Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Flapoorcorrectie

Een flapoorcorrectie is een goede oplossing voor wie last heeft van ernstige flaporen. Flaporen zijn een veel voorkomende afwijking van de oren waardoor de oren wat verder van het hoofd af staan. Flaporen ontstaan door een verkeerde aanleg van het oorkraakbeen. Het is geen medisch probleem, maar wel een uiterlijk kenmerk waar niet iedereen zich gelukkig mee voelt. Hoe zit het met de flapoorcorrectie vergoeding?

Flapoorcorrectie vergoeding

De kosten flapoorcorrectie worden niet uit de basisverzekering vergoed. Wel is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten waar u de kosten voor een flapoorcorrectie uit vergoed kunt krijgen. Houd er echter wel rekening mee dat de aanvullende verzekering alleen een flapoorcorrectie vergoedt voor kinderen tot 18 jaar. U heeft hiervoor ook een verwijzing van de huisarts nodig. Doordat de flapoorcorrectie uit de aanvullende verzekering wordt vergoed, geldt er geen eigen risico.

Kosten flapoorcorrectie

Als u kiest voor een flapoorcorrectie en niet in aanmerking komt voor een vergoeding van uw zorgverzekering, dient u de flapoorcorrectie zelf te betalen. Gemiddeld komen de kosten voor een flapoorcorrectie op € 2.000,- tot € 4.000,– . De uiteindelijke kosten voor de flapoorcorrectie zijn afhankelijk van de zorgverlener waar u naartoe gaat. Het kan dus interessant zijn om op meerdere plekken te informeren naar de kosten van een flapoorcorrectie.

Flapoorcorrectie

Een flapoorcorrectie wordt in de meeste gevallen bij een kliniek of bij de plastisch chirurg in het ziekenhuis uitgevoerd. Afhankelijk van de voorkeur kan dit onder plaatselijke of algehele verdoving. Tijdens de operatie wordt een klein sneetje gemaakt in de achterkant van het oor. Vervolgens kan de stand van het oor aangepast worden.

In de meeste gevallen levert een flapoorcorrectie goede resultaten op met een duidelijk zichtbare verbetering van de flaporen. Kraakbeen is echter lastig en blijft niet gegarandeerd in de nieuwe positie staan, waardoor het in enkele gevallen nodig is om een tweede flapoorcorrectie te doen.

 
Terug naar boven