeringen wordt orthodontie voor volwassenen niet vergoed. U kunt er natuurlijk wel voor kiezen om de kosten van uw beugel zelf te betalen.


Verzekering orthodontie: wat kost een beugel?

Een beugel is maatwerk, dus zijn de kosten ook persoonsafhankelijk. Een gemiddelde orthodontiebehandeling kost ongeveer tussen de € 2.000,- en € 3.000,-. Er zijn maximale tarieven voor orthodontie vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Het traject van een beugel is onderverdeeld in codes met vaste tarieven. De orthodontist stelt bij de eerste afspraak een behandelplan op. Zo krijgt u meer duidelijkheid over de totale kosten van de beugel. 


Orthodontie verzekering afsluiten

Heeft u (veel) extra tandzorg nodig en wordt deze niet uit de basisverzekering vergoed? Of bent u op zoek naar een orthodontie vergoeding voor uw kind tot 18 jaar? Dan is de tandartsverzekering TandZeker 500 een uitstekende én voordelige keuze.

TandZeker 500 van UnitedConsumers
 

  • Gratis tandongevallenverzekering.
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,1.
  • 20% korting op tandartsverzekering TandZeker 500.

 

voordelen unitedconsumers

TandZeker 500 kiezen


UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 3-2-2023 |

nienke expert 3


Meer informatie


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!