Diëtist vergoeding

Advies van een diëtiste kunt u vergoed krijgen vanuit uw basisverzekering of aanvullende zorgverzekering. Wie komt in aanmerking voor deze vergoeding en wat wordt er wel en niet vergoed bij dieetadvies?

vinkje Vergoeding uit basisverzekering
vinkje Vergoeding uit aanvullende verzekering
vinkje Eigen risico van toepassing
kruisje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Wat houdt advies van een diëtiste in?

Een diëtiste analyseert uw voedings- en bewegingspatroon en geeft aan de hand daarvan advies over uw voeding. U kunt voor verschillende doelen naar een diëtiste gaan. Het kan gaan om afvallen of aankomen, maar ook om begeleiding en advies bij eetstoornissen, voedselallergieën en ziektes.

Vergoeding dieetadvies

Iedereen heeft recht op dieetadvies. Een gezonde levensstijl zorgt namelijk voor minder ziektes. Het is daarom logisch dat de overheid heeft besloten dat advies van een diëtiste in de basisverzekering zit. Vanuit de basisverzekering heeft iedereen recht op maximaal drie uur dieetadvies per kalenderjaar, wanneer het medisch of psychisch noodzakelijk is. Wanneer u gezond bent, kunt u naar een gewichtsconsulent.

Extra dieetadvisering

Vanuit enkele VGZ aanvullende verzekeringen kunt u een extra vergoeding krijgen voor advies van een diëtiste. Dit is een maximum budget wat u per kalenderjaar kunt besteden. Deze vergoeding krijgt u dan bovenop de drie uur vergoeding vanuit de basisverzekering. Bij Bewuzt is geen aanvullende optie voor een extra vergoeding voor advies van een diëtiste.

Gewichtsconsulent

Elke VGZ aanvullende verzekering heeft tevens een budget voor preventie. U kunt dit budget bijvoorbeeld besteden aan een gewichtsconsulent. Wanneer u gezond bent maar toch problemen heeft met uw gewicht, kan de gewichtsconsulent u helpen.

Mensen met diabetes type 2, COPD of een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, kunnen dieetadvies krijgen als onderdeel van een zorgprogramma. Uw huisarts of specialist kan u vertellen of u hier recht op heeft. Dieetadvies uit dit zorgprogramma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Wilt u informatie of advies over de vergoeding van dieetadvisering? Weet u bijvoorbeeld niet welke aanvullende verzekering het beste bij u past? Neem dan contact met ons op via zorg@unitedconsumers.com of via 040 235 05 60. U krijgt direct iemand te spreken. Wij nemen uw zorgbehoeftes met u door en geven u gratis advies. Dat is wat we doen.

Het eigen risico

Op de vergoeding van drie uur dieetadvies uit de basisverzekering geldt het eigen risico. Dieetadvies dat valt onder een zorgprogramma voor diabetici type 2, COPD en VRM kent geen eigen risico. Op de vergoeding van dieetadvies uit de aanvullende verzekering geldt ook geen eigen risico.

Verwijzing nodig?

U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts om dieetadvies vergoed te krijgen.

Gecontracteerde diëtiste

VGZ heeft met veel diëtisten contracten gesloten. Wanneer u naar een diëtist gaat waar VGZ of Bewuzt een contract mee heeft, krijgt u de zorg volledig vergoed. U bent dan verzekerd van de beste zorg en een volledige vergoeding. Zeker weten of uw diëtist gecontracteerd is bij Bewuzt? Neem dan contact op via zorg@unitedconsumers.com of via 040 235 05 60. U krijgt direct iemand aan de lijn die u persoonlijk advies geeft. Zo doen we dat.

Vergoeding diëtiste voor kinderen

Ook kinderen tot 18 jaar krijgen drie uur dieetadvies per kalenderjaar vergoed. Voor hen geldt het eigen risico niet. Heeft een ouder of verzorger op dezelfde polis een aanvullende verzekering waarbij meer dieetadvies wordt vergoed, dan heeft een kind automatisch ook recht op deze extra vergoeding.

Goedkope VGZ of Bewuzt zorgverzekering

Het UnitedConsumers ZorgCollectief geeft u korting op de VGZ zorgverzekering. Zo bent u verzekerd van de beste zorg tegen een laag tarief. Iedere maand ontvangt u de korting op de VGZ basisverzekering, die u kunt opsparen of simpelweg maandelijks kunt laten uitbetalen op uw rekening. Zo houdt u iedere maand een extra zakcentje over, dat u ongetwijfeld goed kunt besteden aan leuke dingen.

Bereken uw premievoordeel

Lees ook
Vergoeding bij overgewicht
Vergoeding bij ondergewicht
Vergoeding afvallen na bevalling